Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dugesz77

    őstag

    válasz Peterhappy #812 üzenetére

    Na ehez azért sokat kellett kutatni (egy évet biztos a cikk szerint)
    "A Matter nevű folyóiratban publikált kutatás eredménye szerint a megoldás az őrlés minőségében lehet: minél finomabb az őrlés, a kávé annál nagyobb mennyiségben oldódik fel a vízben. Ha a kávét a lehető legfinomabban őrlik, hogy minél nagyobb kávéfelületet érjen víz, akkor viszont a finomság miatt eldugíthatják a szűrőt, és nem tud ott átmenni a főzésnél a víz."
    Megoldás " durvább őrlésű kávét kell használni".
    Erre rájön bárki aki magának darálja a kávét. Az ,hogy egy 7-15 mp alatt készített kávé az nem igazán presszó az egy dolog de az utolsó mondat rendbe rakta a dolgokat miért is okoskodtak: "a gyorsabb főzéstől nőtt a bevétel"

Új hozzászólás Aktív témák