Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #68216320 #5877 üzenetére

Szia.

Nekem van nespressótól inissia "kiskapszulás" és vertuo "nagykapszulás" főzőm is. A kicsivel általában espresso (40 ml) kávét főzünk de lehet hosszút is pl lungo 110 ml. A vertuóval széles a skála itt is van az espresso és ettől felfelé: dupla 80 ml, gran lungo 150 ml, mug 230 ml stb. Értelem szerűen a hosszabbakat szokták tejjel vagy bárminő receptek szerint készíteni, rengeteg választék van a nespresso.hu weboldalon minden szinten van leírás. Az inissia főzőt 1 ft-ért vettem, persze sok kapszulát kellett vele rendelni de azt úgyis megtettem volna. Ezt azért írtam mert szinte mindíg van valami akció, a vertuó géphez is különböző mennyiségű kapszula rendelése esetén jól leengedik az árát. A kis kapszuláshoz már régóta van után gyártott kapszula rengeteg helyen ami azt jelenti, hogy a nespressó drága kapszulákhoz máshol féláron lehet hozzájutni. A napokban láttam először a vertuó készülékhez is adaptert a coffe66 weboldalán, én nem vettem/veszek egyikhez sem ilyesmit de a kicsi gépemhez nem a nespressótól veszem a kapszulát hanem pl az említett cégtől (nespresso kompatibilis). Szerintem és az ismerőseim szerint is jó eszpresso kávét ad mindkét főző.

Viszont a szomszédban DolceGusto kapszulás gép van amelyet valószínűleg neked is jobban megérné venned mivel az meg a tejes dolgok széles skáláján mozog mindent amit el lehet képzelni. Ehhez is lehet kapni szinte minden valamire való boltban után gyártott kapszulákat olcsóbban, de itt nem vagyok annyira képben habár a szomszédoknak már rendeltem sok kapszulát és van köztük amely már direkt tejesen van elkészítve.

Viszont a nespresso gépeihez is lehet külön venni tejhabosítót, vagy ilyesmit én sosem iszom csak tisztán(és izolda). :D Van a frászbukon n több csoport is a kapszulásoknak, ott különböző recepteket ajánlgatnak egymásnak, írnak a gépekről is a tapasztalatokról stb.

Új hozzászólás Aktív témák