Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT
    félisten

Ahogy az előttem szóló írja, van olyan elektromos kerékpár, amit ugyanúgy nagyobb kategóriába sorolnak. :D (Tipikusan a 25 km/h fölött is segítő, vagy épp gázkaros...)
    Amúgy tök nem értem ezeket a megkülönböztetéseket. A kerékpáros, emberi erővel felgyorsulva közlekedhet 40 km/h-val (bicikliúton csak 30), de ha motorja van, nem? Rettenetesen kifacsart érvelésnek érzem, hogy csak azért, mert átlag biciklista nem szokott 40-nel menni, a lehetőség adott, nem büntetendő. Pedig ha gázol, rombol is. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy mi gyorsította fel adott sebességre... :( Trabantra se vonatkozik más sebességhatár, csak mert nem szokott gyorsan menni.

Ui: ami a konkrét esetet illeti, nem kötelező fizetni. Jelentsen fel. Bizonyítsa, hogy mit vétettél. Lehet, a végén nagyobb lesz a büntetés, de legalább megtudod a jogalapot... Feltéve, hogy van ilyen: szerény véleményem szerint nem úgy működik, hogy a rendőr jogszabályokat alkot. Ő csak alkalmazza azokat. Még csak értelmeznie sem kell.:R
    (Engem is feljelentettek anno. Szabálysértési eljárás indult, amit azzal zártak le, hogy semmiféle szabálysértés nem megállapítható, a balesetet nem én okoztam: ennyike.)

Új hozzászólás Aktív témák