- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Gerydosz #3853 üzenetére
Jó, akkor következő a helyzet. A mobilnet az instabilitása és a magas pingje miatt eredendően alkalmatlan a fájlcserélők használatára. Meg persze a lassúsága miatt is, hiszen a mobilnetek nem a jó feltöltési sebességükről híresek. Ebbe természetesen a DC++ IS beletartozik. Arról nem beszélve, hogy gondolom a szolgáltató (ászfben vagy díjszabásban tuti benne van) több mint valószínű, hogy eleve korlátozza az ilyen típusú adatforgalmat.
DC-hez vezetékes stabil net kell, nem ilyen mindenféle vezeték nélküli hókamókák.
-
cocka
veterán
válasz
mattheus #3832 üzenetére
Az Universal Plug & Play rövidítése. Kb. arról szól, hogy a router automatikusan portokat nyitogat a programoknak és nem neked kell megadni a portok számát. Hogy aztán ebbe bezavar-e a tűzfal azt nem tudom. A portkiosztás az esetek nagy részében változik. Természetesen ahhoz hogy a portok kinyíljanak futnia kell a programnak is. Legalább egyszer.
a win7 meg szerintem a jogok miatt korlátoz. Amikor valamit nem sikerült benne megcsinálni mindig valamilyen biztonsági faszság volt a háttérben. Pl. a rendszerpartíciót LAN-on meg se lehet osztani, hiába nyomom rá, hogy mindenkinek joga van az íráshoz, olvasáshoz. Na mindegy.
-
cocka
veterán
Hát leírom, hogy nálam hogy működik.
Először is a legújabb DC verziók egyikét használd, mert a régebbieknél már egyszerűen kapcsolódni sem lehet a userekhez, hiába a jó beállítások.
2. A cím kötéséhez nekem 0.0.0.0 van beírva, illetve egyáltalán nem is kell módosítani. (gyakorlatilag felesleges)
Aktívságod itt ellenőrízheted: [P2P connection checker]
Használata: Elindítod a DC-det a jelenlegi beállításokkal, majd beírod a DC-ben beállított portszámokat, majd check connection. Ha normálisan át van irányítva a port, akkor mindkettő zöld kell legyen és alul: connection ok.
A másik pedig az, hogy a megadott belső ipk azért egyezzenek már meg. 192.168.akármi kellene legyen mindkettő. Hát ugyanannak a portnak a forgalmát akarod átirányítani ugyanarra a gépre. Most 2 különböző gépre van átirányítva. Még szép, hogy csak a keresés megy, hisz az használja az UDP protokollt.
Írd át azt a 162-t 168-ra. És persze legyen a belső ip fix, hogy ne kelljen az esetleges változásoknál újra beállítgatni a routerben a dolgokat.
-
-
cocka
veterán
Added new options to "Favorite Users" page: limit upload speed for user, ignore private messages from user, ban user, etc. In future versions: priority for shared files, more info about file in filelis
Userenként is beállítható a max. upload sebesség, külön messages beállítás van, ami pl. lehetővé teszi, hogy a sok reklám szar ne nyíljon meg automatikusan az arcodba, a ban user az ugye OP funkció stb.. Nézd meg.
-
cocka
veterán
válasz
evil1023 #3767 üzenetére
Hát tudod, normális DC++ verziót kell használni, nem sima DC-t.
Sima DC-t használjon egy kezdő.
Haladóknak pedig itt van ez: http://sourceforge.net/projects/apexdcspeedmod/
Vagy ez:
-
cocka
veterán
válasz
VinoRosso #3728 üzenetére
Igen, csak ez a belső ip. Ez kifele elvileg nem látszik. Vagy legalább is a neten nem ezzel azonosítják a géped, hanem amit a szolgáltató DHCP szervere kioszt a routernek.
Ha csak azt nézzük hány 192.168.x.x kezdetű router ill. számítógép van...úgyhogy nem irányadó.
Ja tényleg. Mi lenne ha valami újabb klienst használnál? Ha már a klasszikus DC-vel próbálkozol, talán érdemesebb lenne a 0.706-ossal próbálkozni, bár én a magam részéről továbbra is ezt javaslom:
-
cocka
veterán
Hát maradjunk annyiban, hogy
Egyrészt: A Strong már minden nagy magyar hubon engedélyezve van.
Másrészt: A legújabb verzióban csak a kedvenc hubok beállításainál tudod bekapcsolni a DC++ emulálást. Azonkívül semmilyen más klienst nem tudsz emulálni.Az Apex Speed modban ilyet is lehet, kár, hogy nem fejlesztik tovább, mindenesetre újabb, mint a strong rc akárhanyas változata.
-
cocka
veterán
A reklámok tiltására a leghatékonyabb megoldás az apex speed mod.
Ha ez a small file-os dolog igaz, akkor most már tudom, hogy miért nem lehet letölteni egyes emberek file listjét.
Egyébként hasonló elven működik a bittorrent is nem?
-
cocka
veterán
"Router mögül jók ezek a beállítások? Forvardolva vannak a portok de néha nehezen kapcsoódok másokhoz viszont tőlem töltenek probléma nélkül"
Csak akkor használd ezt a beállítást, ha a router támogatja a UPnP használatát. Egyébként válts manual portforwardingra.
External IP: Azt tudom mondani, hogy ha ADSL-ed van, akkor használj Apex DC-t, a Strongot meg felejtsd el. Ott be tudod állítani, hogy automatikusan frissüljön az ip, minden DC indításkor. A Strongban mindig be kell állítani sajnos.Az a csoda, hogy egyáltalán kapcsolódik valakihez, főleg ha nem támogatja a UPnP-t.
A feltöltéssel nem szoktak problémák lenni.
"A network interface for all connection-hoz nem kell semmit beírni?"
Ez csak akkor érdekes, ha két lanos hálókártyád van ki szeretnéd választani, hogy melyiken keresztül jöjjön a dcs cucc.
"én a direct connectionhoz tenném a pipat"
Kizárólag akkor ajánlott bejelölni a direct connectiont, ha semmi sincs a kapcsolat útjában. Se tűzfal, se router. Se másik számgép.
"és magasabb portokat használnék 40 000 felett mondjuk"
Elárulom, hogy semmi jelentőssége nincs a számnak, az a lényeg, hogy olyan port legyen, amit semmi sem használ. Nekem simán négyjegyű és megy.
Linuxos DC: Walknut
-
cocka
veterán
1.46-os proci, 256 mega memória. Na én ezt értem a nem atomtápos alatt.
"Már hogy ne lenne?"
Ja hogy a /ignorelist -re gondolsz? De oda csak úgy veheted fel a usereket (persze botokat nem), hogy a nevére jobb klikkelsz és ignore user. Szerintem ez csak ideiglenes, mivel sehova nem menti el a neveket. Tehát gyakorlatilag semmit sem ér. Hozzáteszem 2.05-tel tesztelve.
"egy egyszerű usernek elég a sima DC++"
Aki két napja kezdte, annak biztos. Én is ezzel kezdtem. Csak mikor kezdtem rájönni, hogy hát az rohadtul nem buli, hogy háromszorosára nő a pingem a feltöltések miatt, akkor kicsit elgondolkodtam. Mindazonáltal még korlátozva is toronymagasan többet töltök fel, mint le.
"az ilyen hiperszuper turbós OP klienseknek sose láttam sok értelmét"
Azoknak én se. Na de ha van egy valami benne, aminek látod értelmét, akkor vagy azt használod vagy használsz másikat és lemondasz az adott opcióról.
"A reklámokról annyit, hogy igazán hatásos védelem nincs ellene, főleg mióta megjelentek az új körüzibot luák. Azok már nem egy bot névvel dolgoznak, hanem mikor eljön a reklám küldésének az ideje akkor beléptetnek egy "reklam" nevű usert. Igenám, csakhogy minden egyes reklámnak más a neve és így elég nehéz ignore listára helyezni őket. Főleg, hogy 1 másodpercig tartózkodnak a hubon."
De van. Én már megtaláltam és nem ignore listre helyezéssel oldja meg a problémát. ;)
"Nem zárod be őket, hanem kis méretre helyezve leteszed és így többet nem ugrik be és nem zavar meg."
Ez a lehető legrosszabb, mert ha valakivel privizel, akkor ha kell, ha nem akkor is jönnek ezek a szarok és azt hiszed, hogy az illető írt neked, holott egy újabb fos jött.
"Strong DC++ 2.03 két napos futás után, 15 hubon való tartózkodással (ebből 10 OP), 80 giga megosztással, aktív fel-le töltésekkel 24 mega memóriahasználat 0 és 1% közötti CPU használat"
Mákos tészta. Feltöltésekkel hogy állsz? Hány slotot szoktál nyitni? Mert nekem eddig rsx++ 128 mega memó, strong dc 100 mega körül, apex 70 mega. 8 hub, 8 slot, majdnem nonstop feltöltéssel és csak 6 giga megosztással. és emellé még vedd figyelembe a fenti adatokat.
-
cocka
veterán
Jó hát ez a te véleményed. Nekem nincs atomtápos gépem épp ezért, ha fut a dc, akkor azt érzékelni szoktam.
"Ha okos és megbízható többszálas kliens kell akkor Strong DC++ 2.03."
Akkor már inkább Apex 1.0.0 Beta 4, de ha ragaszkodsz a Stronghoz már kijött a 2.05-ös is.
Egyébként meg itt arról volt szó, hogy van-e olyan többszálas kliens, ami viszonylag keveset zabál és tiltható benne az összes reklám is.
Az apex és strong eleve kizárható, mivel a strongnak eleve nincs ignore listája, az apexnek van, de nem tilt opokat és botokat vagy reklámokat. (az ignore messages from the hub vagy bot meg megint csak félmegoldás, mivel továbbra is küldözgetni fogják a PM-jeiket)
-
cocka
veterán
Jaja a BCDC meg a CZDC az egyszálas. Némi könnyebbséget jelent, hogy alternatívákra most már ezek is automatikusan keresnek vagy ha nem, akkor menüből keresel, de tény, hogy sokkal értelmesebb a fájl darabjait több usertől tölteni egyszerre.
A Zionból sem lesz már upgrade, úgyhogy szerintem térj át az rsx++-ra, ha bírja a géped és fontos, hogy blokkolva legyen a sok reklám, ha nem bírja, akkor nem döntesz rosszul, ha az apexet választod (reklámokat max. állandóan be kell zárogatni). Én a magam részéről a Strong Lite-ot használom, mert jól blokkolja a reklámokat és nincsenek benne olyan op funkciók, amit sima userként amúgy se tudsz kihasználni.
Más többszálasról (az rsx-en kívül), ami luát is támogat nem tudok. Írjatok még, ha ismertek olyat, ami tud.
Mellesleg egy magamfajta mezei usert, csak az ignore.lua megléte kapcsán érdekel a kliens lua szkriptelhetősége.
-
cocka
veterán
válasz
Calogero #3655 üzenetére
Az Apex nem túl hatásos a reklámok ellen. Hiába ignorálod azzal a két opcióval a usereket, az nem minden reklám PM-et ignorál, azonkívül az ignore user opokra és botokra nem műkszik, szóval..
Ha idegesítenek a reklámok és mindet tiltani akarod, akkor használhatsz többszálas lua szkripteket támogató klienset. Jelenleg egyetlen élő projekt: RSX++
Op kliens épp ezért rengeteg memóriát zabál, de ha jobb géped van, nem zavaró.
Egyéb alternatívák, amikben tilthatók a userek (botok és reklámok is):
Strong DC Lite vagy Zion++ Green
Kétségtelen, hogy ezek közül az apex használja a legkevesebb memót, de nem tudom miért úgy van megírva, hogy opokra vagy botokra ne hasson az ignore funkció. Ha így lenne, nem vacillálnék, hogy melyik klienst használjam. Luát pedig nem terveznek bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest