Bugfix van, magyarázat nincs az iOS-ben újra feltűnő, korábban törölt fotókra

Megjelent az iOS 17.5.1, ami javítja a furcsa hibát, de az Apple hallgat a miértről és a hogyanról.

Az iOS 17.5-ös múlt heti megjelenése több felhasználónál azt eredményezte telepítés után, hogy telefonjukon vagy táblagépükön megjelentek olyan fényképek a galériában, melyeket már régebben töröltek a készülékről. A Macrumors fóruma szerint volt olyan, akinél 2010-es képek jelentek meg újra a Fotók könyvtárában a frissítés után.

Az Apple elismerte a hibát, és május 21-én megjelent az iOS 17.5.1-es frissítés, mely javítja is ezt. A miértről és a hogyanról viszont nem beszél a cég, csak annyit, hogy “egy ritka adatbázis-hiba okán mutathatott újra olyan fényképeket a Fotók könyvtár, melyeket korábban töröltek”. Valószínűsíthető, hogy az iCloud Fotók, illetve az iCloud Drive mentésekből hozhatta vissza az iOS 17.5 a törölt fotókat hibásan, de voltak olyan bejegyzések is a fórumokon, melyek szerint kikapcsolt iCloud szinkronizálással is feltűntek a már törölt képek, sőt, volt olyan is, aki azt állította, az iOS 17.5 több már meghallgatott és törölt hangposta üzenetet is visszaállított telefonján. Ezekre az Apple nem is reagált.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés