- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyrtyho
őstag
válasz
feka007 #11834 üzenetére
Mondjuk én amikor először le akartam rakni, akkor voltam 19éves, csak akkor még ott volt a középsuli, és állandóan későn feküdtem le, és korán keltem, és az az élet vitel amit akkor vittem, hát eléggé kicsinált mentálisan, meg valahogy legbelül szerintem kedvem sem volt hozzá, így az első Kresz vizsgámon megbuktam, de így 23évesen meg már azt mondom, hogy jobb hogy most sikerült a Kresz vizsgám, és már vezetni tanulok, mint pár éve. Amúgy haverom öccse, 19éves, és már 2éve vezet, és viszonylag egész jól, csak annyira noob az emberünk, hogy az autópályán haladva kifogyott a benzinünk, és az a vicc hogy motorja is van a srácnak, meg saját kocsija, és a benzin hiány nem először fordul elő nála. Elindulásnál már látta hogy kevés a benzin, de azt gondolta hogy az első kútig kihúzza a kocsi, ki is húzta, de amikor elmentünk az egyik mellet az M5 autópályán akkor is azt mondta, hogy oooh, még a következőig kihúzza a kocsi, és fél órára rá fogyott ki a benzin, ami után elhaladtunk attól a benzin kúttól, így a leálló sávon kénytelen volt vissza gyalogolni, és a slussz poén a sztoriba hogy egy öreg kamionos hozta vissza az emberünket
-
tatabánya
senior tag
válasz
feka007 #11837 üzenetére
igen-igen ez sokat számít, nekem meg különösen nehéz volt a kuplunghasználat elsajátítása 22 órám volt volt összesen rutinon... és még nincs vége
pont ma beszéltem egyik idősebb hölggyel a gyárunkban akinek a lánya vezetni tanul, szerencséjükre egy kisebb faluban élnek ahol a helyi rendésszel megbeszéltek a jogosítvány nélküli gyakorlást az utcákon... hogy mik vannak
-
FET-MEN
veterán
válasz
feka007 #11837 üzenetére
Én is villogok vele, de attól még jól tolom szerintem. Lehet előbb betolok oda a kombimmal ahova más 20 éves jogsival sem képes. Aztán nem önfényezés, csak már megtapasztaltam. De nem tudja azt sem senki hogy saját pénzből tankolok, saját pénzből javíttatom, és midnen nap lemosom és kipucolom belül.
-
tatabánya
senior tag
válasz
feka007 #11832 üzenetére
szép munka, de van egy olyan érzésem, hogy te már garázdálkodtál az otthoni kocsikkal is
(#11837) feka007: ezelőtt 11 éve amikor én voltam 17
nálunk is volt egy kislány aki az iskola oldalát is lebontotta pirosnál meg összekeverte a fék-gáz pedálokat, vezetékneve megegyezett az egyik helyi autósiskoláéval
-
leeate
senior tag
válasz
feka007 #5433 üzenetére
Feljebb emelik a korhatárt?? Szerintem ez csak rémhír. Egy régebbi rémhír szerint tavaly is felemelték (volna)..
De tényleg, mi van ezekkel a szigorításokkal, tud vki róluk valamit? Még tavaly augusztusban vetődött fel ez a próbajogsi meg kötelező páv meg stb bevezetése ebben az évben.
De szerintem (legalábbis remélem) nem lesz belőle semmi, mert egyrészt a zérótolerancia megtette a hatását, másrészt meg történt egy kormányváltás, és nem hiszem, h a mostaniak még tennének ilyen népszerűtlen intézkedést.
(Csak aztán nehogy bevezessék egy hét alatt, én meg megszívjam, mert nincs elsősegélyes pápírom) -
nemma
addikt
válasz
feka007 #5433 üzenetére
16 és +3/4-től mehetsz KRESZ vizsgára, az oktatás egyébként kb egy hét szokott lenni.
Természetesen a KRESZ vizsga letétele az első lépés, utána mehetsz a rutin pályára, majd a forgalomba. Összesen 30 órát kell venni, ebből 10 a rutin, és 20 a forgalom.
Szóval a lényeg, hogy el lehet kezdeni a KRESZT, csak sokkal előbb szvsz nincs értelme.
A rutinvizsgához mellesleg el kell, hogy múlj 17, az csak úgy mehet. De azért ki lehet ezt számolgatni, úgy hogy minél előbb végezz, én tavaly csináltam, és május 25-én töltöttem a 17-et, 29-én pedig már vizsgáztam rutinból.
Az oktatóórák száma viszont nem attól függ, hogy mennyire vagy jó, mivel amint mondtam már, a 10 óra az kötelező(illetve asszem a 10-en már vizsgázhatsz), max lehet olyat, hogyha tényleg jól megy, hogy az oktató beírja, hogy részt vettél az órákon, te pedig fizetsz neki azért, mert ott sem voltál. Ennek viszont nincs sok értelme, úgyhogy járd csak végig az összes órát, ártani semmiképp sem árt, annyira nem hiszem, hogy jó vagy 1-2 óra vezetés után.Mod: Közben jó sokan megelőztek, de azt még hozzáfűzném, hogy az EÜ vizsgát nem kell a KRESZ után rögtön lerakni, ennek az időpontja teljesen fakultatív, én is azt hagytam utoljára.
-
Senhi
aktív tag
válasz
feka007 #5433 üzenetére
Kresz + orvosi vizsgálat az első. Kresz általában 1 hét tanfolyam és utána még várni kell a vizsgára mivel nem azonnal kapsz időpontot (1-2 héttel későbbre csak, főleg nyáron).
Forgalomba csak akkor mehetsz ha elmúltál 17. (Lehet, hogy korábban is mehetsz, de vizsgázni biztos csak ezután). Rutinon és forgalmin összesen 30 óra kötelező. Mind1 mennyire tudsz vezetni, ezt teljesítened kell (még jó hogy...).
Plusz, közben le kell rakni még az elsősegélyt ami szerencsére elég könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Filmvilág
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VPN topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest