- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4453 üzenetére
Ez nem az a fajta Catler ami Breville/Sage, inkább az ami WPM, Sunbeam meg Graef néven fut, másik beszállító. 15 éves konstrukció, sok infó van róla itt: [link]
Nem olyan minőségi műanyagokból épül fel, de több benne a fém.
Gaggiával nem gőzölnél gyakran. Ha külön veszel egy gőzgépet, az is egy százas. -
#85578752
törölt tag
Megint 145e a Catler ES 8014 kétbojleres nagykonyhai dög, ha esetleg valaki ilyesmiben gondolkozik.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Hoplitész #4426 üzenetére
Komolyan kéne valami jó megoldás az ilyen igényekre, mert szerintem ez a legáltalánosabb, amiért idekerül az ember. Én is még a mára már hardcore kávés topikban kérdezgettem anno, hogy milyen géppel lehetne normális kávét készíteni, meg még egyéb akkor aktív fórumokon olvasgattam. Akkor talán még nem is volt a Gaggia Classic felfutóban, most meg már nem az, La Pavonin meg SiD által tuningolt Xsmall automatán gondolkodtam, a legelső gép ami majdnem elérte az ingerküszöböt egy podosból átalakított karos Francis Francis volt, de aztán végülis az nem jött össze.
Szerintem el lehet kezdeni harmincezres műanyag gépekkel is. Pl. DeLonghi EC146/156, ezek nyomásfokozó nélküli kosárral vannak, vagy van az új EC230 a jófajta gőzcsővel, de ezek kis bojleresek, szimplát lehet velük főzni, szörfölni kell hogy jó legyen a hőfok, van persze aki PID-elt is már ilyen műanyag DeLonghit meg naked karral használja, itt nem annyira népszerűek, mert műanyag az egész, de ha egyszer nincs a régi jól bevált ötvenéves modellekből egy eladó sem, kénytelen az ember valami mást venni. Őrlőben meg van a Graef belépőszintű modellje, meg a kézik kétszer annyiért. Kb. 60-ból jön ki egy használható cucc, meg a körítés, tejkancsó, ha kell, meg mérleg, tamper...
-
#85578752
törölt tag
válasz
Hoplitész #4410 üzenetére
Ennél már van valami jobb, Coffeeduck ami karossá alakítja a Senseo-t. Ilyet kellett volna vennünk mikor még Senseoztunk, de kuka lett mert eltört a víztartály könyök a vízkőtől.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4367 üzenetére
Fura, nálam ugyanott van a presszó a Platinummal, mint a Bioval. Talán a Bio kicsit lassabban is folyik le mint ez az automatába szánt tanzániai de kb. ugyanott muzsikál, ahol a Platinum. Lehet hogy egyformán döglöttek.
A Platinumból ittam az első americanot ami ízlik, presszónak se rossz, de nekem ez cukorért kiált. De ezek szerint kotyogósba is jó lehet, ott is hasonlóak az arányok mint egy felére vizezett presszónál.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4365 üzenetére
Hosszan eltartható, döglött by design, nem cél hogy lehessen vele presszót főzni karos gépen nyomásfokozó nélkül, van rajta négy piktogramm, egy kotyogós, egy karos, egy automata meg egy dzsezva és csak az automata van bepippantva, hogy hát ezt használd ahhoz.
A Crema meg az Espresso még rosszabb mint a Bio, de automatában jól működik, ha megvan a hőfok. Ha megnézed, milyen szemekből áll, a Bioban vannak lyukak, nem 100%-os, az olcsóbb félkilósakban meg egész nyamvadt formájú szemek vannak.
Ez egyfajta környezettudatosság egyik oldalról, kevés pénzért is lehet kávéd, profit a másik oldalról. Van ahol ez pofátlanba megy át, olyasmit csak egyszer veszek, vagy egyszer sem, mint pl. a Mantaro, valahogy bizalmatlan vagyok vele. Ha ránézek, úgy érzem át akarnak baszni. A Bellaromokkal nincs ilyen bajom, olcsó, tudom mit kapok. Van aki sokkot...
Megértem.
Ígérem nem veszek többet ilyesmit, csak ha rákényszerülök, tényleg nagyon nehéz vele boldogulni, csak mikor sikerül rá belőni az aktuális gépet nagy nyöszörögve, akkor azért általában mindenki elégedett vele. Kb. metrós Rioba szintjén van, csak a másik véglet, nem az agyonégetett, hanem a savas fadarab. Tudom, szar vs fos.
Amit kiszerkesztettél bent hagyhattad volna, hátha volt benne még egy kis meggyőző erő.
-
#85578752
törölt tag
válasz
ServerWorks #2811 üzenetére
A Bellarom Tansania most sokkal jobb mint a Bio, fura hogy tök más a babok mérete, mégis hasonló karakter, viszont ebben nincs az a nyomasztó fanyarság mint a Bioban és nem kell tökig nyomni a hőfokot hogy eltűnjön belőle, teljesen jó legalacsonyabb hőfokon is, hosszan tartó finom íz és illatok, nagyon jó!
Nem tudom karosban el lehet-e érni azt az őrlésfinomságot, amivel már jó lesz a lefolyás. Legutóbb azért ajánlottam csak automatába mert karossal nem sikerült szimplafalú kosárral. Nyomásfokozóssal jó lehet, ahhoz tervezik ezeket a hosszan eltartható szemes kávékat, így nem cél a frissesség. Én már nem is tudom, ördögöt kell-e kiáltani, ha nyomásfokozóról van szó.
-
#85578752
törölt tag
Abba is mehet friss pörkölés. Szóval a Dallmayr-nek meg az Illynek vannak egyébként friss pörkölésekkel összemérhető árú etiópjai. Bár most találtam Auchan félkilós etiópot 2659-ért. Gimoka, Omoroka és társai robusztás keverékek, nem biztos hogy azt az ízt hozzák amit megszoktál.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#85578752 #4207 üzenetére
Egy nyomásfokozót próbáltam kotyogósba rakni Marcutti bácsi nyomán (lásd az előzményt).
Megjöttek a szelepek aliexpressről, Mokinába raktam, a negyedik rugócsere után már nem paráztam, hogy a túlnyomásszelep fog nyitni.
Brikkaszerűen nyit, fröcsköl mint az állat, arra üresen vízzel főzéssel már rájöttem, hogy csak lehajtott tetővel érdemes így főzni. Végülis lefőtt. Nem sok "crema" keletkezett, inkább csak gyűrű, túl magas a hőfok mire átjön a nyomástól, szóval ez bukás. Érdekes kísérlet volt, újabb talpas rúgás, hogy hagyjam már a buherálást. Elég volt.
-
#85578752
törölt tag
Érdekes ez a QuickMill is, régesrégen írta róla SiD, ha jól értelmeztem, hogy ha növekvő nyomást kéne a kávéra kifejteni, nem fog menni, mert 20mp után alacsonyra állított vízhozam esetén is megszalad a nyomás és belassul a lefolyás. Itt talán a PID hiánya lehet az oka, nyomásfokozós gépnél meg pont mikor már elég finom lenne az őrlemény, beleszól a nyomásfokozó és beroppan a befolyás.
-
#85578752
törölt tag
A bajonett rögzítéséhez használt csavarok ugranak ki, az OPV helyett.
Amúgy strapabíró, jó anyagból van, szóval egy feljavítás után örök élet, ez nem a műanyag belű Catler, úgy látszik több beszállítójuk is van.
Bár az a karos műanyag se rossz, ha a gyári hibák ki vannak javítva.Szépek ezek az ötvenéves karosok is, QM0650-et nézegetek inkább a gőzölés miatt. Már ha érdemes vele főzni-gőzölni-főzni...
-
#85578752
törölt tag
válasz
#72961024 #4323 üzenetére
Ahogy látom, Gruppe Italiana néven is fut ez a gép Görögországban, nem találtam robbantott ábrát vagy használatit hozzá, alkatrészeket se nagyon, amiből ki lehetne következtetni mi van benne.
Régen de szerettem volna egy Krups XP5210-et...
-
#85578752
törölt tag
válasz
#72961024 #4323 üzenetére
Igen, nálam a Graefnél is az egyszemélyesnél azért megállt a víz, szóval tényleg csak azt a feleslegeset ereszti le, ami a maradék nyomástól maradna a pogácsán. Jó eséllyel akkor van leeresztő szelep, talán akkor érdemes visszaöblíteni is, de ha nem írja a használati akkor nem tudom. Utánanézek hátha megtalálom más néven ezt a gépet.
Éjszaka például megtaláltam a Sunbeam EM6910-nél hogy hogyan lehet hőfokot állítani. A Catlernél nem írják a használatiban, pedig ugyanaz a két gép.
Jó lenne ez a Catler, drága, de elég strapabíró, csak nem szabad gömbölyű peremes kosarat beleerőltetni, mint a LM szimpla klón kosara, mert az lefeszíti a bajonettet a fejről, erősebb csavarokkal persze bírná azt is. A régi hasonló Graef jó kávékat főzött, azért vagyok rajta a dolgon, hátha visszatérne az a minőség, már minden más hobbit leépítettem, legalább a kávé legyen jó... Ha ugyannyiból kijön mint egy darálós Sage, akkor ez már jobb, mert kétbojleres.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#72961024 #4320 üzenetére
Ez a szelep a főzés végén kinyit(na) és leengedi a vizet a kávépogácsáról, szinte szárazon lehet kiütni a karból. Persze tele lesz egy idő után kávésárral és zsíros lerakódással, ezért jó visszaöblíteni zsíroldóval (backflush). Sage gépeken van automata program rá.
Most hogy egy Catler ES 8014 után nyomozok, ami Sunbeam EM6910 néven is futott már, találtam egy videót, pont így robbant le a kartartó bajonett a Graefemről anno, úgy látszik ez gyártói hiba, hiába mondják hogy ez kis kávézó igényeit is kielégíti, ha túlhúzza az ember vagy túltölti, felrobban.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#72961024 #4317 üzenetére
Érdekes mert van Krupsban olyan is, ami a raktárban állás alatt elöregszik és szétporlad, sok vásárlói vélemény írja, aztán meg van olyan is, pl. ami most Catler ES 8014 néven fut, de a kínai WPM gyártja, ami Sunbeam Ausztráliában, szóval ezek a brandek csak címkék, de hogy mi van a címke alatt, lutri.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#72961024 #4314 üzenetére
Nézegettem ezt a gépet is, ha nincs más, lehet hogy ezekből a kínai műanyagokból is ki lehet hozni jót, na meg majd ezekből lesznek a jövő veteránjai, ha szét nem porladnak addig.
Jó lenne tudni mi van még a Pully Caff-ban, lehet hogy erős lenne az a zsíroldó 100%-ban, műanyagokkal érintkezve.
-
#85578752
törölt tag
Azt nem látod, hogy összeér-e, szerintem, inkább csak hallod, üresen.
Nem szabad túlságosan összehúzni, van amelyik kés bírja, van amelyik nem, a Graef annyira nem kényes, kopik de nem öli meg magát, míg mondjuk egy Sage-nél nem merném jobban összeengedni őket a kelleténél. Kerámia tárcsáknál automatában csúszhatnak egymáson, meg se kottyan. -
#85578752
törölt tag
Be tudod fullasztani? Amíg el nem éred azt a lefolyást ami közel van a befulladáshoz, keserű és fanyar, ez a cél előtti lépés.
Az alátétigény minden példánynál más, ha üresen épp hogy összeérnek a kések, az a nulla. Nekem olyan 3 körül volt jó Graeffel nullához képest, de volt ami csak 2-nél volt hajlandó jó lenni. -
#85578752
törölt tag
Amíg nem ugrik elénk egy ajánlott ötvenéves fémházas karos gép réz csövekkel, addig műanyagból talán megfelelő lehet egy DeLonghi EC230, szimplafalú szűrőkkel, normális gőzcsővel? Vagy ipari hulladék mind?
-
#85578752
törölt tag
Most került nálunk sorra a sima Amaroy arabica, elég jó, tartós fás, fűszeres utóíze van, biztosan rá lehet unni egy idő után de addigra elfogy.
-
#85578752
törölt tag
Jó ötletnek tűnik, köszi a tippet!
Mármint rituálisan felgyújtani a picsába...8-ból 1-szer ad valami semmihez sem hasonlítható, dermedt kutyafasza löttyöt, amiben nyomokban presszókávé íze fedezhető fel, olyan mintha valaki ivott volna abból a csészéből egy presszót és mosogatás közben hirtelen meggondolva elém rakták volna.
Hány fokra érdemes melegíteni, hogy ne égett gumiszagú kátrány röffenjen ki unottan a végén?
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4254 üzenetére
Amúgy csak egy biciklipumpa kell hozzá és egy Szarvasihoz hasonló AMA Milano A120 szép presszót főz.
https://www.youtube.com/watch?v=DqMFIE3qviE
Vagy ha van sűrített levegő...
https://www.youtube.com/watch?v=OO2Qn93vatk -
#85578752
törölt tag
Aldiban nem találtam szemes kék Amaroy Milde Crema verziót, csak félkilós piros meg fekete volt, meg téglák. A feketéből vettem, mert az arabica. Lidlben megint van Bellarom Bio. Nekem bevált, nem mindenki szereti.
-
#85578752
törölt tag
válasz
viktorhu #4227 üzenetére
Próbáltad már hogy presszó finomságúra őrölsz külön őrlővel és azt főzöd le automatával?
Gépfüggő, a Jura eldobja az egészet ha befullad, de a befulladás határán korrekt presszót főz, nyomásfokozós fajtát az igaz, de nagyon közel van a karoshoz, olyan 80%.
Philipsnél pumpacserével vagy szűkítőzve jön meg a varázslat, de kell neki extra nyomásfokozó még így is. Viszont így van értelme saját pörkölésnek, vagy olcsóbb kis pörkölők kávéit használni, ugrásszerű a különbség, kár lenne kihagyni.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Polarstar #4214 üzenetére
Jó hasonlat! Beugrott régebbi tapasztalat, hogy amikor kezd megdögleni a kávé akkor csinál ilyet, amikor nem sikerül elérni azt az őrlésfinomságot, ami a jó lefolyáshoz kell. Kicsit csaltam, EX4-es ulkára cseréltem, kisebb vízhozammal jobb lett a lefolyás, eltűnt a kiugró fura íz.
-
#85578752
törölt tag
Ha egy kávéból időnként kakukkfűre emlékeztető íz ugrik ki a többi közül, az milyen készítési hibára utal? Túl magas hőfok, túl finom őrlemény, túl hosszú kivonatolási idő, túl kevés őrlemény? Éreztem már ezt az ízt Starbucksban, azóta irtózom tőle és néha befigyel, de nem tudom eldönteni mi okozza.
-
#85578752
törölt tag
Utazós szettbe most már megvan a tejhabosító, a kéziőrlő, meg a Brikka, de most gondolkodom azon, hogy a Mokinát kéne felturbózni egy "Marcutti moddal" hogy legyen "cremája". https://www.youtube.com/watch?v=c9FjaK5mnI8
Innen rendeltem 10-es szelepet, megfelelő rugót még keresni kell hozzá hogy működjön.
-
#85578752
törölt tag
válasz
ServerWorks #4203 üzenetére
Fel ne puffadjon.
Nem tudom. Én legutóbb az ilyesmit kotyogósban használtam el.
-
#85578752
törölt tag
válasz
ServerWorks #4200 üzenetére
Próbáld minél rövidebbre főzni.
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #4186 üzenetére
Asszondja, hogy befolyásol egy koleszterinszintet szabályozó mechanizmust a cafestolnak nevezett összetevő, legtöbb a török-kávéban van jelen.
https://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070614162223.htm
De hogy ez hogyan aránylik a csülökpörkölthöz, vagy egyáltalán a lattéba rakott tejhez, foggalmam sincs. Én csak azért szeretem a papírt filterben, mert nincs keserű utóíz és szép tiszta a végeredmény. Bár a keserűséget szitálással is el lehet érni, ha csak nagy szemcsék maradnak.
-
#85578752
törölt tag
válasz
SunMount3r #4183 üzenetére
A papír jobban szűri a keserű ízekért felelős apró szemcséket és a koleszterinszintet növelő zsírokat.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Bandus99 #4158 üzenetére
Inkább a második, de felesleges számolgatni, elég ha a bevitt levegőt oszlatod úgy, hogy a tej szintje alatt mozgatod a dugattyút. De csak ha lattéhoz akarsz finom krémes tejhabot.
Ha jó a buborékos is, akkor semmire nem kell figyelni, csak adj neki. Olyan lesz mint amit az automaták nyomnak. Személy szerint nem szeretem.
Ja amúgy az jó fajta fp ami a második videóban van, tescoban szokott lenni, be lehet rakni mikróba is, maceramentes. Teljesen szét lehet szedni tisztításhoz, kell is, mert a tej már csak olyan hogy benneragad a hálóban, résekben.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Graphics #4136 üzenetére
Minden kávéfőzőbe a legjobb a friss pörkölésű, automatába is. Boltival is lehet szerencsét próbálni, de nem fair a gépeket hibáztatni ha nem sikerül a mutatvány. Ha megbízható eredmény kell, az jó minőségű szemes kávét feltételez, az viszont árban megközelíti a kis manufaktúrák olcsóbb, nagyobb kiszerelésű fajtáit. Boltiból nekem eddig a Lidl Bellarom tetszett, a Crema fajta, a Bio is jó volt amíg volt. Sötétebb pörkölésből jók az Illy nitrogénes dobozos szemeskávéi, de akkor már inkább a friss.
-
#85578752
törölt tag
Aki környezettudatos nyerhet egy pakk kapszulát, örülni fog neki. Lehetett volna akár mint alternatív nyeremény egy Bialetti for Oceana Moka, ami a környezettudatosságról szól. Mindegy, persze, környezettudatosan vissza lehet vinni az üres kapszulákat, elvileg teljesen rendben van a Nespresso. De azért mégis, mégsem, vannak kételyeim.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4068 üzenetére
De ha drága volt, akkor először azt kell használni, ha szar is.
-
#85578752
törölt tag
Karossal sem egyszerűbb, ahogy automatával sem, a kapszulás a gondmentes, de drága.
A Brikka külön kategória, még önmagán belül is, mert most már szilikon szelepes a nyomásfokozója, nem súlyszelepes mint eddig. Nem elég a víz hőfokra, térfogatra, vízkeménységre, őrlemény finomságra, tömörítettségre, mennyiségre figyelni, de még a nyomásviszonyok is mások egyiknél-másiknál, főleg ha ereszt a tömítés. A Moka Expresszek ennél egyszerűbbek, bár az 1 személyes az tévút, talán 3-tól fölfelé már jó a geometria, úgy pedig már sokkal jobbat főznek mint a lemez kotyogósok. Igaz több kávét is fogyasztanak, a Mokina nálam 6 és felet eszik, de jobb az egyensúlya a keserű-savanyú tengelyen mint a Moka 1-nek. Olyan mint a Brikka súlyszelep nélkül, csak kevesebb kávéból, nekem nyerő. Főleg a noname és Aeternum lemez kotyogósok után -
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4037 üzenetére
A Mokina nekem bevált, a Moka Express annyira nem. A Brikka bevált Mokaként, gondolom ugyanolyan a geometriája mint a Moka 3-nak, sok minden a tölcsér átmérő/magasság arányon múlik, minél magasabb, annál jobb, a Mokina is azért jobb, kevésbé keserű, van egy rozsdamentesem is, az is kicsit laposabb mint kéne, nem túl kerek a produktum.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #4034 üzenetére
De elvileg annyival optimális amennyi a szelep alá pont befér.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Bazsi1987 #3843 üzenetére
Automatához én Brita kancsót használok legolcsóbb kompatibilis Tesco sajátmárkás AquaOptima szűrőbetéttel. Így nem kell szűrőpatron a gépbe és vízkőmentes marad a víztartály is. Viszont lerakódik a szénpor egy idő után, nem tudom okoz-e problémát a pumpában, átfolyásmérőben, talán majd tíz év múlva kiderül.
-
#85578752
törölt tag
válasz
viktorhu #3651 üzenetére
Megmikrózni a kávébabot Hoffmann módra?.
-
#85578752
törölt tag
Még nem láttam ezt a típust de az a gőzcső megérne egy 20-ast ha jól működik. Mostanában nincsenek jó gőzcsövek a Philipseken, csak műanyag csőrre húzott pannarello.
Meg jó a kijelzője is, árban talán jobb egy kicsivel mint a hasonló tudású Philipsek. Ha szeretsz manuálisan tejet gőzölni. Én nagyon, de nekem bevált a rövid gőzcsöves EP3510, csak már nem nagyon kapni, jelenleg egy helyen 150e. Ez talán jó utód lehet egy tizessel többért. Minuto a bele ahogy látom, nem középmechanikás, ami hasznos tud lenni. -
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328 #3559 üzenetére
Tegnap még este is felröhögtem a párbeszédeteken...
Ma megkóstoltam amit egy Dolce Gusto Krups KP130831 gép főz, jobb mint amire számítottam, töltöttem hozzá kapszulát saját pörkölésből, filterpapírral, egész jó lett, amit automatával főztem belőle, ahhoz képest kiegyensúlyozottabb, úgy tűnik az automatám hőhiányos vagy túl nagyot ingadozik főzés során.
Nöhmal Tiramisu kapszulát is kóstoltam, a gyári utasítás 2-es a tejporos, 4 a kávés kapszulára, pedig úgy látszik még marad a tejkapszulában bőven tejpor, 4-esre engedve a tejest és 2-re a kávés kapszulát nagyon jó az eredmény, nem gondolom hogy jó ötlet hosszan főzni a kávét, céges kapszulásnál is az jött be ha üresen engedtem forró vizet a rövid kávéhoz americanonak, a hosszan átfőzött kapszula döglesztően csípős keserű. Volt.
Szóval ez a Krups DG főző tök jó, ki fogom próbálni az alu nyomásfokozós trükköt is. És lehet hogy bohóckodás, de én automatával is rengeteget bohóckodok.
-
-
#85578752
törölt tag
Tovább kéne fejleszteni a Cikláment a keverődobbal.
Amikor belemerül a dob a víztartályba, megtelik vízzel, a főzés során valamivel alacsonyabb hőfokon marad mint a környező gőz, így alacsonyabb hőfokon készülhet a főzet, nem ég meg. Elvileg. Sok tényezős. Egy tartós OPV-vel és jobb szűrőkkel lehet hogy működne presszófőzőként.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Mortein #3279 üzenetére
Brikkával csak nem boldogulok, extra durvára kéne őrölnöm, hogy pukkanjon, Mokina megeszi ami az automatába megy, közepes szemcseméret, de Brikkánál belassul, ha abszolút nem kocogtatom, csak lehúzom a tetejét, akkor is. Hidegen indítom mert azt olvastam úgy kell, de így meg hideg. Ha forrón indítom, akkor keserű, megég, de talán csak azért, mert lassan jön le, lehet kevés a láng alatta. Ja és 80ml-rel indítok. Alig van paraméter, az a baj.
-
#85578752
törölt tag
-
#85578752
törölt tag
válasz
ServerWorks #3235 üzenetére
Az őrlősre? Inkább a Mlynko-t választanám, bár nem lehet tudni mennyire strapabíró, mennyire precíz. Kb. ennyi a Hario is de az se precíz, nekem Slim Plus van, szinte új állapotban vettem, fixáltam az állórészt vastag scotch celluxszal, a forgórészt pedig egy zsugorcső darabbal, így az a pár (5-6) tized millis kotyogása megszűnt, precízebb lett.
A régebbi Hario ennél jobban kotyogott, ott használták ezt a Scotch-tape mod-ot, de a tengelyen nem lehet használni mert lekopik és belepotyog az őrleménybe a műanyag. Fincsi. -
#85578752
törölt tag
Szfvári Lidlben van most valami Bellarom Barista Crema meg Espresso, 1 kilós.
Automatába való, nyomásfokozó kell neki, erőteljesebb pörkölés mint a sima barna Bellarom Crema, elég vad, füstös, nagyon eltérő színű apró, szabálytalan formájú, olajos tapintású szemek. Igazi foskávé*, 1700 forint volt, best buy, kaland minden csésze (mármint hogy épp hogy sikerül). Teljesen rendben van.*Nem jelent feltétlenül rosszat, van a foscsoki kategória például, amit posztapokaliptikus disztópiák időutazó lakosainak gyártanak, akik félreeső kisvárosi boltoknak álcázott időkapukon keresztül járnak át a cuccért. Megéri lecsapni ezekre a metafizikai csemegékre, gyakorlatilag minden alkalommal új és új pszeudó-retró gyerekkori élménypalettát vásárolhatsz össze fityingekért. Hátulütője ennek a gasztronómiai kedvtelésnek, hogy pár hónap alatt már egy másik párhuzamos valóság csúszik bele az eseményhorizontba, így nyoma sincs az esetleg megkedvelt fajtáknak.
-
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #3110 üzenetére
Nincs olyan amit ne lehetne kotyogóssal megfőzni. [link]
-
#85578752
törölt tag
válasz
#89309696 #3084 üzenetére
Jó gép, lényegileg megegyezik bármelyik Philips automatával, csak ebben kúpos őrlő van, acél késekkel. A pogácsa nem számít, csak amit kifőz belőle.
Nálam jó az íz akkor is ha toccsan a pogácsa, nincs jelentősége. A Jurában van egy lefújó szelep amitől száraz lesz a pogi, ebben nincs ilyen. De az új Philipsekben sincs.
-
#85578752
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #2814 üzenetére
Bellarom ~ Minges Kaffeerösterei GmbH
-
#85578752
törölt tag
válasz
ServerWorks #2811 üzenetére
Csak automatába. Nem rossz, de semmi extra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- India és az AI a McDonald's jövője?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Házimozi haladó szinten
- Milyen autót vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lorier Hyperion SII Új, automata, hordatlan, fóliás állapotban
- DJI Mini 3 RC drón szett - 2 akksi, Care Refresh, táska
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI Goggles Integra Motion Combo - drón szemüveg +DJI RC Motion 2 kontroller
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 2 akkuval
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest