Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Kliensoldalon is validálsz?"
Persze, validálok, csak kikapcsoltam, hogy teszteljem a szerveroldali validációt.
"Ezt viszont nem egészen értettem. Akkor miért nem szerveroldalon, szerveroldali kóddal (nem kliensoldalon machinálva) állítod be a megfelelő radiobuttont checked="checked"-re? Attól még el lehetne tüntetve CSS-sel. Itt igazából nem is értem, mit szeretnél."
Elég nehéz elmagyarázni.. A lényeg az, hogy ugye ha nem választott valamit ki a user, akkor kidobunk neki egy validation error-t. Tehát hogyha ő az első választást megtette, de a másodikat már nem, akkor form submit után amikor visszatölti a formot a validációval, akkor visszaáll az egész alapjára, tehát, hogy az első választási lehetőség látszik csak, így ha mondjuk nem vette észre, hogy ott van egy második választási lehetőség is, akkor fogja a fejét, hogy mi az isten van.
"Mik azok a "beanimált cuccok"? Miért nem mindegy, hogy submitolás után van, vagy submitolás előtt? A submitolás előtt konkrétan mikor, amikor felébredt reggel? De komolyra fordítva: épp a júzer választása az érdekes, nem? Gondolom nem akarod ignorálni, amit bekattintott. Csak azt nem értem, akkor azt miért nem kezeled le szerveroldalon, az az első lépés minden formvalidálásnál, -feldolgozásnál, utána jön csak mindenféle kliensoldali bűvészkedés."
Úgy értettem, hogy ugyanúgy jelenjenek meg submit után, mint ahogy azt a user submit előtt hagyta.
Így néznek a választási lehetőségek mezei, paint-es algoritmusban:
Tehát, ha először igenre ment, de utána nem választott, akkor ugyanabban a formában kéne visszaadni a dolgot neki, mint ahogy volt submit előtt.. Tehát azt mondom, hogy lementem #valami css-ét, vagyis igazából az összes lehetőségét egy array-ben, aztán submit után összehasonlítom a jelenlegivel, ha nem egyezik akkor beállítom úgy, hogy egyezzen.. Na de hogy tudom lekezelni az újratöltést?!

#2321:
Hát én sehogy sem tudtam működésre bírni, már nem is kell.
Majd ha lesz egy másik ajaxos melóm meglesem! Danke 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung S22 Ultra 12/256GB / Fekete / Kártyafüggetlen / Karcmentes kijelző
- HP Compaq Elite 8200 SFF (i3, 5GB DDR3, 250GB HDD, Win 10 kulcs)
- ASUS TUF Gaming A17 FA707RM - Ryzen 7 6800H, 17.3FULL HD 144Hz, 1.5TB, 16GB, Geforce RTX 3060 6GB
- Corsair RM850e 2025 850W 80+ Gold / ATX 3.1 / PCIe 5.1 - ~ÚJ - Alza garancia 2032.09.05.
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd ha lesz egy másik ajaxos melóm meglesem! Danke