- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simon02
tag
válasz
Dominó85 #9360 üzenetére
Sajnos minden jel arra utal, hogy a nand flash szállt el, minden szakértő ezt mondta és én is ezt tapasztalom. Ezt pedig max szakszerviz javíthatja (megfelelő alkatrésszel), de Jiayu esetén Európában erről nem beszélhetünk. Van egy kis esély, hogy lesz alaplapom hozzá, így meg tudnám oldani.
-
Simon02
tag
válasz
gabika318 #9358 üzenetére
Elhiszem! Akkor inkább úgy módosítom az állításomat, hogy előfordulhat, hogy nem lehet ez után CWM-el romot feltenni. Elég sokan tapasztaltak ilyen hibát a hozzászólásokat olvasva (és nálam is előjött), így biztos, hogy nem egyedi a jelenség. Szóval tényleg inkább a 4.0-t ajánlom, ott nem olvastam ilyen problémát, és utána pedig olyan rom, ami tetszik
(én mondjuk kipróbálni már nem tudtam xS)
-
Simon02
tag
válasz
gabika318 #9353 üzenetére
Először is köszönöm a segítségedet és a felajánlást a javításra, de azt hiszem ezt tényleg menthetetlen
Ugyanezt a romot és Flash Toolst szedtem le needromról, és sajnos nem megy vele sem (emellett gyak az összes elérhető verziójú Flash Toolst kipróbáltam..) - egyébként csak zárójelben nem ajánlom ennek a romnak a használatát (inkább a másik official 4.04-et), mivel a hsz-ekben többen írják, hogy nem tudtak utána CWM-el felrakni semmilyen romot. Nálam is ez volt, így ha ezt korábban észre veszem, akkor nem próbáltam volna ennyit bűvészkedni (kb 20-30x tettem rá flash tools-al saját image módosításaimat - ez alapján, de egyik sem lett tökéletes, amíg már egyáltalán nem tudtam írni a tárolóra). Mondjuk szerintem ezzel csak ez elhalálozást késeltethettem volna, meg nem úszom.
Beszéltem cappa72 kollégával is és ő is az smmc tároló elhalálozását írta. Mondjuk nem értem, hogy olvasni tudom, csak írni nem, vajon hány újraírási ciklust bír ki, vagy lehet más a baj?(mert hasonló nand alapú SSD esetén még a TLC is kibír 1000-et cellánként, ez meg a 10-edét nem kapta...)
Még egyszer köszönöm mindenki segítséget, nagy kár számomra, hogy így alakult. Ennek megfelelően Jiayu G3 alaplapot továbbra is keresek. -
Simon02
tag
válasz
Simon02 #9347 üzenetére
Sajnos azt hiszem vége van a telefonomnak
Bármit csinálok, S_DA_SDMMC WRITE FAILED (3149) üzenetet kapok: teljes firmware upgrade, download (külön csak a preloadert is megnéztem), format except bootloader - egyedül a teljes formatot nem próbáltam, de ha még valamilyen csoda folytán menne is, buknám a bootloadert... Megnéztem különböző windowsokon, különböző Sp Flash Tools-okkal is, a needromon elérhető 2 image official rommal, de semmi változás. Memory testnél azt mondja, hogy NAND Flash not detected. Olvasni viszont tudom a tárat, Read back-el értelmes adatokat szedtem ki, töltést vesz fel, ki is jelzi és a boot is elindul, CWM választóig is eljutok, de minden esetben leáll a telefon.
Több ötletem nincs, nem is találtam ilyen hibára használható megoldást és szinte biztos vagyok, hogy ez hardver hibaHa netalán valakinek mégis lenne bármilyen megoldási javaslata, azt szívesen veszem (veszteni már nem veszthetek semmit...)!
Egyúttal jelezném, hogy bárkinek van törött, hibás Jiayu G3 telója, aminek jó az alaplapja, vagy tud róla, hogy valakinek van, azt szívesen megvásárolnám!
-
Simon02
tag
válasz
Simon02 #9337 üzenetére
Próbáltam saját image systemet kreálni ez és Apeelme romja alapján, már egész jól haladtam, de egyik rom se lett hibátlan (valamikor a csomagkezelő, valamikor a root nem volt jó). Sajnos, vagy egy hibásat próbáltam feltenni, vagy lemerült a telefonom, vagy annyi neki, de most 0%-kon megáll a Flash Tools és S_DA_SDMMC WRITE FAILED (3149) üzenetet kapok bármelyik imageket is akarom feltenni. Preloader, dsp_bl-hez továbbra se nyúltam, de most nem tudom mitévő legyek, ha ezeket elrontom, dobhatom ki a telefont. Valakinek van ötlete esetleg, más lehetőség nincs mint ezeket is bejelölni?
-
-
Simon02
tag
Sziasztok,
egy elég komoly problémám van egy 6577 Jiayu G3-as telefonnal.
Nos az egész úgy kezdődött, hogy tegnap bármilyen előzmény nélkül com.android leállt üzeneteket kaptam. Újraindítottam, majd mivel nem segített, aksi ki-be. Az android visszaállt alap beállításokra, de a telepített alkalmazások megmaradtak (úgy tűnt mint ha a /data szállt volna el). Mivel nem volt az igazi a telefon, gondoltam újra felteszem Apeelme 4.1.2 romját. Nos már a factory reset/format system se sikerült, egyszerűen megfagyott a telefon (pedig vártam azért). A rom telepítése, pedig a format system-nél halt el. Következő CWM indításnál, már nem tudta mountolni se a /system, se a /data stb. mappát. Mivel más megoldást nem láttam SP Flash Tools-al próbáltam újrahúzni a telefont (arra ügyeltem, hogy preloader, dsp_bl ne legyen bepipálva). Megfelelő scatter fájl, Flash tool, img formátumú rom vadászata után sikerült összehoznom egy működő rom-ot. Viszont CWM-ben továbbra se tudok se factory resetet csinálni, se új romot telepíteni, egyszerűen ugyanúgy megfagynak (4.0.4-et is megpróbáltam). Itt a scatter fájlom: [link], ill a haveromtól kapott kínai rom image: [link]
Azt látom, hogy ez a scatter fájl különbözik Apeelme romjában lévőtől (próbáltam is kicserélni benne, de nem segített). Nem tudom mit lehetne tenni, most eléggé meg vagyok lőve. Ha valakinek van valamilyen ötlete, azt nagyon megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Futás, futópályák
- PlayStation 1 / 2
- Mobil flották
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest