- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Meglepően sokáig kellett arra várni, hogy az Európában már csak a fanatikusok által favorizált, de összességében piaci részesedés kapcsán marginalizálódó Huawei helyére tényleges jelentkezők kerüljenek. Eleinte úgy nézett ki, hogy ezt az űrt majd a BBK cégcsoport márkái tölthetik be, de a Realme, az Oppo és a OnePlus is kiszorult az európai porondról egy elég csúf bírósági ügy miatt, mivel nem voltak hajlandók az 5G szabadalmak kapcsán a Nokiának fizetni. Ettől még a termékek ugyan nem tűntek el, de hivatalos jelenlét, marketing és szolgáltatói együttműködések hiányában nem tekinthető tényezőnek a gyártó.
Mai hír, hogy megegyezett az OPPO és a Nokia, úgyhogy szabad a pálya.
[ Szerkesztve ]
-
szaszimi
tag
nekem egy realme gt2 pro van, snap 8 gen 1, 5000mAh, amirol minden konzolbol toroltheto app le van takaritva. kozossegi appok, spotify, yt / yt music itt is van, wifi, nfc, bt allandoan bekapcsolva, szinkronizalas is megy mindig, nalam sincs energiatakarek. kb szerintem ha egyhuzamban tolnam valamivel, 7 ora korul lenne a sot, maximum, ha ket napra elosztom, akkor mondjuk 5
-
opr
nagyúr
válasz szaszimi #114 üzenetére
Engem is rendesen ledobbentett a dolog, mert eddig minden telefonom ennek jobb esetben a felet tudta ugy, ahogy en hasznalom.
Amugy amiket relative sokat hasznalok, az chrome, spotify, google maps, reddit, 9gag, mindenfele banki appok (osszesen 6db), amazon app, mindenfele uzenetkuldo appok (messenger, whatsapp, telegram, gmail), kindle, webtoon, wunderground (idojaras app), parkolos appok, a gyerek sulijanak az appja, youtube, phillips hue, kulonbozo google "office" appok, google photos, es meg ezen felul ott van a work profile, ahol van slack, outlook meg teams is. Meg persze ha ugy van fotozgatok vele. Bt, wifi, mobilnet, nfc mindig bekapcsolva, nincs energiakimelo modban a telefon, stb.
Szoval ok, nem jatszok rajta soha, de azert boven nem banok vele kesztyus kezzel, minden szinkronizal folyamatosan, ennel sokkal, de sokkal szarabb uzemidot vartam, plane miutan a mindenfele tesztek csak "atlagos"-nak mondtak az uzemidejet. Ami telefonokra meg sokszor itt aradoznak, azok meg alig birtak 5 ora SoT-ot nalam, franc se erti ezt.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
gusthy
veterán
B! B!
-
gliskard
senior tag
kb ugyan erre a funkcionalitásra én egy garmin forerunner 255 használok. Bő két hetet kibír, ráadásul always on a kijelzője és nincs saját fénye (nekem szempont, hogy ne világítson). Kényelmes alváshoz is, kicsi a súlya (talán egy kicsivel lehetne nagyobb az óra).
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
válasz sandorambo #110 üzenetére
"A nagyobb fogyasztás legegyszerűbb oka az optimalizáció"
Ezt nem tudom értelmezni. Az optimalizáció célja a pont a kisebb fogyasztás/jobb működés lenne, ráadásul mivel a Google+Samsung fejleszti, pont hogy jónak kellene lenni. De még az alap funkciókkal sem jók akkuidőben."a többi cég viszont nem tud nagyon optimalizálni"
Mire gondolsz itt többi cég alatt? Más okosóra gyártóra? Pont hogy jobb üzemideje van annak aki nem WearOS-t használ, lásd pont az én Amazfitemet... még extrémen terhelve - éjszakai légzésfigyeléstől kezdve tényleg minden létező szirszart bekapcsolva, napi egy-másfél órás GPS használattal - sem tudtam öt nap alá vinni az üzemidőt."de igazából itt jön képbe hogy: akarsz válaszolni is az üzenetre?"
Nem. Nem érdekelnek a képek sem. Nem érdekel a zenék áthúzgálása sem, amúgy sincs semmi zeném amit át lehetne húzni. Azért a Spotify viszont tetszene, mivel van előfizetésem, feltéve ha itt is le tudja menteni a zenéket, mint a telefonon. Strandon, vízparton kívül nem tudnék most hirtelen mondani olyan élethelyzetet - talán még edzőterem -, ahol ne lenne kézközelben a telefon, hogy annyira égető szükség lenne appokkal teletömni az órát, vagy arról hallgatni zenét, azzal telefonálni. Az NFC-t amúgy pont a strand miatt szeretném ha lenne az órámban, baromi kényelmes lenne.
Én is írom akkor, félreértés ne essék, semmi bajom a plusz appokkal, sőt, néhány még kellene is, csak az üzemidővel; mivel az még az extra appok nélkül sem jó. Mi lesz a 40 órából ha tényleg el is kezdem használni, 14-18 óra? Egyébként, az eddigi élményeim alapján, nálam az ilyen aksis eszközöknél, az ilyen: 'normál használat mellett' szöveggel írt üzemidőt lazán el lehet osztani kettővel és akkor ez még csak a normál használat, nem is extrém.De most realizáltam, hogy ez a topik a mobilokról kellene szóljon, nem okosórákról, sorry
HR24.hu
-
sandorambo
csendes újonc
Egyrészt én különbséget tennék a között hogy ki mit használ ki, mert fogalmam sincs ki mire használja az óráját és ha igazad is van, hogy az emberek nagy részének fölöslegesek az extra funkciók, az nem igazán számít mert attól meg ilyenek ezek az órák és egyébként valszeg nem jó kedvükben gyártják, hanem hasznot húznak az eladásokból.
A nagyobb fogyasztás legegyszerűbb oka az optimalizáció, a Google és a Samsung az elmondhatja hogy a saját rendszere fut az óráikon (mivel tudtommal közösen fejlesztik a WearOS-t, legalábbis részben), a többi cég viszont nem tud nagyon optimalizálni, mivel semmi közük a WearOS fejlesztéséhez.
Az, hogy egyébként miért fogyasztanak jelentősen többet, nem tudom, de ez kb. Olyan hogy egy telefonra rateszel egy Android GO-t, meg egy 14-et sztem a 14 többet fog vinni, ne kérdezd miért mert én sem tudom.
Az általad felsorolt funkciók azok nyilván elég alapok, nem kell hozzá egy Pixel Watch 2, de igazából itt jön képbe hogy: akarsz válaszolni is az üzenetre? Kell a WearOS, akarod látni ha esetleg képet is küldtek az értesítésben, kell az 'okosabb' óra, nem akarod a fél életed azzal tölteni, hogy Bluetoothon athuzgald a zenéket az órád esetleges belső tárhelyére, kell egy okosabb óra (megjegyzem ezt azért WearOS nélkül is megoldja néhány modell). Aztán bejön a kismillió app Google Térképtől kezdve Spotifyon át, számológép, hogy csak ilyen alapot említsek, vagy sport eredmények követésére app stb.
És ezek attól függetlenül hogy téged nem érdekelnek azért funkciók, amik hasznosak, vagy ha jobban tetszik kényelmesek. Mindez megéri az árát egyrészt és a csökkent üzemidőt? Döntse el maga mindenki.
Félre értés ne essék, a te nézőpontodat is megértem, 3 éve egy Honor MagicWatch 2-t használok és ugyan kinézőben van egy Pixel Watch 2, azért így sem haltam meg eddig. -
ztoldy
senior tag
Vegyél Garmin-t. Ez elvan egy hétig is pulzusméréssel, lépésfigyeléssel, edzéskövetéssel. Pontos a GPS, amoled a kijelző, tudsz vele fizetni, igaz, hogy curve-ön keresztül kell trükközni, ha nem KH-s vagy, de revolut és wise is működik vele. Nekem Venu2 plusz van.
[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
janeszgol
félisten
Igen, én ezt már sokszor leírtam itt is, a facebookon is pár csoportban, hogy régebben minden drágább volt, mint ma. Egy átlag PC 3-4 havi fizu volt. Egy PC-s játék (pl Tomb Raider 10990 forintos ára) egy átlag fizu harmada-negyede volt 1999 környékén.
De én úgy értettem, hogy ha lenne pénzed és ha akarsz bemész és veszel, mert VAN!
De később ha lesz pénzed, ha nem lesz pénzed, mert nem lesz termék. -
opr
nagyúr
Amúgy jah, sok emberen látok ilyen okosóra cuccokat, de...
Megmondom őszintén, ilyen fitness karperecem volt, de nem jött be, kevés volt a tudása, és már ott idegesített, hogy hetente tölteni kellett, szóval részemről a vélemény az, hogy amíg nincs olyan okosóra, ami nem úgy néz ki a kezemen, mintha a Notre Dame makettjét húztam volna magamra, illetve nem tud legalább egy hónapos valós akkuidőt, addig számomra nem létezik a kategória.
Ha még sose lesz ilyen, akkor sose lesz ilyenem, annyira nem kell igazából."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
zseko
veterán
válasz sandorambo #104 üzenetére
Igen, WearOS-re gondoltam.
Azért érdekelne mi az az extra nagy funkcionalitás, ami indokolja a közel ~10x-es fogyasztás eltérést, pláne ha semmi extrára nincs használva, csak az általam felsorolt alap dolgokra mindkettő. És nem gondolnám hogy az emberek 50%-ánál többen használják ezektől többre, mint amit felsoroltam; idő mutatása, reggeli ébresztés, alvásmonitorozás, tíz percenkénti pulzusellenőrzés, lépésszámlálás, hívás- és üzenet jelzés. A wifi és a mobilhálózati elérés valóban olyan, hogy ha fölöslegesnek nem is, de nagyrészt kihasználatlannak gondolnám magamnál, és bár ezeknél (az óráknál), meg az új (mobilos android) rendszereknél nem tudom változott-e valami, de a tabletem például akkor is egyfolytában folyamatosan basztatja a mobilhálózatot, ha nincs is benne sim kártya, így fixen rep. módban van.
Az órákkal nincs bajom, nagyon is szeretnék egy Galaxy Watch órát, mivel pontosabb a gps-e, és a pulzusmérése is mint az enyémnek, az NFC-t meg kifejezetten szeretném, de az 'akár 40 órát kibír' kijelentés - és vele a valós üzemideje - számomra nem elfogadható.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
sandorambo
csendes újonc
Az egy tény, hogy az Androidos (gondolom WearOS-t értesz ez alatt) okosórák üzemideje jelentősen kisebb mint Pl. Egy Amazfit-é, de a funkcionalitásuk is sokkal nagyobb, amit te lehet fölöslegesnek gondolsz, de van akinek számít, így érthető hogy ilyen órákat is csinálnak, hiába rosszabb az üzemidő.
-
zseko
veterán
Ezért van egy 20000 és egy 10400mAh-s powerbankom
Nekem nagyon ritkán sikerült 4 óra SoT-nál többet kihoznom, azt is inkább 'csupasz' rendszerrel. Amint teleraktam appokkal, rögtön annyi is lett neki. Ezért is állítom azt hogy totál fasság az android azon elképzelése, hogy a legkisebb szart is be kell töltse a memóriába, 'mert hát úgy jó'. Jó a lóf..., majd én eldöntöm mikor akarok használni egy programot, ne a rendszer döntse el helyettem hogy fusson feleslegesen. Meg lehet nézni az andoridot használó okosórák üzemidejét, ugyanilyen szarok azok is. Az Amazfit órám húsz napot is elmegy, nem nevetséges kettőt, holott ugyanaz a dolga: idő mutatása, reggeli ébresztés, alvásmonitorozás, tíz percenkénti pulzusellenőrzés, lépésszámlálás, hívás- és üzenet jelzés.
Majd nekiállok és letörölgetem a felesleget, meglátom javul-e.HR24.hu
-
opr
nagyúr
4 ora SoT-al az a baj, hogy siman kerulhet az ember olyan helyzetbe, hogy egyszeruen keves. Elmesz nyaralni, be akarsz jarni egy szomszedos nagyobb varost egy nap es ott navigalgatni, keresni egy jo ettermet, menetrendet nezegetni, ilyesmi eseten baromi keves tud lenni az a 4 ora, nagyon konnyu kifutni belole. Alatalanos jelleggel eleg, persze, csak barmi extra bejon a kepbe es azonnal nagyon nem.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
zseko
veterán
Vagy a sok, úgymond felesleges app meríti, ami van a telefonon. Mert arról engem senki nem fog meggyőzni, hogy 'attól hogy a memóriában van, nem merül jobban'. Nem a lóf...t, már csak a saját tapasztalatom miatt sem hiszem ezt el. Meg ugye az idióta tervezésű rendszer, hogy minden szarnak a memóriában kell lenni, ha akarja az user, ha nem, ha szükséges, ha nem, akkor is visszarakja, 'mert majd egyszer kellhet'. Legalábbis a régiekre ez volt jellemző.
Nálam egyébként S21FE 5G, most épp akksi 38% és screen time ~2.5 óra volt, a telefon szerint, ha jól emlékszem.HR24.hu
-
Igorovics
csendes tag
válasz razorka777 #95 üzenetére
Köszi
-
razorka777
veterán
-
Igorovics
csendes tag
"Minden évben készül december elején egy karácsonyi ajánló nálunk, ahol kategóriánként végigvesszük a leginkább érvényes vételeket, idén sem maradt ez ki." - erre tudna valaki egy linket adni? Többször végignéztem a decemberi híreket és tudom, hogy olvastam is anno, de most egyszerűen nem találom.
-
moma
őstag
Köszi az évet és a stabil megbízhatóságot, abban, hogy ha valamit ajánlotok az tényleg rendben lesz! Idén telefont vettem szóval még jobban is köszi, mint máskor
we all deserve a bit of luck.
-
NandoXXL
senior tag
válasz janeszgol #38 üzenetére
C64, Amiga, 286,386 iszonyat drága volt... mobilokról nem beszélve sokan elfelejtik milyen volt az átlagnak. Két gyerek és ház hitel mellet én se vehetek csak úgy új mobilt..(nem nekem nem járt a csok, mert azt a gazdagoknak találták ki, a mi házunknál kint volt a konyha, át kellet alakítani, cserébe egy Ft támogatást nem kaptunk).
Sokan az országban már nem vesznek csak úgy újat, max valamit részletre. Illetve használtan ezt azt.V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
opr
nagyúr
Direkt ezeket hoztam peldanak, mert ezekben csak csucs hardware meg szolgaltatas van, ami zabalja az aramot. Tehat ha olcsobb telefonokrol beszelunk, hasonlo kapacitasu akkuval, gyengebb/kisebb fogyasztasu SoC-al, kisebb felbontasu/fenyereju kijelzovel, akkor azoknak meg aztan a vilagbol ki kene mennie egy teli toltessel.
-
Lajmund
őstag
Nem akartam fél millás telokkal példàlozni de ha màr elkezdted Nekem is szintén fold5 van és kényelmesen hozza csak belső kijelzővel az 5-6 oràt 85%-ról úgy hogy nem meritem 15% alá. Ennél többet én nem szoktam használni szóval bőven elèg mindenre is. Előtte s23 ultra volt na az még erre ráver egy kört. Előtte xiaomi mi 9t pro volt szintén snapdragon procival 4000-es aksival simán elég volt az is mindenre majdnem 4 èvig.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
opr
nagyúr
Milyen telefonokat hasznaltok, amiknek ilyen fos mutatoi vannak? Valami Exynos-os Samsung/google pixel?
Csak mert nekem pl z fold 5 van, es ~50-50% kulso/belso kijelzohasznalat mellett is siman hoz ~9-10 oras SoT idoket, 4500mAh-s akkuval. Asszonynak sony xperia 5 III van, az meg konkretan porig alazza ezt akkuidoben. De meg az 5 II is (havernak az van). Az uj xperia-k meg a regieket, siman el tudom kepzelni, hogy egy xperia 5 IV/V siman ket napos telefon, ha nem jatszol rajta. Asus Zenfone 10 szinten olyan akkuidovel rendelkezik, hogy rohogve lenyom 1,5 napot meg nagyon aktiv hasznalat mellett is (masik havernak meg ez van).
Es ez mind 4-5000mAh, nagy felbontasu, nagy fenyereju kijelzo, csucs SoC, (soha ki nem hasznalt) szolgaltatasok garmadaja.Pl ez egy sajat akkuido stat Fold5-nel, 50-50% kulso/belso kijelzot hasznalva, kb egy honapja hasznalt telefonnal, work profillal, csillio aktiv appal, mindennel, teljesen belakott rendszerrel:
Akku toltottseg: 20%
Screen on time: 9 ora (plusz az apro)
Screen off time: 22 ora (plusz az apro)
Hatralevo ido a telo szerint: ~6,5 ora"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
janeszgol
félisten
Elég régi tag vagy mar, hogy tudd: nincs android vs iphone vita. Ezt hagyjuk meg az amatőröknek.
Ketto. Nem vagyok draga telefon manias. Ha az A54 ceruzas lenne azt vettem volna.Hogy mennyivel jobb egy dragabb telefon? Ma mar egyre kisebb merteku a difi. Regebben sokkal szembetunobb volt az alkatreszek fejlettsege, az epitesi minoseg, a kijelzo minosege a csucs es a kozep kozott. S8 vs A3/A5 2017, S9 vs A6/A8/A7, S10 vs A50/A70. Es itt jott a valasztovonal. S20 vs A51/A71. Itt mar nem volt ertelme az atlagnak dragabb telefont vennie.
-
szaszimi
tag
remelem javulni fognak ezek a mutatok. hiaba a k. gyors toltes, ha a gyorsabb proci, novekedo kijelzo, 5g, a sok ram megallas nelkul zabalja az aramot es meriti az aksit. egy mostani 5000 mAh-s telo siman nem bir annyit mint mondjuk egy 3-4 eve 4000 mAh-s szettel piacra dobott modell, ami elszomorito. a SOT-nak ha nem is duplazodnia kene, de a 7-8 oranak minimumnak kene lennie.
-
yanna
addikt
Címe válaszolva, természetesen drágábbak. Az hogy jobbak, kétesélyes.
-
joey04
titán
Mondjuk a rendszereket csak te hoztad be, ha egy félmillás droidot hoztál volna páldának, az sem lenne jobb.
Az meg tény, hogy általában nem annyival jobb egy drágább telefon mint amennyivel drágább, de ez így van mindennel. Legyen az processzor, vagy porszívó vagy autó vagy bármi.
-
Pityu.
nagyúr
válasz janeszgol #71 üzenetére
Látom,hogy sikerült betalálni a drága telefon mániásoknak.Isten igazán nem a telefonra céloztam hanem,hogy sokaknak sok egy drága és nem annyival jobb mint sokan gondolják.Tudom,hogy sokaknak az androidról csak egy laggoló szar jut eszükbe pedig ez nem így van viszont telibe szarom,hogy az iphoneosok meg besértődnek ha egy kis állítólagos kritika éri a telójukat amit nem is úgy értettem .Engem nem érdekel ki milyen telefonra recskázik csak sokaknak túl sok az ami van.Jó tudom fogyasztói társsadalom van szabadon lehet pazarolni.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
ztoldy
senior tag
válasz moleculez #80 üzenetére
Oneplus-ról megrendelés euro-ban történik, ingyen hozza futárszolgálat a készüléket. Ha bármi gond van a készülékkel nyitsz egy ticketet, megírod a problémát, megvizsgálják a leírás alapján, hogy garis vagy nem garis javításról van szó. Küldik a futárt az általad megadott címre, aki elviszi a készüléket, pár nap múlva kapod vissza javítva.
Én arról nem tudok, hogy magyarul is lehet velük csevegni, mert anno még OP3 és OP6 volt tőlük, de semmi gond nem volt. Egyszer akkut is simán, ingyen cserélték mikor megírtam nekik, hogy mennyit csökkent a kapacitás 1 év alatt, de gondolom azóta ez nem megy ilyen könnyen[ Szerkesztve ]
https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Graphics
Jómunkásember
válasz moleculez #80 üzenetére
Külföldi, oldal, de hivatalos.
Teljesen jól leírta.[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
-
moleculez
veterán
válasz sandorambo #77 üzenetére
Nem hivatalos beszerzési csatorna, gariztatás és szervíz esetén fontos szempont.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
sandorambo
csendes újonc
Sziasztok!
Már egy ideje fogalmazódik benne ez a kérdés, mivel itt is meg más tesztekben/cikkekben is láttam már a OnePlus termékek beszerzését 'nehézségként' említve.
Ezt csak azért nem értem, mert hivatalosan a OnePlustól simán meg lehet venni mindent, ugyan euróban vannak az árak, de még így is olcsóbb mint az itthoni boltok árai, a szállítás gyakorlatilag szerintem szinte mindig ingyenesre jön ki, legalábbis a drágább mobilokkal, de ha nem akkor is össze vissza osztogatják a free shipping kuponokat ha néha megnyitja az ember a OnePlus Store appot és/vagy hírleveleket. Emelett a RedCoin hűség programmal pár eurót extrába le lehet faragni az árakból, van diák kedvezmény stb.
Szóval én nem látom mi ebben a kellemetlenség, nehézség. -
opr
nagyúr
válasz csorbajeno #75 üzenetére
Nem ismertem, de a könnyem kifolyt úgy röhögtem, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
"catmario-s rage game videó"???
Megmondom oszinten, ez igy hirtelen megfeleloen elborult/viccesen hangzik, ha van rola valami link, johet.
-
janeszgol
félisten
És akkor a telefon a szar? Nem véletlenül az ismerősöd tudása, a weboldal tömörítője stb? Rögtön a telefon.
Az egyik nőismerősöm lefotózta a fenyőfáját. Esti, beltéri kép a facebookon. Olyan zajos, gyenge minőségű, mint a fene. S23-al csinálta, mégsem fikázom a telefont. Lehet bemozdult a keze, amit már az OIS nem tudott kiszűrni, lehet a FB képkezelője is a ludas.
-
Archttila
veterán
BUEK!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Feltolt, de hova?
Frászbukra, Messengerre, ami szarrá rontja a képminőséget?
Utóbbira nehez alapozni.
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Pityu.
nagyúr
Én most gondolkodtam el ezeken a nagy fejlődéseken.Egy ismerősöm feltolt pár szilveszteri képet a félmillkós iphone telefonjával és bitang szar képek én a 130EFt-os telómmal különb képet készítek-Miért hiszik az emberek még mindig azt,hogy egy valag pénzért hú de mennyivel jobb telót lehet vásárolni plán ha hülyék hozzá vagy szemernyit se tudják kihasználni.Szóval ebben az évben is lesznek parasztvakítások amivel az átlag júzerből milliókat fognak kicsalni....
-
-
moleculez
veterán
Szerintem több szolgáltatás lesz (mint az autóiparban az ülésfűtés), és AI funkciókra hivatkozva drágulás. Ténylegesen jobb mobilokat nem várok.
Igazából én már baromira unom a mobil piacot, csak fórumozni járok ide. Semmi izgalmas fejlesztés, megy a fingreszelés a hajtogatással, képjavítással azt ennyi.
Sokadik éve írom ez alá a cikk alá, hogy next gen akksik jöhetnének végre, dehát nem jönnek🤷🏼♂️.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
vilmose33
őstag
Boldog új évet kívánok!
A jövő most van
-
opr
nagyúr
Ennyire elkepzelhetetlen, hogy tenyleg nem vagyok nyakig naprakesz az ungarishce streamelos folklorban? Olvasos tipus vagyok, nem videonezos, Linust meg a tech Jesus-t ismerem, az nem eleg?
-
-
opr
nagyúr
"Mi lesz [...] a VR-ral (nem, nem a Janiékkal)?"
Avagy... Hogy... Mi?
-
User64476
őstag
Remélem jövő évben végre vezetékes dex és readyfor lesz az alsó-középben is. Megérett a teljesítmény a monitorra köthető megoldásokra.
-
Szerintem ha az egyik meglépi legyen az a Samsung vagy Apple a másik már nem fog utolsónak maradni. Láthatják hogy nincs probléma 120W -nál sem akkor mit tudnak felhozni mentségként? Nem kéne megvenni akkor kisebb lenne az arcuk.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
ddaydome
senior tag
Jó összegzés, de szerintem a kérdéses szoftver támogatásból ki vehetitek a nokiat. Nekem egy x30-as készülékem van és minden hónapban jön rá a frissítés!
A jövő évben szerintem a széleskörűbb gyorstöltés lesz, mert már kicsit kezd cinkes lenni ez az átlag 25w a Samsungnak és az Applenek is.
A honor és a motorola nagyon ígéretesnek tűnik![ Szerkesztve ]
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
nicu71
addikt
gratulálok az olvasottság növekedéséhez,csak igy tovább!
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Terjedni fognak a "markomban a kijelzőm" telefonok és klónjaik. Drágábbak lesznek mindezt az AI-ra fogva. Több kijelzőbe rejtett kamerát várok.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
ztoldy
senior tag
Csak a szokásos. 15%-kal gyorsabb snapdragon, ami 25%-kal kevesebbet fogyaszt (persze ugyanúgy merül a telefon egy sima üzenetküldésnél is, de gyakorlatilag már termeli az energiát olyan keveset fogyaszt papíron ). Ezen kívül AI minden mennyiségben, amit amúgy az átlaguser úgysem használ ki, de legalább emiatt drágábban lehet adni a készüléket.
Ugyanúgy 5-6 óra (esetleg nagyon jó esetben 7 óra) SOT-ot hozó készülékek batár méretben. Lesz 67-120-240W töltés, ha cipeled magaddal a töltőt, amit vagy kapsz vagy megveszed külön, mert máshogy nem tudsz belepumpálni ennyit.https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
OPiiPO
veterán
Jó cikk volt, köszi!
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Silenzio
addikt
Drágábbak lesznek és szarabbak.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
forumpista
aktív tag
-
sherlock82
senior tag
Nyilván korszerűbbek lesznek benne az alkatrészek.
De az hogy jobb az relatív szerintem azt kell nézni mihez képest. Olcsók szerintem semmiképpen.
Valakinek az a jobb hogy szebb képet csinál a telefonja, másnak hogy az akkumulátor idő nő a korábbihoz képest.
Ráadásul egyre többen jönnek rá - legalábbis az én környezetemben - hogy minek váltsanak telefont hiszen a korábbi készülék is hibátlanul működik legfeljebb akksit cseréltet benne. Az emberek általában ugyanazokat az alkalmazásokat használják, ahhoz pedig nincs szükség csúcskészülékre. Csak azzal nem lehet menőzni.
iPhone 15 tesztelők is elmondták, a tesztek végén, hogy mindenki döntse el magában, hogy megér - e ennyit felárt nekik a vadiúj készülék...Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Graphics
Jómunkásember
Ha már kamera, a semmit érő LED villanó helyett esetleg Xenon vakut valamelyik gyártó nem tenne bele ... Próbaképpen...
-
janeszgol
félisten
Pedig a Sony nyilatkozta azt, hogy jövőre a telefonok elérik a DSLR szintjét. [link]
Az átlagembernél a megapixel imádat, itt a MA-n a megapixel utálat lett a divat. Bizony a mai szenzoroknál a 48 mpx jobb képminőséget ad, mint a 12 mpx. Ott az iPhone példának, aminél még én is azt mondtam, hogy váó, óriási a differencia. De ott van Tech2 Laci S21 vs A54 összevetése. Az eredmény: az A54-en sokkal több a részlet, de mivel olcsóbb szenzorról beszélünk gyengébb fényviszonyoknál jobb az S21. -
Graphics
Jómunkásember
-
totron
addikt
Értelek én. Működik, csak egyre rosszabb életminőséggel, egyre több rákkal. A landscape hattérképek meg sci-fivé lesznek, a valóságban egyre kevésbé léteznek majd. Ha fordítani akarnánk, kezdhetnénk mondjuk a hazai prolik Hell-es dobozok nem eldobásával és nem évenkénti telefoncserével.
-
Pityu.
nagyúr
Úgy értettem a nem ott tornyosultat,hogy néha néha látni a neten felvételeket,hogy a rengeteg akár elektromos hulladékokat milyen országokba rakják le aztán ott is megbetegítve vele sok embert meg elszennyezve a környezetet.Ezt ugye személyesen nem tapasztalják az emberek így szarnak bele.Minap néztem egy utazós csávó videóját youtubon most meg nem mondom melyik ország de durván egy fertő volt az egész rengeteg autó és egyéb hulladék szemét meg minden.De ugye autókból is mindig kell akár 1-2 évente új meg gyártsunk hamar tönkremenőset.Németországba már 3-5 évesen kifelé dobják az autókat én meg őszintén meg mondom ha tehetném 50 évig ugyan az az autó tökéletes lenne nekem.Én arra lennék kíváncsi ez a világ meddig működhet még úgy ahogy most működik mert nekem már kezd elegem lenni belőle.
-
totron
addikt
-
Pityu.
nagyúr
Hát sokan nem tájékozódnak dolgokban kis szenzor teljesen felesleges sok megapixel fényképezőgépben komolyabb megapixeleket milliós gépek tudnak sokszor nagyobb szenzorokkal.De majd pár százasért egy telefon beelőzi őket akár 200 megapixellel
Olyan dolgokkal lehet balekokat fogni,hogy az valami borzasztó sokakat nem is érdekel semmi csak fogyasztanak az,hogy amit pazarlunk hova lesz és mit okoz már sokan telibe szarják mert ugye nem az ő lakhelyükön tornyosul meg szennyez mint szemét.Az a baj az ember túl rá lett szokatva a mindig új és jobb parasztvakításra.Én már azt is beszüntetném,hogy többféle minőség legyen a termékekből mert van amikor már alapból szemétnék gyártják meg a terméket,egy kategória elég lenne.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
totron
addikt
Jóideig különösebb belső puffogás nélkül néztem a megapixelek növekedését és az azokkal való vásárlófogást, viszont ma már 200-nál tartunk és képzajról, vonalélességről, dinamikáról, érzékelők tipusáról is csak tesztekben esik szó - már amennyiben - ha a többségi használó szeme elé is esnek ezek a fogalmak, hát leginkább átugorja őket. Ne legyen mindenki kocka, de némi arányérzék azért szorulhatna az emberekbe.
-
Pityu.
nagyúr
Szerintem jövőre még több lesz a parasztvakítás csak,hogy az emberek zsebéből egyre gyorsabban húzzák ki a pénzt és egyre többet,gyorsabb avultatás több pazarlás.Sokan egy vagyont adnak ki olyan készülékekre aminek még a felét sem használják ki.De ugye fogyasztói társadalom van.
-
Balzak83
senior tag
Jó lett az összefoglaló. Köszönjük szépen az évet!
-
Graphics
Jómunkásember
Egy cég kb.
A nubia név sokkal hamarabb létezett már, csak akkor még erősen márkán belüli subbrand volt.
Már a ZTE V5 Redbull is nubia logóval indult a boot animáció során.
Praktikusan hozták létre szerintem anno, ha a szankciók ugye...
Z7 mini[ Szerkesztve ]
-
virs_lee
csendes tag
Engem inkább az érdekelne, hogy dolgoznak-e olyan kiugróan fontos és érdekes fejlesztésen a közeljövőben amivel igazán nagyot tudna gurítani valamelyik gyártó. Mert az hogy a telefon kamerája egyre jobb lesz, az akku egyre gyorsabban töltődik, a processzor egyre gyorsul, stb stb... Szóval ezek kissé egyhelyben toporgásnak tűnnek nekem.
Boldog Új Évet![ Szerkesztve ]
-
csorbajeno
veterán
Boldog Új Évet Kívánok a Mobilaréna minden tagjának!🍾
Köszönöm az egész éves munkátokat, mindig szórakoztató olvasni, amellett, hogy tájékoztatnak az írásaitok. Csak így tovább!De egy elméleti kerdes így a végére: ha már ennyire terjed az AI, akkor nem tudja az AI megoldani, hogy az "okos asszisztensek" megértsék a magyar nyelvet is?
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Köszi a munkàtokat! Sokat szórakoztam az itteni cikkeken meg a youtube műsorokon is. Rengeteg hasznos infót szereztem a fórumokon. Nagy pacsi mindenkinek!
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
MODERÁTOR
Gratula, lány, srácok!
Csak így tovább![ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
joey04
titán
Foldable vonalon hiába vannak már a samun kívül is jó ajánlatok, a többségnek fingja nincs róla. Pedig egy Open elpicsáz mindent a kategóriában. Idővel persze lépnie kell a samunak.
Az AI szerintem csalóka. Sok dolgot bevisznek alá, így olyan, mintha valami fasza új dolog lenne. Szóval ha így nézzük, akkor nagy dobás, de inkább marketing.
A Xiaomi végre rájött arra, amit már évek óta mond nekik mindenki: tök felesleges és alapvetően kontraproduktív százféle ugyanolyan nevű és egymástól alig-alig eltérő telefont piacon tartani.
Szerintem nagyon nem ez történt.
Tesztcuccok:
Értem, hogy mindenre nincs idő, de olyan nagyágyúk tesztelése beleférhetne, mint pl a vivo x90 pp, oppo find x6 pro vagy open (find n3). Ezeket meg lehet rendelni, letesztelni, aztán eladni. Ha ti teszitek fel, talán még bukó sem lenne rajtuk. Nem minden szir-szar lenne fontos, de ezeknek azért itt lenne helye.
-
-
Drughi
addikt
Lesz CES 2024 Blog? Egyik kedvenc olvasmányom volt, amikor kint voltatok.
Xiaomi 14T
-
Graphics
Jómunkásember
Egy Redmi 12 tesztet remélem azért jövőre kapunk
Moto tetszik, bárcsak tenne rá egy launcher lehetőséget a cég.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
Hát ahány teló nem kapható most az eu-ban így nézve elég szar helyen vagyunk ..
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
gliskard
senior tag
Android esetében a hosszabb élettartam és ezáltal a ritkuló készülék csere miatt a gyártók kerülnek kényszer helyzetbe ami valószínűleg pont az innováció rovására fog menni. A nagykereskedelmi árból a gyártási és logisztikai költségek levonása után maradt összegből kellene finanszírozni az egész céget, beleértve az R&D és a SW csapatot is.
R&D költségeket a legtöbb android-os gyártó már az elmúlt években is próbálta optimalizálni és beálltak ők is arra, hogy az innovációt próbálják csak a még elégséges szinten tartani, illetve a korábbi készülékek design-jainak (hw elemek, pcb, készülék ház, stb.) minél nagyobb mértékű újra felhasználására törekszenek. Ezek valószínűleg segítenek...SW csapat skálázása viszont már egy komolyabb probléma. A készülékek száma és a támogatási idő hossza alapján egyre nagyobb csapat kellene, de ez megnövekedett költséget is jelent. Gyakorlatilag a Samsung kivételével a gyártók új android főverzió kihozatalán illetve a biztonság frissítés és hiba javítások kiadási gyakoriságán látható, hogy nem igazán szeretnék skálázni az SW csapatot.
(A Goole jelenleg nem igazán érdekelt ennek a megváltoztatásán, mert a készülék eladások az ő szempontjából csak másodlagos fontosságú. Google-nek sokkal fontosabb a használat (store, gmail, chrome, maps, stb.) és ebből a szempontból majdnem mindegy, hogy az milyen android rendszeren történik és mennyire 'öreg' készüléken, neki a mennyiség számít.)
Ráadásul a Kínai piacon is jelenlévő gyártóknak figyelniük kell az ottani nem google ökoszisztéma támogatására is, ez elvileg nem nagy erőfeszítés, de mind az SW, mind logisztika szempontjából extra erőfeszítést igényel ami költség...
Ezek miatt gondolom, hogy a legtöbb gyártó egyre inkább biztonsági játékra fog koncentrálni és pont a "bátor" innovációból lesz egyre kevesebb... -
lolal
senior tag
Köszönöm szépen a 2023-ben végzett munkátokat srácok!
Egy kicsit a témához. Hiányoltam a felsoroltak közül a Transsion gyártó növekedésének megemlítését, elvégre 5. helyre feljött globál! Tekintve, hogy a Huawei ment a süllyesztőbe és beszorult belpiacra, a BBK pedig EU ban összeomlóban van, így tekintve fontos szereplők lesznek ők is a kiváló ár érték arány miatt. Igaz itthon egyenlőre az Alza vonatkozásában beszerezheto, de akkor is megkerülhetetlen.
Ettől eltekintve összeségében rendben volt a cikk.
Bulizzatok ti is egy szuper nagyot, aztán újult erővel majd 2024 re!Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
aprokaroka87
nagyúr
Mivel viszonylag már telített a mobilpiac ezért nehéz megmondani hogy mi lesz.
Azért azt sem árt figyelembe venni hogy ma már adott esetben az alsó kategória is lehet használható viszonylag jól.
-
IQfályter
tag
Nagyon remélem, hogy tényleg.nem fog lankadni 2024- ben sem az a kitartás a türelem a tesztek mennyisége. Köszönöm szépen azt a sok írást a részetekről! BUÉK !
-
gliskard
senior tag
Apple esetében iPhone vonalon nagy dobásra nem kell számítani, mert borítékolható, hogy folytatják a minimális termék fejlesztés. Főként azért, mert (az usa-ban is) egyre kevesebben vesznek évről-évre új iphone-t. Aki 2-3 évenként cseréli az iphone-ját (ipad-jét, mac-jét, stb.) azoknak viszont már van elég újdonság a meglévőhöz képest.
Ettől függetlenül még mindig az iphone tartja legjobban az árát és leghosszabb a támogatása. -
janeszgol
félisten
válasz foglaltvagy #10 üzenetére
Amit vállal a Xiaomi, azt eddig mindig betartotta. Igaz nem vállalta túl magát.
Lehet, hogy picit olcsóbbak lesznek jövőre a mobilok. Én el tudom képzelni, hogy az iPhone 400 ezres nyitóára (sima modell, legkisebb kiszerelés) 360-380 ezer ft lesz.
Cserébe a drágábbak (Pro Max) meg picit drágább, mint az idei. -
janeszgol
félisten
BUÉK!
Vállalkozó kedvűeknek lesznek új márkák. Ilyen pl az Infinix. Ott az Infinix Note 30 Pro, ami önmagában nem csinál nyarat, de 80 ezer forintért van benne vezetékmentes töltés. Én leginkább ezt hiányolom az alsó-, és középkategóriából. (Persze használtan lehet venni 2-3-4-5 éves csúcs telefont, ami tudja. Mondjuk az S8 is tudja, ami 6 éves, de azt már felesleges megvenni napi használatra.)
-
foglaltvagy
kezdő
Moto-nak kedvezzen az év!
Samsung húzza le magát a gyalázatos 25W teljesítményével brutál böhöm készülék méreteikkel (A széria), és a hiányos értékesítési csomag miatt. Xiaomi pedig azzal, hogy fenyévekkel jobban megéri a szürkeimportos vásárlás a feleslegesen széles és indokolatlanul drága kínálatukból nem beszélve a gyenge frissítési akaratukról! Mondjuk utóbbin a Moto is dolgozhatna! Drágábbak lesznek megint legalábbis bepróbálkoznak a gyártók jövőre is!
Szerintem!Búék!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen!
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Narxis
nagyúr
Drágábbak biztos, jobbak nem hiszem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
Valahol egyetértek veled.
A mocsok drága, piszok sokat ígérő telefonok igen sok embert elgondolkodtatnak - hogy valóban kell-e ez nekik.
Elég lenne egy kb 10 évvel ezelőtti tudást felmutató egység. A mai gyengébb procikkal is körberöhögné a régieket gyorsaságban.
Egy a gond: a candybar mobilkák mondjuk ki nyíltan - sz.rok!
Az olcsósított tapimobilok pedig szintén bővelkednek idegesítő vagy nevettséges hibákkal.
Ebből az első, hogy a jónép nem három havonta cserélgeti hanem már majd 5 évente - hála a globális el olcsósodásnak. (szoftver biztonság garanciája)
A jelenleg 2 éve használt mobilom ma drágább használtan mint mikor megvettem!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Hallosz
senior tag
Sikeres és boldog új évet kívánok a lap szerkesztőségének és minden fórumtársnak
Úgy vélem, hogy szoftveres oldalon az AI, vagy AI-nak látszó fejlesztések felé gravitálunk. Az ehhez szükséges lóerőt pedig a SOC fejlesztését hozza majd.
Természetesen drágábban
Aki csak telefonálni akar, annak már jobban megéri egy LTE képes nyomigombos telefon, mint bármilyen okos mobil. -
St3ven
addikt
Ugyanez zöldben már most is kapható:
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
clon
aktív tag
Amennyivel kevesebb lesz a fejlesztés bennük annál többe fognak kerülni.
A jövő év fícsöre az AI mindenben-mindenhol mobilban is (már letölthető androidra is) persze majd mindenki sajátot csinál mert az úgy jó (mint a töltőfejek mikor nem ismerték fel a nem saját márkát).#2 Luck Dragon: mindenhol drágulás lesz DE hazánkban ha 410Ft/EUR akkor is drágul meg akkor is ha 290Ft/EUR akkor is emelnek kizárólag az EUR árfolyamra hivatkozva
-
Graphics
Jómunkásember
De jó kis írás így év végére, köszönjük a munkátokat, sok mobilt és tesztet jövőre is.
-
úgy egyébként mintegy 8-10%-kal magasabb látogattsági adatokat sikerült 2023-ban elérnünk az előző évhez képest
Nagyon örömteli olvasni . Csak így tovább
Jövőre szerintem továbbra is stagnálni fognak a mobilok piaci árai.Talán egy kis emelkedést tudok elképzelni az AI újdonságok bevezetése véget. Mert másban nagyon újat nem tudd a piac felmutatni , mint újdonság amit el lehetne adni. Kivételt képez kis hazánk, ott egyértelműen csak drágulás lesz tettenérhető.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
nagyúr
Úgy gondolom, hogy nem lesznek jobbak.
Drágítani meg nagyon könnyű ám! Adj egy radírt meg egy ceruzát! A papír mindent elbír!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest