-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho #1459 üzenetére
Persze ha már felfűtöd akkor a végén tegyél rá valami husit. Én is itthon elteszem a metszésnél a nagyobb ágakat és abból vágok olyan konzerves doboz nagyságúakat, ami jó füstölésre
De később beruházhatsz egy smoker boxra és te is könnyedén eltudod készíteni hozzá a fakeveréket.
#1458 Ittnemaz
Igen az fehér PePo és társai csak kályhába való, az ember keze is jól átveszi annak a szagát jól gyújt de az nem grillhez való. Igen az a barna jó annak nincs szaga, persze ha nem kinai -
-
Essejó
Topikgazda
válasz
szuszinho #1450 üzenetére
A begyújtó folyadék mellőzésével egyet értek, de a kocka az jó dolog. 1 db kell a gyújtó kémény alá, semmi szaga nem lesz a parázsnak tőle. Első használat előtt én kiégetném egy kéménnyi parázzsal, el tudom képzelni hogy van rajta némi konzerváló bevonat.
Közben akár játszhatsz a levegővel, hogy milyen állásban mennyi a hőfok. Próbáld ki, hogy mennyi a max amire fel tudod fűteni, közben akár leég róla a konzerváló bevonat. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho #1448 üzenetére
Jó az is, de a gyümölcsfa szerintem jobb (alma, cseresznye, szilva stb.) és a kökénynek is kellemes füstje van.
A begyújtó kockát és folyadékot inkább hanyagold, annak hogy elmenjen a szaga majd egy órát kell üresen égetni a szenetSimán aprófával gyújtsd be a faszenet vagy brikettet, gyújtókéményben könnyen begyullad majd.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho #1444 üzenetére
Végül is melyik lett, majd ha össze dobtad lőhetsz róla pár képet
Hát faszénből van bőven, én sokat használom a Lidl -s grill&funt de a tescos bbq charcoal sem olyan rossz neked szerintem tökéletes lesz mindkettő a grill kocsiba. A Sparos -rol a múltkor írtam, az nagyon poros és aprószenűnek tűnt, sok zsákot megvizslattamAz Aldist nem ismerem. Még a Penny -t tudom ajánlani, múlt hónapban ott vettem grilleztem vele és jól teljesített, nem poros aránylag tartalmaz nagyobb darabokat is.
De ha grillezel csak és egyenletes magas hőmérséklet szeretnél, akkor britekben is gondolkozhatsz, persze ott törekedj a minőségre, a weber egy jó minőség már használtam.
Begyújtáshoz egy begyújtó kéménnyel könnyebben boldogulsz, sokszor akcióban van egy zsák faszán vagy brikett mellett.
Én vékony keményfa szeleteket vágok, begyújtom és amikor már jól ég akkor teszem rá a faszenet. -
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho #1437 üzenetére
Ott van amit fentebb linkeltem, szinte ugyan az
De ha jársz Aradon vagy Temesváron akkor ugorj be az ottani Metroba ha még nyitva van, ugyan ezt jóval olcsóbban meglehetett venni pár éve amikor kint voltam.
Amúgy tavaly a Jamestown 35 - 40 között volt az obiban.
De tessék itt egy praktikeres ötszáz forintér a piacon veszel hozzá két kereket és dombon a tanya -
Precorus
tag
válasz
szuszinho #1431 üzenetére
Mint kérdezve lett, társasházi szabályokat érdemes lenne átnyálazni(+önkormányzati, meg ilyesmi), mert vannak helyenként ide vonatkozó paragrafusok(ha ház, persze tárgytalan).
Én azt tudnám ajánlani, hogy menj el, nézd meg. Helyenként tescoban is van kiállított, de obi, praktiker, bauhausban télen-nyáron a legtöbb cuccuk ki van rakva, nézegetheted. Mekkora, hová rakod, hajolgatni kell-e stb, vigyél mérőszalagot is.
Félretéve az általános dolgokat, 5-10 között picikéket láttam, no-brand megy 10-15-20 körül egy nagyobb gönbgrill, weber meg valami 30(tól felfelé) körül szokott lenni. Ízlés, pénztárca kérdés melyiket veszed, amiben van egy tűzkosár és felette egy rács, azon lehet grillezni!
Többünknek van már ilyen, vagy nagyon hasonló. Tudok linkelni éppen elérhetőt, de 50 rugó, szvsz most ez pont nem megérős.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
szuszinho #1431 üzenetére
Ez igény és pénztárca kérdése, na meg hogy mire is szeretnéd használni
Olvasd ezt át, hátha könnyebb lesz a választás.
Én gömbgrill márkánál a weber -t ajánlanám, de ez csak az én egyéni véleményem
Esetleg még elgondolkoztatható lehet a grill kocsi is, teraszon az is praktikus. Egy két fórumtárs elégedetten használja, cirka 40 - 50 közt már hozzálehet jutni az obiban vagy bauhaust -ban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite dobozában
- 53 m2-es panel lakás Budapest XVII. kerületében eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest