Hirdetés
- Magisk
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Rendo84
üzenetére
Szia!
Nekem az az általános tapasztalatom, hogy a Lungo akkor hoz jó eredményt, ha kicsit gyorsabbra veszed a lefolyást, vagyis olyan 70-80ml-nek kellene lecsorogni 18-20sec alatt. A legtöbb kávéból ekkor sokkal jobb lesz az eredmény, mintha kihúzod 25-40sec-re.
Lehet azzal is játszani, hogy az őrleménymennyiséget is kevesebbre veszed, és így a 30g kávéd kevésbé lesz tömény. Klasszikus olasz blendekből én pl. szinte mindig kevesebbet használok, mint a világosabb pörkölésű arabikákból.Az, hogy adott kávéból neked mi ízlik, azt neked kell kitapasztalnod.
A kávé forró vízzel való felöntésével nekem nincs jó tapasztalatom (inkább siralmas), akkor már inkább a filter a jobb irány szerintem. Nyáron esetleg a kávé+jeges víz-jégkocka kombó az inkább vállalható.
-
Csápájev
őstag
válasz
Rendo84
üzenetére
Elvileg a Lungo a presszókávé hosszabbra hagyva,azaz ugyanannyi kávéból nem 30ml,hanem 90ml kávét készítesz.
Viszont, ezt sokan,pl jómagam is elég furcsának tartom, keserűbb lesz így a kávé,de elvileg ez a lungo és 90ml.
Amit talán érdemesebb kipróbálni az az americano, presszókávé amihez melegvizet öntesz.
A víz mennyisége nincs pontosan meghatározva,rád van bízva mennyire higítod a presszót. Első körben azt ajánlják,hogy próbálja ki az ember,hogy négyszer annyi vizet önt a kávéhoz,mint az eszpresszó mennyisége.
Hogy ezek mennyire ízlenek az annyira egyéni,hogy inkább kóstold meg és dönts te.
A filterezésnek lenne még érdemes utánaolvasnod,ha a hosszú kávét szereted.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest