Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz saen #93143 üzenetére

A felszerelés összhangja a kiindulópont vsz. Ezen belül van egy tól-ig határ egy minimum, és egy ésszerű maximum amit persze extrém dolgok még felülírhatnak.

Van ez a Dancsosi Miklós féle dunai süllős wobblerezés, Jadabo-nak videója nézd meg milyen erősségű zsinórt használ és milyen boton mennyire van túlbiztosítva. Ebből már láttam itt olyan emberről van szó aki már látott ezt +azt a dunai pergetésben pl. :) El is kezdtem odafigyelni milyen videói is vannak még ennek az embernek.

Bot zsinór összhang alap dolog, és nagyon más lehet az én 20-50 grammos régi szériás beastmasterem mint a te 5-21-es botod. Tól-ig határon belül mi az ésszerű még mi az extrém mi a finom ezek már nagyon sok mindentől függnek. Magától a horgásztól is hogyan képzeli el a pergetést. :) Vsz az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak süllőpergetésnél a zsinór finomságának. Ez is hosszú téma lehet.

Mondjuk egy Gégény se hiszem egy átlag téli süllőzésre egy átlag víztározon 0,10-es fonottal állna ki. Sacc ha finomkodik akkor 0,12-0,15mm.

Megnéztem Gégények ezt a csukás videóját amit kolléga említ a 25 grammos bottal. Az bot nem 25 grammos hanem 10-40 grammos. Ránézésre olyan kemény 0,20mm körüli fonottal se jönne zavarba csak így messziről ránézve egy videóban. De a ráírt dobósúly egy dolog mert nagyon nagy különbségek vannak bot és bot között azonos dobósúlyban.

Új hozzászólás Aktív témák