- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
Kassadin #1332 üzenetére
Nem tudom, hogy mi generálhatja a Bad Pool Caller hibát
Ha a táp lenne a gyenge láncszem, akkor inkább sima újraindulások lennének, mert az ingadozó feszültég, vagy gyenge áram miatt a biosba épített védelmi rendszer kapcsolja le a gépet. Inkább arra tudok képzelni, hogy a memória követ el 1-2 hibát. Javaslom ereszd rá néhány órára a memtest86 progit. Ha a memória hibázik, akkor az megmondja.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Ashenvale #1325 üzenetére
Sokkal többet nem tudok róla mondani, mint amit már te is megállapítottál. A directx vezérlője belefutott egy olyan hibába, ami nem volt a programban lekezelve. Értsd úgy, hogy a programozók nem gondoltak erre a hibára, és nem építettek bele erre az esetre vonatkozó hibakezelést. Ilyenkor dob a program a kerneknek egy kritikus hibát, ami ha szintén nem tudja kezelni, akkor jön az ultimate, utolsó adu ász hibakezelési eljárás: a kék halál. Ugyanis akármennyire is hihetetlen a kék halál valójában egy hibakezelési eljárás. Amolyan minden egyéb esetre, amikor nem tudjuk,hogy mi történik, akkor inkább leállítja magát és az egész gépet megelőzvén az esetleg fizikai sérülést. Mert ugye a "nem tudjuk, hogy mi, de valami nagy gebasz van" kategóriába az is belefér, hogy elkezdi egy kiakadt program 100%-ra terhelni a gépet, vagy még rosszabb, ha elkezd a hdd adatterületén matatni valami fájlkezelő, vagy bármi egyéb káros történik. Ilyenkor az utolsó lehelettel, a kernel legmélyebben eldugott része lenyom egy log fájlt, hogy mikor, hol, mi adta be a kulcsot, osztán lelövi magát. Az őszintét megmondva sokkal jobban öeülök a kék halálnak, mnt egy fagyásnak. A fentiakből kiolvasható, hogy miért. Ha már a kék halálig sem tud eljutni a kernel, akkor az már rég rossz.....
Egyébként még dolgozom. Sajnos
Reggel mennem kell egy tárgyalásra, és még el kell készítenem egy csomó anyagot rá. A nagyobb baj, az, hogy nincs hozzá kedvem, és inkább fórumozok. Átkozott wifi
üdv, föccer
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Ashenvale #1323 üzenetére
Esetleg táp márkája? Ha jól tudom, a Giga nem gyárt tápokat, így valakinek felhasználták a tépját, esetleg átmatricázták Gigabytosra.
Elvileg a 460W-tnak elégnek kellene lennie, még egy viszonylag gyenge hatásfokú táppal is. Viszont ha kezdi megadni magát, akkor lehet, hogy valamelyik ágon nem képes leadni a névleges teljesítményt. Én erősen a tépra gyanakszom. Esetleg ha van rá lehetőséged, akkor ki lehetne tesztelni egy másik, garantáltan hibátlan táppal. A ciripelő hangot sikerült meghalgatni, hogy honnan jön?
üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Sublime1 #1313 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy mi a baja. A megadott infókból próbálkozok ötletelni. Volt egy ilyen tippem. Az is lehet, hogy megy alaplapi kondi kezdi megadni magát, és ezért lettek gyakoriak a hibák. Viszont a linkelt képekből az látszik, hogy nem egy féle probléma van a rendszerben, hiszen több féle hiba miatt is állt le a Windows. Ha én találkoznék egy ilyen jellegű hibával, és tuti azzal kezdeném, hogy darabokra szedném a gépet, kitisztítanám, újra pasztáznám az összes bordát, ha már a kezemben vannak az alkatrészek, akkor átnézném, hogy nincs-e rajtuk sérülés. Ha nem találtam hibát, és rendben össze tudtam rakni a gépet, akkor kipróbálnám, hogy javult-e a helyzet. Lehet, hogy csak érintkezési probléma volt. Ha nem, akkor bios reset. Ha még mindig nem javult a helyzet, akkor erős fejvakarás.
Sajnos ennyiből nem nagyon lehet beazonosítani a hiba pontos forrását. Ha le lehetne szűkíteni egy bizonyos alkatrészre a probléma forrását, akkor lehetne annak az alkatrésznek a tesztelésével kezdeni. De mivel nem lehet behatárolni a hiba okát, így megoldást is "globálisan" kezelném.
Ha minden próbálkozásom ellenére még mindig nem javult a helyzet, akkor oprendszer reinstall, majd szépen felépíteném a drivereket. Mindenből a legfrissebb, gyártói oldalról beszerzett. Ha ezek után is jelentkezik a hiba, akkor inkább a hónom alá csapnám a gépet, és levinném a kedven pécé boltomba, hogy itt a feladat, sok sikert.
A hd sentineles kérdés megint csak fogósra sikeredett. Ide kellene betenni a képet, és feltenni a kérdést. A program fejlesztője rendszeresen látogatja a topikot. Ő biztosan tudj, hogy mi a csízió.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Sublime1 #1311 üzenetére
No, most néztem meg rendesen az előzőleg linkelt képet. Jól látom, hogy napi rendszersséggel van nálad kékhalál?
Szép lista mondhatom
hardver ütközések, kernelhibák, nem lehezelt kivételek. Minden mint a jó boltban
Elsőnek csak azt néztem, ami ki volt jelölve. Az a merevlemezre, vagy a vezérlőjére terelte a gyanut. Most, hogy jobban megnézem nem ennyire egyszerű a helyzet.
Esetleg nem volt tuning próbálkozás a gépen? Bios nem lett állítgatva? Ugye az i/o hibákat hibás BIOS beállítás is okozhatja. A többi meg akár lehet ennek az oka is. Bár elvileg a win hardverkerező része ilyenkor automatikusan tiltja az ütköző eszközöket, pont az ilyen hibajelenségek elkerülés végett. Bár elég sok ntfs.sys által okozott hiba van naplózva. Ennek az eszköz felel az ntfs fájlrendszer hibátlan működéséért.
Hát, az igazat megmondva nem lesz egyszerű rendberakni a rendszert. Elő körben szétnéznék a biosban, és szépen visszaállítanék mindent gyári értékre, vagy automatikus felismerésre. Ezzel elejét lehet venni a irq hibák nagy részének. Remélhetőleg ez fossa össze a rendszert és teszi ennyire instabillá.
Írj, hogy mire mentél a problémával.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Sublime1 #1309 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a HDD, vagy a firmware hibázott. Mikori, és milyen típusú? Esetleg egy hd sentinelt érdemes lehet feltenni a gépre, és folyamatosan figyelni az esetleges hibákat.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Tgdt159 #1212 üzenetére
Kapcsold ki az automatikus újraindulást, és akkor le tudod fotózni/írni a kék halál hibaüzenetét. Azt esetleg érdemes lehetne megnézni, hogy az alaplapon nem púposak-e a kondik, illetve hogy a táp mekkora feszültség értékeket ad le.
Egyébként milyen tápot vettél? Gyártó, típus.
üdv, föccer
mod: látom megvan a hibaüzi. Ha jól látom, akkor memória hibára panaszkodik. Nem lehet, hogy nem jól pakolta össze az "arc" a gépet, és valami por ment a ram foglalatba? Én eljátszanám a szétszed, kipucol, összerak játékot, mielőtt nagyobb beruházást tennék.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Mustármag #1180 üzenetére
Első körben: milyen hibakóddal állt meg a win? 2. körben: memtest86 serény futtatás. 3. körben: merevlemezek felület ellenőrzése, és töredezettség mentesítést.
Ezen kívül milyen gépen, milyen játékkal. Milyen frissítéssek vannak fent, milyen memória rezistens programokat indít a win indulás során? Bootnaplóba kerülnek-e be esetleg hibajelentések?
Csak azt nem tudom, hogy miért lett ennyire divat a "win újrahúzása" Mi ez, valami alsógatya, hogy reggel felveszed, este leveszed?
Üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged