Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #98690560

    törölt tag

    Egy ideje gondban vagyok, jól jönne néhány tipp, hogy mi a baj, mert magamtól nem jövök rá. Szóval felteszem a kart, indítok, felépül a nyomás, klasszikus egérfarok lefolyás, majd egyszer csak kivastagszik, láthatóan vizesen folyva begyorsul, a kávé híg lesz, a crema szétesik, vagy foltokban alakul csak ki. Szóval a klasszikus channeling.
    De:
    -Ez csak dupla kifolyónál fordul elő, nyitott karnál semmi nyoma csatornásodásnak, gyönyörűen lejön és finom.
    -A kiütött pogácsa egyben marad, teljesen homogén, semmi repedés, rétegződés, törés, kráter, lyuk, egy szép egységes pogácsa.

    18as VST, 18 gramm töltet. 1ZPresso K Plus őrlő, az őrlemény tartóból a kosárba borítom, összerázom, utána WDT 0,3as akupunktúra tűkkel körkörösen, egy függőleges koppintás a pulthoz, aztán tamper. A kávé 2 hetes Roastopus Squid és egy 4 hetes Black Sheep etióp felváltva. Mindegyiknél ugyanez. A lefolyás általában 26-28 mp, 7 bár nyomáson. Izben jellemzően szintén a klasszikus channeling ízek, keserű-savanyú. Az eszközök, a gép mind tiszta. Szóval a jelenség csak dupla kifolyónál fordul elő, ott viszont nagyon látható a hiba. Valamiért nem tudok videót linkelni, de találtam képet, amin nagyon jól látható a cremán a jelenség. Régen volt ilyen tapasztalatom döglött kávéval, de ebben az esetben ez az ok is kizárva. Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák