Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Feketelaszlo

senior tag

válasz .tnm #11896 üzenetére

Nagyjából kezdem érteni a kávégép univerzumot. Ez alapján az E.S.E. párna lenne a leghatékonyabb, ráadásul a zaccot is dobhatja ugyanúgy a muskátlik alá a mama, mint eddig. Viszont a szabvány mögötti támogatás elég halottnak tűnik, csak olasz cégek foglalkoznak vele.
    A Nespresso meg gyakorlatilag "a" kapszulás kávé amitől nem kell csodákat várni, de a választék megadja az érzést, hogy megérkeztél a fogyasztói társadalomba ahol minden a kényelmedet szolgálja.
    Valószínűleg ezek közül lesz valamelyik - pl. láttam, hogy a topikban felmerült a Hibrew multikapszulás sorozat, azt hiszem valami hasonló kéne nekem, csak a legegyszerűbb bolondbiztos kivitelben.

• Feketelaszlo

senior tag

válasz MC Pite #11891 üzenetére

Dunsztom sincs mit keresek - teljesen kávé-fogalmatlan vagyok, nem én vagyok a fő fogyasztó a családban. A lényeg, hogy idős családtag aki már valószínűleg nem fog megtanulni egy bonyolult gépet kezelni vagy az 50+ év őrölt kávé megszokásról váltani egyszerűen és könnyen tudjon továbbra is kávézni. A Szarvasival száll mindenfelé a zacc mikor cseréli, szóval ebben kéne valami előrelépés. Ezért merült fel a kapszulás, de azzal meg esélyes, hogy fanyalogna az árakra, mikor magának veszi a kapszulát.
    Főleg az "1 gombot megnyom és kávét ad" gépek érdekelnének, de abból csak a legalja legbutább készülékek amik nem kérdezik meg, hogy milyen hosszú meg milyen habos legyen, hanem csak lefőzi a kávét és kész.

• Feketelaszlo

senior tag

Üdv,
    Kávégépet keresek 100 ezer forint alatt. Ha lehet jóóóval alatta. Nem tudom melyik technológiával melyik gyártó melyik termékvonalát - a lényeg, hogy a lehető legkevesebb idő- és energiabefektetéssel lehessen olcsó kávét inni és tiszta maradjon a konyha. Idős személy használná aki nem fog tudni egzotikus karbatnartásokat elvégezni. Eddig Szarvasi volt ami ezeket a feltételeket teljesítette is - mondjuk úgy a '90-es évek színvonalán.
    A darálós sznob vonal szóba sem jöhet, a kapszula, párna satöbbi kompatibilitás nem vágós hogy van - létezik univerzális minden kapszulát kezelő gép vagy ez egy nagy vendor lock-in amire hosszú távon csak ráfaragni lehet pénzügyileg? A jelenlegi darált presszógép-kategória igazából maradhat, de csak akkor ha 100%-ban zaccmentes a lefőzött végtermék és kulturált XXI. századi konyhagép módjára viselkedik. Csipogjon ha kész, ne adjon ki baljós hangokat, stb., de azon kívül hogy esetleg nagyobb adagokat (5-6 csésze) is le kéne főzni néha nincs extra elvárás.

Új hozzászólás Aktív témák