Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Érdekelne a dolog
.
Minél többet gondolkozom, annál inkább úgy érzem, hogy elégedetlen vagyok a jelenlegi helyzetemmel, pedig papíron sok minden jó van benne: jól keresek, sokat lehetek HO-ban - viszont szakmailag elég kevés érdekes dolgot csinálok, a teamből sok olyan kolléga lelépett akivel szakmailag vagy emberileg jó volt együtt dolgozni, illetve a napi mókuskereket is unom, hogy mindig ugyanazokat a köröket futom ugyanazokkal az emberekkel - lehet, hogy szimplán csak munkahelyet kellene váltanom
Madwe: inkább hangosan gondolkoztam, és talán leginkább magamnak fogalmaztam meg a fenti kérdéseket. Szerintem ezt a témát meg lehet közelíteni több oldalról is, lehet úgy csinálni, hogy legyen elég tartaléka akár 20 évre az embernek (ezt viszont szerintem egy kényelmes életszínvonal mellett nehéz itthon elérni a nagy többségnek), vagy mondjuk csak pár évre elegendő tartaléka legyen, esetleg beleszámolja részben a szörfoktatásból származó jövedelmet is. Illetve attól még, hogy valaki szeret és jól tud szörfözni (ide bármilyen hobby behelyettesíthető), lehet, hogy nincs meg minden kompetenciája ahhoz, hogy jó szörfoktató legyen, vagy hogy erre egy sikeres vállalkozást építsen.
A thread többi részéhez: ja, a netflix szerintem is elenyésző költség, azt pl. biztos nem mondanám le, de ha még mellé odateszem az HBO Go-t és a Spotify-t, akkor sem tartom túl nagy összegnek őket, illetve amit megspórolnék rajtuk, az szerintem nem lenne arányban azzal, amit kényelem terén vesztenék.
Szerintem amúgy valami arany középutat érdemes megtalálni: az se jó, ha az ember feléli az összes jövedelmét, illetve az sem, ha kenyéren és vízen nyomorgó milliárdos lesz
. Szóval kellenek a pénzen elérhető élmények, kütyük, stb, de azért egy viszonylagos anyagi biztonság is.axioma: nekem egy 2 éves gyerekem van, és nagyon élvezem a dolgot. Viszont az tény, hogy ha az ember early retirement-ben gondolkozik, és nincs valami tényleg nagyon jó jövedelme, akkor azért visszavethetik a gyerekvállalás és nevelés költségei rendesen a megtakarítás felhalmozását (és azért az út végét még nem is igazán látom, hogy mondjuk mennyivel fog többe kerülni 5-10-15 év múlva). Viszont sokkal boldogabb vagyok vele, mint nélküle lennék megtakarítva a rá költött pénzt
.
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.