Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilemaster
tag
Néhány éve én egy T61-en követtem el a leírtakat, tökéletesen működött a módszer!
Már vagy 2-3 éve szereztem az utolsó ThinkPad-et, lassan ideje lenne újabb darabokat beszerezni...
-
Sajnos az újabbakon már ilyen módszer sincs, ki kell olvasni, módosítani és visszaírni... fain.
Asszony Acer laposánál lehetett online kódot generálni, de csak egy bootra oldotta fel. Lenovo T450-nél ez sincs, csak a kiolvasós módszer. Nem para, szerencsére a boot sorrend jó, tudom használni. -
Ezzel szebb: [link]
-
Szép munka

Timing attack
(A rövidzárral azt éred el, hogy nem tudja olvasni az EEPROM-ot a gép. Viszont nem minden gépen a bekapcsolástól kell, van, ahol ugyanebben van a BIOS, és ha nem tudja olvasni, nem indul
)
Én egy R61 lapon csináltam ilyet, amit a jóképességű eladó jelszóval bírt küldeni...
És hát igen, egy T440-en ez már nem fog menni. Érdemes beszerezni egy CH341A flash olvasót, az az igazi ilyesmire

"hisz ezelőttig én sem tudtam, de a net az ember jóbarátja is lehet ilyen ügyekben."
A net elsősorban erre való, hogy megtalálj infókat
@joghurt :
-
Ez a megcsukjuk az EEPROM-ot bekapcsoláskor harmadik generációs Lenovokig működött is teljesen jól. Anno ezt ipari mennyiségben műveltem. HP, Dell és Fujitsu gépekre meg lehetett generálni helyreállító kódot. Ez se tegnap volt...

-
Graphics
Jómunkásember
Zsugorcsöves megoldással én már egy Dell gépet adtam vissza a tulajnak.. Ott is ponthegesztést alkalmaztak egy régebbi Latitude-on.
Ez a jelszóvédett barkács még az egyszerűbb megoldások közé tartozik, és egy ilyen idős gépnél már a "warez" jellegét is elvesztette szerintem a dolog.
-
joghurt
addikt
Szerintem ez teljesen jó barkács.
Mi annak idején csak a BIOSba nem tudtunk belépni. Megvolt a jelszó lenyomata, de ebből persze nem visszafejthető az eredeti. Megdebugoltuk a BIOS-t gépi kódban, hogy mi történik a begépelt karakterekkel. Itt szerencsénkre olyan egyszerű kódolás történt, amivel nagyon könnyű volt hash-ütközést produkálni. Mondjuk egy 45.89.AB.CD hash-hez a "<=:;8945" karaktersorozat begépelése is megfelelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő