Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tototos

addikt

válasz Dr. Akula #30441 üzenetére

Én voltam a vita elindítója. A kérdésem az volt, hogy mennyit érhet egy céges autó tankolókártyával magánhasználatra. Az volt a feltételezésem, hogy vagy autó vagy bruttó 200 ezer plusz fizetésben.
    Kicsit elkanyarodtunk a témától azzal, hogy luxus vagy nem luxus meg, hogy állampapírban mennyit kamatozna egy autó ára. Jelenleg rendelkezem autóval így vásárlás fel sem merült és nem is vennék 10 milliós autót. Nyilván céges esetben más a szituáció mert ott új lizingelt autó jön szóba, de ha nekem kellene megvenni nem vennék egy új Octaviát sem, jó nekem a használt az is elvisz A-ból B-be.
    Tegnap kicsit számolgattam és évi 1,6 millió(br 200 havonta) forintból tudnék gazdálkodni magasabb fizetés esetén amiből azért fent lehet tartani egy használt autót és utazgatni vele. Nekem is vannak kollégáim akik a céges autó megléte miatt 3 hetente vidéki családlátogatást iktatnak be mert hát ingyen van. Nálunk jelenleg ez nem merül fel, többet ér a szabadidőnk minthogy hétvégén 5-6 órákat töltsünk utazással azért, hogy anyukát apukát lássuk.

Új hozzászólás Aktív témák