Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thunderzolee

veterán

válasz wwenigma #25783 üzenetére

Az EU néhány tagországában 20km/h a sebességhatár, máshol meg 25km/h.
    E2 Pro D pl abba a régióba készült, az csak 20-al tud menni.
    E2 Pro E meg oda készült, ahol 25-el is lehet menni.

Az a linkelt tervezet Írországra vonatkozik, mondanám, h nem is értem hogy került a csoportba egyáltalán, a 250W meg egy vicc. :(((
    Aki ilyet állít, h ez elég, az nem tudja mit beszél, mert vagy még sosem járt rollerrel, vagy nem használta a rollert emelkedőn.
    És ilyenkor nem durva emelkedőkről beszélek, meg hegymenetről, egyszerű dombról, ami gyakran megtalálható városainkban is.
    Amúgy is sebességhatárokról kellene hogy szóljon a szabályozás, nem teljesítményről.
    Egy 120kilós embert a 250W-al nem is lehet életszerűen meghajtani, még sík úton sem, míg 70kilóhoz valóban elég lehet a 250W is.
    Akkor majd testsúlytól fog függni, h ki hány Wattos rollert használhat?
    Ismerem a 250W-ost, is a 300, a 350, meg az újabb 400, 450W-os pálcikákat is. Mindegyikből használtam huzamosabb ideig, (talán csak a 250W-os az egyetlen, amit kevesebbet hajtottam).
    Ez utóbbi kettő az, ami felmegy már dombokra is, függetlenül attól, h 25km/h a végsebességük, illetve 100kilós emberrel is könnyedén elboldogulnak.

Érdekes, a németek, osztrákok is áthidalták ezt a maguk 500-600Wattjukkal, de nálunk még mindig itt tartunk, h minden valamire való Kresz módosítással foglakozó írásban ez a 250, 300, esetleg 350W merül csak fel. Itt tart a "szakma", és ezek fogják megalkotni a szabályozást. :W
    (A hányós smileyt nem találtam.)

Új hozzászólás Aktív témák