Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz MuFFo #24713 üzenetére

Egyébként hány kiló?
    Milyen magas?
    Emelkedőkön is fogja használni, vagy szinte csak teljesen sík terepen?
    Mekkora hatótáv kellene neki?

Ez a két alap roller:
    Xiaomi Mi 3 (kb 15-20km-t tud) (170ezer)
    Xiaomi Pro 2 (kb 30km-t tud) (200ezer)

Tavasszal megjelent az Okai Neon Lite ~150ezerért. (15-20km-t tud)
    Aztán lejjebb akciózták, már jó ideje 120ezer az ára.
    Ugyanazt tudja, mint a Mi 3, csak jóval kevesebbe kerül.
    Tehát már nem éri meg a Mi 3, helyette a Neon Lite jobb vétel.

Amikor viszont nem elég az éppcsak 15-20km-es hatótáv, és legalább 30km-es hatótáv kell, akkor viszont nem éri meg a Pro 2-t megvenni, mert 200ezer körül már ott van a Segway F2 sorozata. Az F2 Plus ugyanakkora akksival van szerelve mint a Pro 2, de index is van rajta, és árban ugyanott, illetve inkább valamivel alatta van, szóval szerintem jobban megéri.
    F2 (20km)(190ezer)
    F2 Plus (30km) (200ezer)

Az F2 nemrég 170ezer volt akciósan, most épp az F2 Plus akciós (180ezer).

A Xiaomik mellett csak a súly szól, mivel kisebb kerekei vannak, így az egész roller kisebb, könnyebb; ha emeletre, vonatra, BKV-val kell pl cipelni, akkor ezek jobb választás.
    De az ára (és az index) miatt inkább F2-es Segwayt javasolnék.

Xiaomi úgy éri inkább meg, h használtan. Mert a Mi 3, és a Pro 2 is 110-130ezer körüli összegekért simán kapható Marketplacen, Hardveraprón, akár lengéscsillapítókkal "felextrázva". De gondolom jelen esetben új rollert szeretnétek.

Ami a G30-at, (illetve az utódját, a G2-t) illeti; a G30 a legnagyobb a pálcikarollerek között. Ha van pénz lóvéra, én ilyet vennék, ez egy jó roller, és jó nagy trepnije van, kényelmesebb állni rajta, mint a kisebb fellépős rollereken. Az akksi is ebben a legnagyobb, ezzel nem lesz hatótáv gond, még az is lehet, h nem kell naponta töltögetni, vagy ha esetleg elfelejtik este töltőre dugni, jó eséllyel még másnap is lehet vele menni, mert még mindig bőven lesz az akksiban annyi, h vígan lehet használni.
    Ahogy már írták is, ha emelgetni kell, akkor nem túl jó választás, mert felépítéséből adódóan robosztusabb, nagyobb, nehezebb.

Azt kellene még tudni, h hol fogja használni, járdán (ott csak 10-el lehet menni), bicikliúton, vagy az utak szélén, illetve mekkora a forgalom, ahol menni fog? Zsúfolt bicikliút, vagy kevesen járnak csak? Biciklivel közlekedik most, gondolom, ennek a kiváltására kapná a rollert?
    Ha nem írtad volna, h akár 250ezer is belefér, akkor a Neon Lite-ot javasoltam volna, egy 13 évesnek ez pont tökéletes így "első" rollernek.
    Aztán köv. Karácsonykor meg kaphat egy nagyobb rollert.

Felvetették feljebb, h ennyi idősnek talán nem kellene egyből a legerősebbet ajánlani, mikor a G2-est javasoltam, pláne a global verzióst.
    Ez mondjuk tény. :R
    Egyébként a G30, és a G2 között alapvetően az a különbség, h a régebbin nincsenek lengéscsillapítók, gyengébb a motorja, illetve index is van az újabb kiadáson, ami szerintem nem árt, főleg ha nem bicikliúton fogja használni, hanem az út szélén kvázi bicikliként. (Rolleren nem tudsz kézzel kinyújtva jelezni, mint biciklinél; mert azonnal elvágódsz a rollerrel.)
    Illetve nem tudom mekkora távokat fog menni, mert egyáltalán nem mindegy, h egy adott távot milyen gyorsan tud megtenni. Persze van aki ráér, azt csak 20-al gurul, de van aki biciklit váltana ki vele, és aki biciklivel 30-as tempóval szokott menni, annak komoly visszalépés, ha csak 25-el fog tudni menni a rollerrel. Pláne egy kihalt bicikliúton két település között, ahol bátran lehetne menni 30-35-el is, ha olyan rollert veszünk, ami képes erre. Na ezért írtam a global verzióst, mint lehetőséget, mert az alapból megy már ennyivel, nem kell a hazai vásárlású G2-t ~40ezerért átszoftvereztetni.

• Peaceliker

addikt

válasz MuFFo #24711 üzenetére

Ha nem para hogy elég súlyos gép. Ha súly is számít, akkor xiaomi pro akármennyi könnyebb. Ha extra könnyű gép kell akkor etwow csak az még még drágább és típus függően marha gyorsan is tudnak menni

• Thunderzolee

veterán

válasz MuFFo #24703 üzenetére

Ezt nézd át:
    https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_24596-24596.html

F2 Plus, G2

Ez utóbbit DHGateről is be lehet szerezni, akkor majdnem belefér a keretbe. Innét rendelve global verziót kapsz, az alapból 35km/h-val tud menni 25 helyett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés