- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
XinAgent
tag
Szerintem félreértettek (nem tudom, hogy tudtak). Ez olyan amit inkább a Kazynak kéne kitölteni, hogy engedik hogy a bank megterhelje a bankszámlát abban az esetben ha visszatérítést igényelnek.
Ez így most olyan mint ha te adnál engedélyt, hogy ha valaki neked fizetett, hogy visszatérítheti a bank ha az utaló kéri.
-
BB9000
senior tag
Keveredik két dolog! Már megint!
1./ A bankkártyás fizetés reklamációja.
2./ A banki utalás visszahívása.
Az 1./es eset minden banknál ingyenes, minden ügyfélnek (tudtommal). Angol neve: chargeback. Ekkor egy vizsgálat indul, aminek a határideje 30 nap. Ha a vizsgálat során igazoltnak látja a bank, hogy nem kapta meg az ügyfél a bankkártyával kifizetett cuccot, vagy szogáltatást, akkor a bank "visszacsinálja" a kártyatranzakciót és az ügyfél számlájára visszakönyvelik a pénzt a vitatott kártyatranzakció időpontjával. Kicsit meglepődve olvastam, hogy van, aki már vissza is kapta a pénzét, úgy, hogy nem is indított reklamációt. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ott akkor valami más történt, nem ez.
2./ Utalás visszahívása. Bankonként eltérő díja van. Általában akkor is ki kell fizetni a bank díját, ha nem sikerül a visszahívás. A visszahívás csak akkor lesz sikeres, ha a fogadó fél is belemegy. Jelen esetben ez nagyon nehezen elképzelhető, de nem mondom, hogy lehetetlen. -
riki
senior tag
Hát azért,ez nem teljesen így van. Valóban van pénz azonnali visszahívás,de ilyen esetben amikor valószínűleg a számlán már landolt a pénz akkor a Nav átléphetetlen. A nejem két éve vár a pénzére pedig a K&N nál dolgozott pont ezen a területen. A jogszabályokon a Bank nem léphet át, ezért van a " sikerdij" mert egyezkednie kell a számlatulajdonossal. Itt mindenki aki érintett, Bankja ,hogy elment a pénz ,majd a Nav, hogy az nem a Kazy pénze mert nem történt meg az adásvétel ,mert a Nav sem gazdagodhat jogalap nélkül. Sajnálom az érintetteket,én is vároltam e cégtől még akkor az Ady Endrébe voltak. Meg is lepődtem milyen kosz van,de amit vettem az korrekt volt.
Ha a Kazy csődöt jelent akkor jön a sorban állás , és bízni kell ,hogy marad vagyon a kártalanításra.
-
Ezt szomorúan hallom.
Azt hittem majd írsz még, hogy akkor hogyan tovább, hisz ugye nem voltak megbeszélve a részletek sem a fizetést sem a szállítást illetően de nem jött válasz naponta pedig több üzit is kapok, és csak azokat csillagozom meg akikkel már legalább szóban megegyeztünk minden részletről, akivel pedig megakad a társalgás vagy nincs válasz az árra annyi se, hogy köszi de tárgytalan azok üzijét az átláthatóság miatt 2-3 nap után törlöm.
Neked is fenti hsz-em tudom javasolni, illetve hogy picit legyetek türelemmel, a héten talán lesz valami hivatalos infó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest