Íveli az Oppo a Reno 12 és 12 Pro kijelzőjét

Frissült az Oppo középkategóriás ajánlata, négy szélén ívelt OLED kijelzővel tetszelegnek az új modellek.

Két új okostelefont jelentett be az Oppo. A Reno 12 és a Reno 12 Pro a cég középkategóriás ajánlatai, melyek elődjeiknél vékonyabbak, könnyebbek, de ellenállóbbak is lettek a cég szerint. A telefonokban használt 6,7 hüvelykes OLED panel 1080 x 2412 pixeles felbontású, 120 Hz-en képes frissíteni, és az előző szériával ellentétben ez nem csak a jobb és bal szélén hajlik kissé, hanem alul és fölül is. Hasonló a megoldás a Honor 90-hez. Az Oppo Gorilla Glass edzett üveget használ, a telefonok egyenes szélű keretei pedig alumíniumból vannak. Adott az IP65-ös védelem is, és az Oppo szerint a kijelzőjük a nedves ujjal történő érintést is tökéletesen érzékeli.

A Reno 12-es készülékháza 7,25 mm vékonyságú, bár ezt feltételezhetően nem a kameraszigetnél számolták. A 179 gramm viszont kényelmesnek tűnik ebben a méretben. A Pro verzió kicsit vastagabb 7,55 mm-en és kicsit nehezebb is 183 grammon. Mindkét telefonban ugyanaz az 5000 mAh-s akku található és egységesen 80 wattos vezetékes gyorstöltésre képesek. Az Oppo szerint ezer töltési ciklus után is megmarad a telep újkori kapacitásának 95%-a.

(forrás: GSMArena) [+]

Kamerák terén van egy minimális eltérés. A Reno 12 Pro egy 50 MP-es Sony IMX890 szenzort használ a főkamerájában, egy szintén 50 MP-es teleobjektívet másodlagosként (2x, 47mm), és egy 8 megapixeles ultraszélest harmadikként. Az előlapi kamera is 50 megapixeles. Az alapmodellben a kamerák és a megapixelek száma megegyezik, viszont az a modell az IMX érzékelő helyett LYT600-as Sony szenzort használ, ugyanúgy megvan az OIS, de a gyújtótáv itt már 26 mm a Pro 24 mm-e helyett.

Az érzékelőben kell keresni az eltérést a Reno 12 és Reno 12 Pro kamerái közöttAz érzékelőben kell keresni az eltérést a Reno 12 és Reno 12 Pro kamerái között Az érzékelőben kell keresni az eltérést a Reno 12 és Reno 12 Pro kamerái között (forrás: GSMArena) [+]

További különbség a használt SoC-k típusa. Az alapmodell a MediaTek Dimensity 8250-re épül, ami lényegébe a Reno 11-ben megtalálható Dimensity 8200. A Reno 12 Pro ezzel szemben a jelentősen erősebb Dimensity 9200+ köré épül. Mindkét telefon LPDDR5x típusú memóriát és UFS 3.1-es tárhelyet kapott. Fel vannak szerelve NFC-vel, infravörös porttal is a telefonok, de csak a Pro modellbe kerültek sztereó hangszórók.

(forrás: GSMArena) [+]

A telefonok rendelkeznek mindenféle AI funkcióval, viszont egyelőre csak a kínai belsős piacon érhetők el és kínai nyelven. Kérdéses, hogy ezek bekerülnek-e globális verzióba, már ha lesz, vagy a OnePlus rendszerében láthatjuk viszont a fejlesztéseket. Az árazás korrektnek mondható, 2700 jüanról indul és 4000-ben áll meg tárhelytől és típustól függően, ami 133 ezer és 197 ezer forint közötti összeg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés