- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
PéPé
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit ''elavult'' kérdés, de 1 olyan hűtő ami a 1000-es Duronomon van vajon jó-e egy 2100+ XP-hez? (Vmi SCS Cooling) Köszi! -
zoma
csendes tag
Mondjuk egy megoldás a gép hűtésére.Igaz barkácsolásról van szó.
A gép egy nagyon melegedő Intel Pentium4 Celeron D330 2.66GHz,Abit IS7-E2.(Preskot maggal)
Alapban a saját hűtőjével 48C,100% megterhelésel 65C körül.(volt elejében mikor 75 re is felment de ujrapasztázás vett le)Két 80mm venti lett bedobva a házba.Fordítva ki is meg be is hogy fúják a levegőt sőt az egyik be a másik ki.Ki a jobb megoldás.A törvény is álítólag ezt mondja.Eset a hő valamit,de nem eleget ekkor lett 65C.(KB 8c)
Csere lett hűtőben GlacialTech Igloo 4320 2.8GHz Light, 1900rpm, 20dB.A gép ugyanojan meleg sőt.
Csere egy másikra CoolerMaster ACC-U72 (VortexDream), full cooper ,silent.(Tiszta réz)A gép szintén meleg.Szinte észrevehetetlen a különbség a melegségben.A venti 4600RPM.
Akkor másik táp lett mivel mondták hogy lehet a táp az oka.(Chieftec 350W P4 with PFC) Szintén semi különbség a hőfokban.
Már próbáltam plusz feszt adni a procinak.CPU Core 1.4 V-ra.Mivel néztem hogy alapban 1.36 volt de stresz alat 1.34re vagy aláb eset.Így alapban 1.38 de stresz alat 1.36 lett.De a hőben megint semit nem változott.
Plusz Biosz frisétés sem hozott semit.
A gép álandóan atom stabil,csak a melegedés az ami aggasztott.
Már maradt volna a víz hűtés.De mivel ez már nagyon sok kiadás lett volna akkor próbálkoztam egy hüjeségel.Lehet hogy nagyon brutál a dolog de nekem bevált.Lehet hogy a port sűrűben kel kifújni a bordák közül de mostan is megy a Prime95 már 4 órája de a hő 53C 2350RPM alat(ez a minimum fordulat és álítólag 16DB).A gép relatív csendes és elfogadható a hőmérséklet is.
A barkácsolás jelen pillanatban az lett hogy(próba az egész) keménypapírból egy másik oldalt csináltam a háznak,eztet a proci ventije irányában kivágtam kör alakúra és ebbe beilesztettem egy hengert ami ojan vastagságú mint a venti.(80mm).Az érdekeség az hogy mikor a ház nyilva van akkor a hőfok magassab mint mikor így lezárom és az a henger rá van illesztve a ventire.És még valami,csendeseb is így mint nyilt házal.(Az oldal ugyanojan jól illeszkedik mint a sajátja)
Hát ez is lenne egy mezei megoldás a hő csökentésére.(ha már más nem megy)
Én egy szilárd anyagból fogok csinálni oldalt(plexi),és ebbe fogok egy valamijen 80mm hengert beépíteni. -
tundax
csendes tag
up
-
NoLF
veterán
gyári hűtőt lecseréled normális hűtőre: ezzel kapcsolatban sok cikk és topic van itt a ph!-n.
házba előre és hátra raksz ventiket, hogy legyen huzat, így visszateheted az oldallapot.
a prescott melegedős, 50 fok az elég jó neki, a fent említett megoldással kb ugyanott leszel, és 50foktól ennek a procinak semmi baja nem lesz, sőt. (amúgy se lesz semmi baja ha vmi miatt fentebb megy mint mondjuk 90C, mert akkor a preszkott előveszi az okos kis agyát, és csökkenti az órajelet hogy ne haljon meg.)
egyébként meg: kereső, kereső, kereső. -
tundax
csendes tag
up
-
tundax
csendes tag
Hello
Egy 2.8 prescottom van,amit a gyári hűtőn kívűl(aminek hangjától agyébként szinte még filmet se tudok nézni) leszedett oldallap mellett egy 20 cm átmérőjű fürdőszobai ventillátorral hűtök.Így érek el kb 50 fokot.Ez így nem fasza.
Ha lenne valakinek ideje leírni a lehetőségeimet,azt nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Anime filmek és sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyar az űrben
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged