- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
kesandra #6738 üzenetére
Ha te a WEB-bel akarsz foglalkozni hivatás szerűen akkor ki kell, hogy ábrándítsalak, a JS megkerülhetetlen. Nem tudom, hogy 5 év múlva mi lesz, de gyanítom még akkor is megkerülhetetlen lesz. Szóval ha ez egy kicsit sem érdekel, meg a programozás sem, akkor inkább menj el designernek, tényleg. Mert ha neked csak a css, html ami fekszik meg érdekel, akkor ha még kapsz is állást, az csak minimálbért fog jelenteni kb. Inkább mondja el most valaki ezt neked minthogy hiú ábrándokba kergesd magad, hogy a css, html meg cms valamire is elég. Az érem másik oldala, hogy már css, html meg nagyon erős js tudással is lehet brutto 1 milliót keresni, és baromi keresettek a jó full stack engineerek.
-
martonx
veterán
válasz
kesandra #6732 üzenetére
"piacképes tudást nem igazán ad, inkább az életre készít fel" - ez annyira szép megfogalmazása annak, hogy nulla értelme van az embernek főiskolán szopatni magát. Programozói tudást egyedül az ELTE és BME idevágó szakjai adnak, de persze azokat is el lehet úgy végezni, hogy semmi nem ragadt az emberre 3 év alatt.
A többiek pedig már többször is mondták, hogy a JavaScript tudás minimum kellene a html/css mellé. Olyan pedig, hogy wordpress tudás nem létezik, PHP tudás létezik. Illetve van persze egy rakás más szerver oldali nyelv is (java, C#, ruby, python stb...).
-
DNReNTi
őstag
válasz
kesandra #6738 üzenetére
Persze, hogy kötelező, JS nélkül csak egy statikus dokumentum a weboldal. Az nem webfejlesztés, legfőképpen nem webes alkalmazásfejlesztés. A keretrendszerek használata pedig nem mentesít a programozás alól. Ez igaz mind frontend mind backend oldalon. Ha már a Laravel jött fel: az hogy Laravelt használsz nem jelenti, hogy nem kell tudnod programozni. Sőt. Ellenkezőleg, azt jelenti, hogy amellett, hogy erősen vágod a PHP-t, még a Laravel-t is ismered. Egy keretrendszer sem váltja ki a programozást, csak megkönnyíti azt, egy csomó dolgot készen kapsz nem kell neked implementálnod.
Akárhonnan nézem ennek az a vége: ha nem akarsz programozni, nem leszel webfejlesztő.
De igazából szájtépés ez, és én ki is szállok ebből a thread-ből, mert értelmetlen.
-
Joci93
senior tag
válasz
kesandra #6736 üzenetére
Interjún csak előnyt jelenthet, mert ez már ad egy alapot a reszponzív oldalakhoz + ugye a rengeteg beépített komponens sokat segít.
Egyébként ha nagyon fejlődni akarsz, akkor elkezdhetnél PHP-t + MySQL-t tanulni... idővel OOP-t + valami egyszerűbb keretrendszert ( pl.: Laravel), aztán ha nagyon hardcore leszel, akkor Symfony-t
-
Zedz
addikt
-
DNReNTi
őstag
válasz
kesandra #6730 üzenetére
"Én szerintem ellehet ezekkel, majd a későbbiek során helyezkedni."
Röviden: Szerintem meg nem.
Hosszan: Nem akarlak elkeseríteni, de egy olyan helyen (ha létezik egyáltalán), ahol csak HTML, CSS meg mondjuk WP tudással el lehet helyezkedni, ott a WP tudás alatt nem azt fogják kérni, hogy összeállíts egy oldalt, ami kinéz valahogy, az nem fejlesztés hanem tartalomkezelés. A WP tudás azt fogja jelenteni, hogy új modulokat tudsz fejleszteni, az ügyfelek igényeinek megfelelően. Ha jól tudom ezt hívják manapság "WP programozónak", ez meg így ahogy van hülyeség, a WP PHP alapú CMS, tehát PHP programozó kell nem WP. Szőrszálhasogatás tudom. Lényeg a lényeg: kívánom ne legyen igazam, de pusztán HTML, CSS és WP (tartalomkezelés) ismeretekkel, ha szerencséd van (!), akkor is max egy vidéki online magazin fog alkalmazni, ingyen. Ha a weben akarsz dolgozni, minimum, amit már írtam is. -
Zedz
addikt
válasz
kesandra #6722 üzenetére
Ha jó az iskola, akkor jó alapokat ad amire épitkezni tudsz. Az már régen rossz, ha egy specifikus környezetet tanítanak 3 évig, ami aztán ha pár év múlva elavul, az illető áll majd és nem tudja mihez kezdjen magával. Ha az alapokat és gondolkodásmódot elsajátítod, onnantól kezdve majdnem mindegy a környezet. Bár ez csak az én véleményem, vannak ezen a fórumon mérföldekkel tapasztaltabb kollégák, esetleg ők is szólhatnak pár szót.
Ha nem érdekel a programozás, akkor sajnos nem tudok mit ajánlani. Ha mégis, akkor vagy elkezdhetsz szerver oldali nyelvekkel foglalkozni, és dinamikus tartalmakat megjeleníteni az oldalon (pl van egy hír oldal, ahol kint vannak a hírek röviden, de ha egyre rákattintasz akkor ugye a struktúra ugyanaz, a tartalom más), vagy elindulsz az interaktívabb kliens létrehozásban. Előbbi a backend nevet viseli, utóbbi pedig a frontendet.
Backendhez egy apró megjegyzés, hogy szerverek manapság már minden mögé kellenek, legyen az mobil app, webes app vagy épp egy asztali alkalmazás. Frontend pedig főleg webhez kell.
-
DNReNTi
őstag
válasz
kesandra #6722 üzenetére
"Mit érdemes tenni egy alap css/html/cms tudással?"
Fejleszteni rajta, és kibővíteni masszív JavaScript tudással, valamint legalább érintőlegesen megismerni a szerveroldalt, hogy tudd, értsd miként kommunikálnak egymással. Így már esélyes megcsípni egy kimondottan frontend állást valahol. -
martonx
veterán
válasz
kesandra #6717 üzenetére
A csak html és css tudást professzinális szinten űzőket hívják site buildereknek. De ez egy elég speciális skillset, már úgy értem, hogy csak ehhez ért valaki. Azért ezzel is el lehet evickélni nagy cégeknél / szabadúszóként kevesebb pénzért, mintha teljes értékű frontendes lenne az ember.
Persze ha ehhez elszórakozol WP-s kattintgatva portálok összerakásával is, akkor ahogy mondtam meg lehet ebből élni. -
Zedz
addikt
válasz
kesandra #6714 üzenetére
Valószínűleg el lehet lenni a kattintgatással is, mert ugye a megrendelő nem lát a dolgok mögé, gyorsan tudsz eredményt mutatni.. stb. Vannak kifejezetten szép témák, rengeteg modul, leírás ezek használatához, de szvsz sokkal több pénzt kérhetsz el komolyabb tudásért. Értem ez alatt a valódi programozást.
Szerk.: gyorsan hozzá teszem, hogy nem html-re és css-re gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest