- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
alkalmazas jelszot csak becsapcsolt 2fa alatt tudsz letrehozni, ennek pont az a lenyege hogy a csak legacy auth modot tamogato alkalmazasokba is be tudj lepni (nem legacy pl oauth2). De ha neked nincs bekapcsolva akkor nem is ilyen gondod van hanem pl ez "ha engedélyezem a nem biztonságos szoftvereket akkor megy,csak nem akarom,pont azért mert így akkor a fiók sérülékenyebb."
szerintem a megoldas ez, igy minden szempontbol biztonsagosabb lesz.
-
-
Rimuru
veterán
válasz
Just_Reboot #41160 üzenetére
@ utan levo lesz a hostnev (gepnev), alapertelmezetten a
/etc/hostname
fajlban van.
vagy:hostnamectl set-hostname nev
rootkent futtatva
(ideigleneves pedig ugy ahogy korabban mar mondtam valamelyik Linuxos topicban.)
Vagy csak screenfetchben:screenfetch -o HOSTNAME=sfasdgadfgdsfdsafsa
-
Rimuru
veterán
válasz
Just_Reboot #41150 üzenetére
screenfetch, tarolokban megtalalod.
-
Rimuru
veterán
válasz
Lathronos #41136 üzenetére
mindenféle csili-vili karácsonyfa dekorációra értettem - miota is letezik a compiz? (10 eve) na ha abban nincs eleg karacsonyfa disz akkor semmiben sincs.
a vista is csak ekkor jelent meg.
Ellote nem tudom milyen lehetosegek voltak egyik rendszeren se, ilyesmi nagyon nem erdekelt.XP-ben is a win95 skint hasznaltam.
-
Rimuru
veterán
Egyaltalan nem ertek hozza, es nem is neztem utana.
Windows Rainmeter (latom hogy jon a 4.0 - ez erdekel):
Nagyon egyszeru dolgokat szerenek, semmi csicsa, ilyesmi.
win10, osszes dekstopon latszik, nem takar ki ablakot
portable verzio, semmi plusz jog alap felhasznalon kivul
CPU terheltseg (4 mag egyutt tehat 400% eleg) - internet forgalom (wlan/lan) - cpu temp - (esetleg RAM - es igen, mind) grafikon
Hirtelen ennyi, ezek megoldhatok? ha igen akkor lehet ranezek majd. -
Rimuru
veterán
válasz
whited #41015 üzenetére
Nincs rajta olyan sok, de legalabb nem olyan rosszak hatternek, Simple Desktops
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
s3nsitivity #40247 üzenetére
Csak akkor kezdj bele ha értesz is hozzá, vagy (nagyon) érteni akarod. Utóbbi esetben az egész nyarad sz*pás lesz.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #39671 üzenetére
Szerintem meg oly mindegy hol van ha annak kényelmes aki használja.
Az Gnome Shell-t meg úgy számold hogy "mindenen" futhat, szóval pl tableten is használhatónak kell lennie. Amúgy meg nem véletlen forkolták azt is.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #39542 üzenetére
Váó, stock téma, sokat dolgozhattál vele.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #39500 üzenetére
Elég szép?
Pár éve nagyon hasonló, csak a háttérkép és a wibox változik.
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #38183 üzenetére
Jó ideje szebbek mint egy Windows.
-
Rimuru
veterán
válasz
vandeminek #37241 üzenetére
Azt hittem már valami ilyesmit használsz (alapból nem adnak Windows telepítőt Transmissionhoz).
Én rTorrentet használnék ilyen esetben, ha kell akkor ruTorrent webuival.
-
Rimuru
veterán
válasz
vandeminek #37239 üzenetére
Meglep hogy valaki Transmissiont használ Windows alatt.
-
Rimuru
veterán
válasz
pocokxx #37073 üzenetére
Én úgy gondolom hogy azok jók arra hogy lássa az ember azt hogy miket lehet csinálni, megértse a működését senki se úgy születik hogy tud mindent.
A program korlátozás meg részben olyan lenne mint az egységes háttér, jobban kijöhetnek különbségek tudásban, kreativitásban, viszont unalmassá is teheti (bár ez háttér esetén igaz inkább). Végül is meg a többség ugyanazt használja ilyen esetben meg azért értelmetlen.
-
Rimuru
veterán
Szerintem ahhoz kevés Linux, vagy OSX használó van, inkább a találékonyságot és ügyességet kéne díjazni , nem azt hogy letölt innen onnan ezt az és azt kirakja. Inkább olyan korlátozás kéne hogy programokat megadni és használja azt ami tetszik neki. Én azért se nevezek mert csináltam magamnak témát, rajtam kívül kb senki nem tudja értékelni, "asztalra" nem rakok ki semmit arra ott van a panel így értelmetlen.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson #37015 üzenetére
Rakjál Androidot PC-re.
-
Rimuru
veterán
"szeretném kényelmesé tenni" Nem akarom én helyettesíteni.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson #36873 üzenetére
Pontosan.
Nem lenne bajom ha kényelmesen lehetne használni. Mindjárt csinálok egy kis blogbejegyzést is a legutóbbi meglepődésem okán.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson #36871 üzenetére
Az még mindig hatalmas. Még jó lenne valami tiling window manager is de hát Windows...
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
rybank #36144 üzenetére
Nagyon egyszerű és mivel már van kint ott van a szemed előtt (config fájlban) a példa is. A lényeg hogy az alap ikonokat /usr/share/pixmaps és /usr/share/icons/ alatt megtalálod.
pl. terminálhoz:<item label="Sakura" icon="/usr/share/pixmaps/terminal-tango.svg">
<action name="Execute"> <execute>sakura</execute> </action>
</item> -
Rimuru
veterán
válasz
kiskaktusz #35695 üzenetére
Szabad megtudni a címét ha már ilyen jó?
Megvan, hamarabb kérdezek mint keresnék.
-
Rimuru
veterán
válasz
kiskaktusz #35639 üzenetére
Manjaro, Cinnamon.
-
Rimuru
veterán
válasz
Lathronos #35595 üzenetére
Azért még offolok, mert amiket leírtál nem ablakkezelők hanem asztali környezetek (DE - desktop environment), bár kétségtelen hogy mindegyik tartalmaz egy ablakkezelőt is, pl.: Gnome-nál Metacity/Mutter, szerintem Cinnamon esetében is ez, maximum átnevezve. A MATE meg a Gnome 2.x vonalát szeretné folytatni. Amúgy meg ha úgy vesszük témába vágunk, max Windows userek szemében lehet kínai ott ilyeneket nem lehet változtatni.
(bár KDE pont futtatható ott is)
-
Rimuru
veterán
válasz
Lathronos #35591 üzenetére
Milyen verziójú KDE van benne? A gyerekbetegségeit már jó ideje kinőtte, régebben nem volt gondom stabilitással se (oké Ubuntu alatt szar, de Arch-on szépen fut), azóta meg csak fejlődik (nem olvasom az ellenkezőjét). Gnome kettes szériáját meg lehet el kéne felejteni, egy idő után sok gond lesz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest