- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Próbálgatom a Old Man Rugali-t, kiváncsi vagyok mit lehet kihozni ebből a 7k/kg körüli árból, ingyenes szállítással. Filter pöri.
Tricolatel nem volt jó de majd megpróbálom valami alacsonyabb kivonatolású módszerrel is.
Viszont presszóba (már amennyire annak lehet hívni amit főzök) elmegy, lehet ez lesz az új napi ivósom, nem tudom létezik e világosabb pöri ennyi pénzért. -
stereofan
tag
válasz reset #127298 üzenetére
a Cady Trade-nél GAGGIA CLASSIC EVO PRO néven van hirdetve, de a belsejéről nincs konkrét leírás, rá kellene kérdezni.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
-
inf3rno
nagyúr
Megkóstoltam a DM vízzel, sokkal kevesebb így a sav. Csak 1-2g NaHCO3-at és 1g citromsavat tettem bele. Igazából csak érzésre, nincs analitikai mérlegem. Az MgSO4-et kihagytam belőle, szerintem hülyeség visszakeményíteni a lágy vizet. Sokkal csokisabb így a kávé, van egy nagyon enyhe keserű utóíze, ami szerintem műanyag íz. Legalábbis érzem a szagán is a desztvíznek. Ha étkezésre alkalmas palackban lenne, akkor nem oldódna bele a vízbe, és akkor tökéletes lenne. De ha átönteném, talán akkor is kipárologna belőle egy idő után. Összességében szerintem megéri a DM-es víz.
Buliban hasznos! =]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz inf3rno #127308 üzenetére
1-2g NaHCO3? Oké én filterre, de 0.25g-ot teszek bele... Ennyi buffer nem csoda, hogy elnyom minden savat.
Illetve citromsav? Az biztos nem kell bele... elsavasítod a vizet ami gépnek biztos nem tesz jót. Se a kávé ízének szerintem.[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
RetepNyaraB
veterán
válasz inf3rno #127308 üzenetére
Ezt mire írod?
Évek óta komoly kutakodás zajlik víz témában, könyveket írnak róla, műszerekkel vizsgálódnak. Ehhez képest amit leírsz elég hajmeresztő és egészségedre, de ne reklámozd."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
#85578752
törölt tag
válasz RetepNyaraB #127313 üzenetére
Én eleve ezt a DM-es vizet nem értem, de hagyjuk. Valószínűleg rossz tételt fogtam ki.
-
MODERÁTOR
válasz inf3rno #127308 üzenetére
Citromsavat, wtf te csak így random dobálod bele a vízbe az összetevőket?
Elég komoly irodalma van mára a kávés vizeknek, nálunk sokkal okosabb emberek már kitaposták az utat, hogy ne kelljen mindenkinek vegyészkedni.konzumpro: mi baj van vele?
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz #85578752 #127317 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, szerintem műanyag szaga van. Nem emberi fogyasztásra szánták, és emiatt nincsen a megfelelő műanyag csomagolásban, azért veszi át a flakon szagát. Én is elengedem, és megoldom máshogy a lágy vizet, de ha már megvettem, akkor elhasználom, és kísérletezek eltérő citrát koncentrációkkal. Vagy hát kísérleteznék, ha pontosan ki tudnám mérni, de nincsenek eszközeim.
Buliban hasznos! =]
-
#85578752
törölt tag
válasz inf3rno #127318 üzenetére
De nálam utána a flakon nem adott át semmilyen műanyagszagot a benne tárolt lágyított víznek, szóval szerintem még azelőtt lett szagos a víz, hogy belekerült a flakonba.
Úgy vagyok vele, hogy magamat nem tudom becsapni, ha nem ízlik nem iszom meg és nem itatom meg másokkal sem.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #85578752 #127320 üzenetére
Lehet az is, akkor meg a csővezeték volt ilyen szagos műanyag, amin átengedték. Nálam ez okoz egy nagyon enyhe kesernyés utóízt, szinte össze lehet téveszteni a kávé kesernyés ízével. Viszont előtte ezerszer jobb lett a brazil kávé csokis ízvilága, csak ne lenne ez a műanyagos felhang, ami mindent elront. Túlságosan domináltak a savak, ha a normál csapvízzel főztem le. Most elgondolkodtam, hogy akár még az is lehet, hogy ezzel a géppel és a megfelelő pH-jú pufferelt vízzel az újhullámos kávék is működnének. Alapból ihatatlanul savasak szoktak lenni. A másik, hogy sokszor mézzel iszom a kávét, és most észrevehetően hozzáadott a savasságához, valószínű, hogy később váltok cukor és méz keverékére inkább. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a víz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
#85578752
törölt tag
válasz inf3rno #127321 üzenetére
RO vízzel próbálkozz, ott nincs zavaró tényező.
A sok gyanta, kancsó, biszbasz is elvisz annyi pénzt amennyit egy pult alá szerelhető RO rendszer. Én még ott tartok hogy van egy évre való ivós kancsós gyantapatron, meg van kávévízhez való visszasózás nélküli, de idővel változik a keménység és azt a pocsolyavizet tároljuk a kancsók felső részében, ami a csapból kifolyik. Nem bír ki három hetet full átmosás nélkül. Valami nem fasza ezzel a fehérvári vízzel.[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
WarLock07222 linkelt korábban grafikonokat, amin a gh, kh ajánlások vannak, meg az, hogy milyen irányba viszi el az ízeket.
Azok a vízreceptes leírások, ajánlások azért vannak, hogy el tudj indulni.
Van google táblázat is, ami segít megadni a mennyiségeket kb literenként.
Nekem még áltsulis kémia óráról is megvan, hogy a szódabikarbóna és citromsav keveréke mit alkot, de tudom, hogy manapság már más az oktatás.
Továbbra is tartom, hogy a pörkölőt érdemes megkérdezni, hogy milyen vizet ajánl a kávéjához. De előfordul, hogy ezt az őrlő is befolyásolja, pl ssp 98 casthoz más receptet használnak sokan, mint hu, lu, ulf-hez.
Továbbá, a kevert víz nem a gép miatt fontos, hanem, hogy az elkészült ital legyen számodra jó. Desztillált vízzel is készülhet a kávé, de ha utána adagolsz hozzá ásványi anyagokat, akkor végig tudod kóstolni, hogy mi a tuti (az éppen aktuálisan elkészült kávéhoz)
Ezért nincsen tuti víz.Bár, ameddig cukor, meg méz (milyen méz, az a méz évről évre, vagy akár szüretek között stabil?) van a kávéhoz kevergetve, nem értem a víz dolgot....
Igazából, a tejet sem.
Ha nem a kávé van fogyasztva, csupaszon, akkor a víz, csak a kávé elkészítéséhez szükséges eszközöket kell, hogy védje, csökkentse azok karbantartási igényét. Mert a kávé ez elkészült italban erősen megbújik.Na jó, most megyek iszok egy gesztenye mézes melange-t, a tetején lidis kávés ízesítővel
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
WarLock07222
tag
válasz inf3rno #127321 üzenetére
Szerintem érdemes inkább olyan kávét venni, ami ízlik, ahelyett hogy a vízzel próbálod elnyomni azokat az ízeket, amik miatt a pörkölő a piacra dobta az adott kávét. Ha nem tetszik a savas ízvilág, akkor kár világos pörkölésű afrikait levenni a polcról.
Illetve lehet arcbacsapó változást elérni a vízzel, de azért disznóból nem lesz csirke csak emiatt, a kávé ízvilága nem igazán fog változni, legfeljebb minimális hibákat ki tudsz belőle korrigálni. Nálam most éppen 20/90 víz fut, ami az előző kávéval abszolút szuper volt, a mostani Starfish esetén meg már hiányzik a sav
-
rastacsz
tag
válasz #85578752 #127327 üzenetére
Nemrégiben volt itt szó róla, hogy a gyári nyomásmérő szett lenne felhasználva és a dugattyú lenne csak legyártva (élelmiszeres) pom-ból úgy, hogy a felső tömítő gyűrű távolabb lenne húzva az alsótól, ami miatt kevésbé bólintana a hengerben, de ha mégis bólint, a pom miatt nem húzza meg a henger falát.
+ a műanyag dugattyú kevésbé venné el a hőt a víztől.Nekem a dugattyú már elcsúfította a hengert, de a szilikon O gyűrű miatt gond nélkül használható, a hiba csak esztétikai többnyire.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
inf3rno
nagyúr
válasz WarLock07222 #127326 üzenetére
Szerintem ha viszonylag olcsón ki lehet hozni egy jobb ízt ugyanabból a kávéból, akkor érdemes költeni rá. Ha működne ez a DM desztvíz, akkor pártíz forint per kávéból sokkal jobb ízvilág jönne ki. Desztillálót vagy RO készüléket emiatt nem vennék, mert nagyon sokára hozná be az árát. De amúgy igazad van, számít az alapanyag. Majd még kísérletezem etióp kávéval a másik flakon vízzel, kíváncsi vagyok.
Buliban hasznos! =]
-
dis236
csendes tag
válasz sz.zs. #125993 üzenetére
Tudom hogy nem telt el olyan sok idő mióta megvetted de eddig milyen tapasztalataid vannak ezekkel a késekkel?
Nagyon csorog a nyálam egy kés upgrade-re és mivel én is meg az asszony is gyakran iszunk tejitalokat, presszóban meg a világos pöriket szeretem ez egy elég jó opciónak tűnne
-
inf3rno
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz Papacoffee #127332 üzenetére
hát, ha őszinte vagyok, akkor... lassan
nagy a rohanás mostanában, a GC-n szinte mindig megvan 1-2 próbából a dial-in, szóval reggelente az fut. hétvégente szoktam kísérletezni vele, de alig volt most szabad hétvége itthon, lassan halad. eljutottam oda, hogy végre meg lehet inni, amit húzok vele, de még van bőven mit megérezni rajta. az biztos, hogy a 9bar helyett 6bar sok újat tartogat.#127334, konzumpro
észben tartom, ha lesz értékelhető eredmény is, mellé dobom és jelentkezem"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
bacsaba
csendes tag
Sziasztok! A sage karos gépekről mi a véleményetek, használ valaki ilyet? A BES 810 BSS-t néztem ki.
-
vendingo
veterán
válasz koxkids #127339 üzenetére
9b nekem tökéletes utazós. Flairt szeretném kipróbálni, illetve nyárra lenthagynám a nyaralóba, de akkor már őrlő is kell hozzá... ördögi kör. Mondjuk k6-tal amúgy is szemezek k4 mellé..
Pecázni meg brikka van téglával.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kmarci25
veterán
válasz bacsaba #127342 üzenetére
Bambino plus-t használok karácsony óta. Lance Hedrick pár nappal ezelőtt tett ki róla egy videót. Belépő gépnek szerintem teljesen jó, nem lehet vele sok mindennel játszani, de jó kávékat lehet vele készíteni.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
őstag
válasz vendingo #127343 üzenetére
Hát igen, elhiszem hogy patent a 9B.
Én mindig előveszem mint opció, mert sok jót olvasni róla, én 2 főre vagy ritkán 4 főre használnám, így már munkásabb a hűtéssel. De lehet az egy főzésre kiadott adag osztható is ketté így még egyszerűbb
Mondjuk a Flair és Robot esetén is hasonló, plusz oda kell még vízforraló is. Te szoktad 2-4 főre használni? Mennyire élhető? -
vendingo
veterán
válasz koxkids #127346 üzenetére
Ritkán szoktam vele 2-3 főre készíteni, nem lehetetlen, de napi szinten nem vállalnám. Mondjuk inkább a k4 miatt macera. Lehűteni nem tart semeddig.
Én egyedül használom napi 1-4 kávéra, nekem tökéletes. Ha napi szinten kéne több főre főzni, már a szekrény alján lenne, nem erre való. Szétosztva még okés 2 főre, de az csak 22-22ml.
Robot tetszik, de drága lenne másodgépnek, flair lesz a befutó.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
őstag
válasz vendingo #127348 üzenetére
Főképp két fő lenne otthon, ha nagyon bejön a 9B.
Jelenleg otthon egy Dedica mellett egy FAG van, meg utazósnak K6. Otthon párom is könnyebben tudna párom főzni vele mint egy Flair/Robot-al főleg ha rohanós a nap.
Meg utazósnak menne még a 9B, jellemzően 2 főnek, néha 4.
De akkor ez vállalható. Csak meg ne rendeljem -
hoffman_
nagyúr
valaki használ vákuumos kávésdobozt? nem fogom hosszútávon csinálni ezt a napi fagyasztó nyitogatatós rutint. egyszerűbb lenne 250g-t kiolvasztani vákuumban. 1-1,5 hét alatt úgyis elfogy. van esetleg ajánlott, bevált darab?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest