- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronaldohun
tag
Ez a felfüggesztett amúgy egy vicc. Ha valaki a boltból egy pillanatnyi rossz ötlettől vezérelve ellop egy telefont, majd a felelősségre vonás után vissza adja, akkor rendben, legyen felfüggesztett. De amikor valaki szisztematikusan hónapokon keresztül rabol meg minimum 60 embert, és akkor azt mondják nem kell börtönbe menni?? Nevetséges!
Az én esetemben is legalább 40 emberről és több milliós csalásról van szó, de a nyomozó azt mondta max. felfüggesztettre lehet számítani, még akkor is ha 100 milliót harácsolt össze. Az ilyen jellegű ügyek, ha nem visszaeső az illető akkor csak felfüggesztettet érnek. Ráadásul én az életben nem fogom látni a pénzemet a fentebb említett okok miatt: nem lehet behajtani és egy idő után elévül. Ezek szerint rohadtul megéri milliós csalás, ha tulajdonképpen nincs is komolyabb következménye -
Ronaldohun
tag
Ha nincs a nevén semmi, nincs bejelentett munkahelye, nem sok mindent tehetsz. Még akkor sem, ha végzés van róla, hogy márpedig tartozik. Az én emberemen közel 200 ezer forintot akartam hivatalos úton behajtani, de 1 év után kaptam egy határozatot, hogy nem sikerült és azzal le is zárták. Ja, még nekem kellett fizetni a költségeket a semmiért, de ez már igazán apróság
Mondjuk ez még csak simán behajtási megbízás volt, mert ítélet még nincsen (sőt még az sem biztos, hogy az ügyészségig eljutott), pedig mi már 2021 szeptemberében feljelentettük. És nem kispályás a csávó, mert összesen alsó hangon 5-10 milliót csalhatott ki sokunktól. Röhej!
Na, de a lénye, hogy szerintem az ítélet után is ugyanaz a narratíva. Ha nem tud fizetni - mert mondjuk szándékosan úgy intézi, hogy ne kerüljön a nevére semmi -, akkor sajnos nem sok mindent lehet tenni.
-
Guci01
csendes tag
Sziasztok!
Korábban írt csalási ügyemnek ma kaptam meg a bírósági végzését.
60 rendbeli csalással vádolták az illetőt, kapott 1 év 6 hónapot 4 évre felfüggesztve + a károkozás mértékének megfelelő vagyonelkobzást.
Elvileg van esély,hogy visszakapom a pénzem.
Az érdekes az, hogy nagyon sokan 1-2 ezer forintért jelentették fel.
Az online feljelentés elég jól leegyszerűsíti a folyamatot, és sok kicsi... -
Dency01
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Silvercrest Rajztábla
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest