- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Netfone
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android jelkod törlése , hardreset utan.
- Megvásárolható a legolcsóbb kagylótelefon
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Call of Duty: Modern Warfare III - Új szezon, újabb ingyenes hétvége jön
gp Napokon belül indul a negyedik évad, amely ismét számos újdonsággal érkezik.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Megfizethető és viszonylag kompakt ház született a Lian Li-DAN Cases frigyből
ph A 26,3 literes térfogatú, két színben választható típus moduláris belsővel és korrekt szellőzéssel igyekszik magára vonni a figyelmet.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcell991
tag
válasz PpenoO #128293 üzenetére
Én néhány hónapja merültem egy kicsit mélyebbre ebben a bevonatolós témába, a neten kutakodva, a Quick Mill által használt megoldás tűnt a legjobbnak, a marketing anyagokban nem árultak el róla sokat, csak hogy szabadalmaztatott eljárással viszik fel. Ha jól emlékszem, a Home-Barista fórumon találtam meg, hogy igazából ón-nikkel bevonat, de olyat meg nem csinál Magyarországon senki, vagy legalábbis nem reklámozzák.
Developers, developers, developers, developers! http://youtu.be/KMU0tzLwhbE
-
PpenoO
őstag
válasz marcell991 #128301 üzenetére
Ez a cég úgy néz ki, hogy elég sokféle megoldással dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
rgb0007
csendes tag
válasz PpenoO #128300 üzenetére
Egy ilyen: XTC 3D epoxy , és egy kis csiszolgatás, és máris jobb, vagy ha nincs kedv, akkor egy kicsit drágábban tudom ajánlani: D-Wong doserles kit-et...
Van ilyenem és olyanom is... Egyszer talán elkészül a felújítás is, és akkor jó lesz. -
mate317
tag
Sziasztok, eladóvá vált kék színű alap Cafelat Robot-om és piros-fekete Eureka Mignon Speciale őrlőm. Mindkettő tavaly őszi vásárlás, sérülésektől és hibáktól mentesek. Eladás oka, hogy V60-ra váltás miatt már nem tervezem használni őket.
[ Szerkesztve ]
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Azt nem tudja véletlen valaki, hogy a 2015 előtti Gaggia Classic-nál a szilikon cső amivel szívja fel a vizet a pumpa a víztartályból és az OPV szilikon csöve amivel engedi vissza a víztartályba milyen méretű?
Konkrétan a külső és belső átmérője érdekelne.Köszönöm!
-
Toobee
veterán
Ha esetleg van még a topikban olyan ember, aki nem vett Kingrindert, akkor a K4-et most elég jó áron haza lehet vinni. Kb. 1 hét alatt itt van, a GetCode9OT kóddal ~30500 Ft, K6 pár dolcsival több. Ha okosan összeálltok, akkor lehet sakkozni a kódokkal, költéssel is.
https://barbieripnk.hu/
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
pár év automata kávéfőző-használat után újból be szeretnék szerezni egy kávéfőzőt. korábban egy gaggia babyt használtam (3-4 évig talán), de az teljesen gajra ment, ehhez van 2 karom (egyik nyitott), szűrőtartóm, fém tamperem.
van még egy cca 10 éves időkapcsolós Iberital Challenge őrlőm, az 2-3 éve még működött, azóta el van csomagolva.ehhez keresnék kb 100-150e ft-ig kávéfőzőt napi 6-7 adag kávéhoz (tejhabosító vsz. ritkán/soha sem lenne használatban). ha kicsit többért ár/érték arányban jobbat kapok, akkor nem gond, pl ha ebben az ársávban a legjobban a caffe35-féle tuningolt gaggia classiccal járok.
nem követem évek óta a topikot, úgyhogy nem vagyok képben a mostanában javasolt gépekkel. a beszerzés pár hét múlva esedékes.néztem a sage refurb modelljeit is, amik a listaár ~feléért is hozhatók (ha van raktáron) ezek közül van ajánlott modell?
köszi a választ!
-
#98690560
törölt tag
válasz Toobee #128306 üzenetére
Azta, nem mondom, hogy nem remeg a kezem a vásárlás gomb felett. Mióta ódákat zeng itt mindenki róla, néztem itt-ott véleményeket és arra jutottam, hogy a mostani 1zPresso őrlőmet nem kell azonnal lecserélni erre, de az a helyzet, hogy múltkor egy C40 ízben köröket vert rá, szóval lehet, hogy mégis cserélnem kellene egy új őrlőre? Fenébe, de mély a nyúl ürege
-
Paulie86
tag
válasz iatti #128308 üzenetére
K4 : 55-ös állás. CM Kolumbia.
Dögnehéz volt (Comandante-hoz képest sokszoros erőkifejtés), de csak 45 mp-ig tartott. 18 gramm. Ezt melóba viszem, holnap kiderül, de szerintem ez túl finom szemcse még...
Tartományban hatalmas különbség a fentebb említetthez képest.
Itthon classic-abb kávém most kifogyott, de én ahhoz is terveztem ezt majd.
Használatban a külső állításnál annyi lehet csak, hogy néha rossz helyen ráfogsz és elállítod. -
Toobee
veterán
válasz Ringman #128309 üzenetére
Vegyél egy Robotot meg egy jó őrlőt hozzá, az Ibit meg add el. K6, amit linkeltem lent, meg egy új robot pont megáll 200 alatt, de kezdésnek ha csak a gépet veszed meg, akkor beleférsz. Kávékalmár vagy ha jó a nyomasmero nélküli verzió (szerintem felesleges), akkor ekokapszula (140 óra nélkül).
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #128316 üzenetére
ha belefér némi bíbelődés a kofival, akkor például erre, igen. de a worflow-n gondolkodj, mert jogos, hogy nem biztos, hogy bejön (viszont az is lehet, hogy félsz tőle, aztán élőben annyira mégsem gáz csinálni). az biztos, hogy a végeredmény nagyon-nagyon jó lesz!
a k6 kézi daráló ilyen 30-35e ft-ért meg tényleg vicc, azt mindenképp, még akkor is, ha aztán később akarsz egy motorosat.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz Ringman #128316 üzenetére
Robot szerintem kényelmesebb, mint a pumpás gépek többsége. Bármilyen random vízforraló jó hozzá, nem kell nagyon túlgondolni. Beküldöd a forrásban levo vizet a szobahőmérsékletű szűrőbe és meg is vagy. Onnantól, hogy a kávézás gondolata megszületett, kb. 3-5 perc az egész, attól függ mennyire van jól összerakva a folyamat.
https://barbieripnk.hu/
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zolnagy #128318 üzenetére
Mindjárt ránézek. Nekem akkora van, aminek tetejére felfordítva passzol a kar+szűrő, mint egy kis sapka (plusz a puckscreen) és ahogy felforr a víz, melegíti a cájgot. Csak sajna zománcos és a kölyök eldobta, lepattogott és most rozsdásodik
Ringman@ 6 perc egy lövés, de akkor már elraktad a cumót és épp kortyolod a lét.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
zolnagy
őstag
válasz RetepNyaraB #128321 üzenetére
Ja, az enyém csak nagyjából így néz ki, azért linkeltem amúgy már 20 éves legalább...
-
#98690560
törölt tag
Egy ideje gondban vagyok, jól jönne néhány tipp, hogy mi a baj, mert magamtól nem jövök rá. Szóval felteszem a kart, indítok, felépül a nyomás, klasszikus egérfarok lefolyás, majd egyszer csak kivastagszik, láthatóan vizesen folyva begyorsul, a kávé híg lesz, a crema szétesik, vagy foltokban alakul csak ki. Szóval a klasszikus channeling.
De:
-Ez csak dupla kifolyónál fordul elő, nyitott karnál semmi nyoma csatornásodásnak, gyönyörűen lejön és finom.
-A kiütött pogácsa egyben marad, teljesen homogén, semmi repedés, rétegződés, törés, kráter, lyuk, egy szép egységes pogácsa.18as VST, 18 gramm töltet. 1ZPresso K Plus őrlő, az őrlemény tartóból a kosárba borítom, összerázom, utána WDT 0,3as akupunktúra tűkkel körkörösen, egy függőleges koppintás a pulthoz, aztán tamper. A kávé 2 hetes Roastopus Squid és egy 4 hetes Black Sheep etióp felváltva. Mindegyiknél ugyanez. A lefolyás általában 26-28 mp, 7 bár nyomáson. Izben jellemzően szintén a klasszikus channeling ízek, keserű-savanyú. Az eszközök, a gép mind tiszta. Szóval a jelenség csak dupla kifolyónál fordul elő, ott viszont nagyon látható a hiba. Valamiért nem tudok videót linkelni, de találtam képet, amin nagyon jól látható a cremán a jelenség. Régen volt ilyen tapasztalatom döglött kávéval, de ebben az esetben ez az ok is kizárva. Szerintetek?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #98690560 #128323 üzenetére
Melegíted a kart húzás előtt?
Nem lehet, hogy rosszul fekszik fel és egy ponton elkezd folyni a tömítés mellett bele a pohárba?
Wdt után én nem csapnám oda a pulthoz. Sose jött be, bármikor próbáltam. #csakatamper"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
lojzi1
csendes tag
Ma jött meg az Ali-s K6, 37,8e volt, kupont nem tudtam rá applikálni. Ez kívülről teljesen tökugyanolyan mint a K4, nem tudom hogy fogom megkülönböztetni őket. A K4-en alul benézve fekete a kés, a K6 acél, ennyi a különbség. Nem tud valaki linket valami színes szilikon gyűrűre amit rájuk lehet húzni?
-
rastacsz
tag
válasz #98690560 #128323 üzenetére
A K Plus filter őrlő, ott ha van kezdeti nyomás is, akkor van rá esély, hogy gyorsan lecsökken. Ez valamennyire normális, nem a klasszikus, végig 9 bar nyomásos profilt kell tőle várni.
Így már értem, hogy a c40 miért volt jobb: az espressora tervezett kés.
Ahogy olvasom, a gép egy lelit elizabeth, ami szintén inkább a klasszikusabb vonal, a fix pumpanyomással.
A savanyú-keserű dolgot passzolom, lehet víz, lehet félredefiniálás, lehet bármi.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
#98690560
törölt tag
Sikerült egy ótvar minőségű videóval bemutatni a jelenséget, amiről tegnap írtam, itt is karba öntöttem a tartóból, wdt 0,3, ezúttal nem koppintottan a pulthoz, normcore tamper, 7 bar, szóval minden ugyanaz. És ugyanúgy felhígul rögtön, vizes, nincs crema, gyász az egész a végére. A pogácsán továbbra sincs nyoma semmi abnormálisnak.
[link] -
Toobee
veterán
válasz mézespálinka #128331 üzenetére
Chekckoutnál kell beírni, lenyíló bar alá rejtették.
https://barbieripnk.hu/
-
őstag
-
#98690560
törölt tag
válasz kk831228 #128338 üzenetére
Általában a felénél kezdi csinálni, mindig 18 megy a kosárba, 40 a cél, és akkor 20g körül már elkezdi ezt a vizesedést. Érdekes, amit rastacsz ír a leeső nyomásról mert pont olyan jelenség mutatkozik, viszont a gép nyomásmérője szerint végig stabil a 7 bar. Hogy kizárólag filter őrlő lenne, azt nem mondanám, szinte minden review írta, hogy jól szuperál presszóhoz is. Nem tudom, mi lehet a gond. Olyan mintha döglött kávé jönne le szanaszét csatornásodva, pedig nem.
-
konzumpro
senior tag
válasz #98690560 #128332 üzenetére
Nem azért mert a crema kitölti a kosár és kar kifolyó közötti teret és ahogy túllép egy határt megváltozik az egyenletes áramlás, kiszámíthatatlan lesz? Pl. Sage Bambinonál azért nem jó a kar mert a műanyag betét túl közel van a kosár aljához, ha ki van véve jobb egy fokkal. A plusnál legalábbis, mert az rozsdamentes acél, a sima nem plus-osnál alu, azt nem babrálnám.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs