Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
ez relatív,. Játék függő. AZ XBOX és PS esetében is az a gond, hogy elég soká következik be egy generáció váltás. a PS3/ PS4 konzolok tapsztalata okán 7 év mire megjelenik a következő modell. Bár esetükben fél időben kiadnak egy ráncfelvarrt modellt. PS 4->PS 4 PRO, PS 5->PS5 PRO stb. Bár a PS4 ás a PS4 PRO esetében jelentösen belenyultak a konzolba ugyan ezt azért nem mondhatjuk el a PS 5 esetében. a CPU gyakorlatikag ugyan az a ZEN 2-es maradt. A grafika előre ment úgy 60%-ot, kapott a gép plusz 2 GB RAM-ot. 2 TB lett a háttér SSD. a 16 GB DDR 4 ramból 16 GB DDR 5 + 2 GB DDR 4 RAM lett. a grafika RDNA 2-ből RDNA 3. Egy RTX 3060 körüli szintről egy RTX 3070 szintre lépett előre. Szóval csoda nem lett belöle azért. Szóval már alatta marad egy 2025-re jellemző szintű gamer PC szintjének. És úgye ennek a hardvernek kell megfelelni úgy 2028-ig mikor talán megjelenik majd egy egy PS6-os. Úgye a 2013 végén megjelent alap PS4 is igen csak karcsúnak bizonyult már 2020-ban mikor megjelent az utod a PS 5. Nem is sikereül minden játékot már rátenni a régi hardverre lásd CP 2077. Mikor szégyenszemre vissza kellett vizetni a vételárat a sima PS 4-en akadozó és szarul futó játék miatt több 10 ezer vásárlónak, aki elhitte, hogy elég a 2013-as gép hardvere még 2020-21-ben. Nem jött össze. A PS 4 PRO még úgy ahogy tartotta magát. Szóval ma már a PS5 PRO hardver teljesítménye mai korban inkább a belépő szinthez van közel PC-hez képest. 3 év múlva már messze lesz az akkori belépőszint alatt...
-
Bleccs
tag
Sejtettem, hogy polgárpukkasztó lesz a komment.
Nyilván túloztam azért, mert 1.0-1.1ghz-n is veri akármelyik P4-et. Viszont az IPC önmagában kevés, ha a freki baromi alacsony. 8 nm helyett használhattak volna kicsit modernebb eljárást és mindjárt mehetne a 1.5 ghz ugyanolyan fogyasztással. Időtállóbb lenne.
-
"csak hát pont mindegy is lesz, mert ez a switchen kivül nemigen lesz semmibe beletéve."
Ami miatt kérdeztem: vannak olyan játékok, amik Steam (EGS, GoG, ...) mellett elérhetőek a Nintendo kézikonzolára is - most hallottam róla pár napja (meg is lepődtem), hogy megjelent annó a Snowrunner is Switchre; így pl. ilyen játékok futtatásánál konkrétan van értelme összehasonlítani a kézikonzolok teljesítményét, látványvilágát, mert nem mindegy, melyiken akarod használni, melyikre van értelme megvenni. Ezért (meg azért, mert a hír címe ezt ígérte meg) szeretném belőni a teljesítményét. -
Úgy látom, sikerült értelmezni a felvetésemet. Szóval akkor csak neked egy kis pontosítás:
Nem azt kérdeztem, hogy mennyivel fognak menni a Nintendó saját játékai (sőt, arra sem vagyok képes, hogy optimalizáció előtt, és után milyen fps számot tudnak); hanem amit a címben is ígértek: mit is tud a kézikonzol a konkurenciával szemben (az AMD Z1/Z2 és az Intel CU procikhoz képest, amik más kézikonzolokban vannak). Akár fix számokban is, pl. mennyi a számítási kapacitása (azt meg tudjuk, hogy a 'normál' konzol is gyengébb az asztali PC-knél, mégis az optimalizációval akár hozhatja ugyanazt a látványt - de tudjuk, hogy gyengébb a hardvere, mint az asztali pc-knek, de kategórián belül van/lenne létjogosultsága az összevetésnek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged