- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Nem azt mondom, hogy nem fér bele, de amikor megveszek valamit túlárazva (okok, van aki szerint tökéletesen jó áron, ezen ne vesszünk össze), és azzal a szlogennel adják el, hogy it's just work, és pont azért adtam ki érte több pénzt, hogy simán, jól működjön, akkor szerintem nem fér bele.
Ha annyira beleférne, akkor még a mostaninál is olcsóbban raknék össze gépet, és linux futna rajtaahogy van is itthon linuxos házi szerverem.
-
martonx
veterán
Egyetértek, írtam is, hogy az új konfigom nem ennyire kicsi, de ettől még nagyon kicsi (a fényképednél maradva kb. a hangfal mérete, röhögve elfér az asztalon, rengeteg üres hely marad mellette, és csak ez számít nekem), cserébe belefér 4 slotnyi ram, 3 SSD, és egy kisebb VGA kártya is, ha kellene a későbbiekben (sőt varázslat, de még procit is fejleszthetek benne a későbbiekben
).
Vannak esetek, amikor fontos, hogy kicsi legyen a gép, de nem akarom a hátizsákomban hurcolni, mert az már feleslegesen kicsi, és feleslegesen kényszerít kompromisszumokra, és feleslegesen fizetek olyanért (extra mini méret) ami nem is kell.Fejlesztőként dolgozok, már nem emlékszek konkrétan, hogy anno milyen problémák voltak, azt tudom, hogy ami windowson next-next-finish volt, az itt kemény varázslás, guglizás, command line próbálkozás volt. Azóta lehet, hogy fejlődött a platform, én mindenesetre maradok a next-next-finishnél, és a fele annyi pénzből összerakott könnyen, olcsón továbbfejleszthető kis windowsos gépeknél.
Nem akarok én semmivel versenyezni, csak leírtam a véleményem, emlékeim.
Te is leírtad, tiszteletben tartom. -
martonx
veterán
Persze tudom, hogy az Apple Siliconok tök jók, csak az alma fanok hajlamosak az összehasonlításkor az M1 idejében volt, már akkor is gyengélkedő Intel 11. gen-t megegyezni maguknak viszonyítási alapként, mert az ember így működik, akkor volt a váltás, mindenkinek az csípődik be, hogy akkor mi volt. Az M1 rohadt nagy ugrás volt Intel 11. genhez képest. Azóta viszont x86 vonalon voltak nagy (és persze nem olyan nagy, mikor hogy) ugrások, pláne Amd vonalon.
Jonsbo C6 házba építettem a konfigot. Sokkal nagyobb mint egy Mac mini, de még így is kicsi. És szuperül bővíthető. És olcsó.
-
martonx
veterán
válasz
Sidorovich #14 üzenetére
Jonsbo C6 ház, ez a létező legkisebb, de micro-atx-es ház. Gyakorlatilag kisebb, mint a többség m-itx-es ház. Cserébe nem tudsz bele méretes VGA-t tenni, de nekem a munkához nem is kell méretes VGA.
Viszont bele fér még plusz két RAM, és plusz két SSD is, ha a későbbiekben kellene. Sőt, procit is fejleszthetek benne bármikor
Egy 12cm-es AIO vízhűtő van benne, ezzel 50-55 fok között mozog a CPU hőfok. Eredetileg a ház tetejére szántam, összerakás közben derült ki, hogy oda nem fér, így a ház elejére került, oda viszont elférne egy 14cm-es is, ha a későbbiekben nagyobb kellene.
Alapból csak a radiátor megoldja a proci hűtést, a venti be se kapcsol (stressz teszteltem pár percig, akkor se ment 55 fok fölé a proci hőfok). Ház venti nincs, az sfx méretű tápnak van 92mm-es ventije, de félpasszív a táp, ezzel a procival még sose kellett bekapcsolnia a ventijének.
Dolgozós gép, Docker, Adatbázis, kód fordítás, IDE, kismillió böngésző fül, kommunikációs app fut rajta, nulla játék. -
martonx
veterán
válasz
Sidorovich #4 üzenetére
Tudod mi a vicc? 400K-ból raktam össze mini házba ryzen 9600x 32Gb - 1Tb konfigot ami szó szerint hangtalan. Normál használat mellett a processzor 100Mhz!!! alatt mozog, kevesebb, mint 10W a SOC (azaz beleértve az integrált VGA-t is) a fogyasztása.
Szóval ne tegyünk úgy, mint ha x86 fronton semmi fejlődés se lett volna.
Többször nekifutottam régebben az OSX-nek. Az It's just works nekem mindig command line-os varázslásokkal ért véget. Kollégám mac-jét többször láttam úgy összeomlani (ebből egyszer vírusos lett), hogy újra kellett telepítenie.
Szóval én köszönöm, de nem kérek az Apple-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- Bluetooth hangszórók
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest