Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Aktív témák
-
dobrosi.a
újonc
-
Golden9
veterán
válasz
RandomName
üzenetére
Az aktív tagok oldal honnan nyitható meg?
Az aktív témák gombot ketté lehetne osztani, hogy ez is elérhető legyen onnan újabb helyfoglalás nélkül.
-
0xmilan
addikt
válasz
Golden9
üzenetére
Már megint kínaira váltottál.

Sorry. Jobb klikk egy buborekos linkre es utana "Inspect". A felugro Inspector-ban latod, hogy a linknek van egyclass="new-msgs"attributuma. Ha megcsinalod ugyanezt egy masik, sima linkkel, akkor annal nem lesz ilyen "new-msgs" class. Emiatt egy JavaScript program konnyen meg tudja kulonboztetni a ketfele linket es tudja azokat modositani, pl. torolni. A Tampermonkey vagy Greasemonkey bongeszo kiegeszitoket szoktak hasznalni arra, hogy az ilyen weboldalakat modosito programokat, userscripteket menedzseljek.
Ha csak trollkodsz es tudod, mirol van szo, akkor meg masnak hasznos lehet.
-
RandomName
senior tag
Ha már az aktív tagok link 404-re dob, akkor lehetne kérni az avatar mellé valami online státusz jelző flag-et?
-
Golden9
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
"..utana kezzel kellene bezarogatnod mindegyiket"
Ha megnyitásnál az "Összes megnyitása új ablakban"-t választod, akkor mindegyik egyetlen új ablakban lesz megnyitva, nem hetvenben.
"Egy userscript meg tudna csinalni, hogy kiszedi az osszes linket az oldalrol, aminek "new-msgs" class-ja van."Már megint kínaira váltottál.
-
Golden9
veterán
Jobb felső sarokban klikk a háromvonalas gombra, majd a menüben a "Könyvjelzők"-re, aztán a másik menüben jobb gombbal a mappára, ahova mentetted őket.
Nekem most csak ez az egy mappa van ott, mert most telepítettem a Bravet, de ha olyan mappába mented el, aminek az elején felkiáltójel van, akkor mindig a sor elején lesz a mappa. -
0xmilan
addikt
Ha nem erdekel annyira, hogy rendszeresen olvasd es zavar a buborek a szamokkal, akkor miert van egyaltalan a kedvencek kozott? Ha csak ilyen konyvjelzo jelleggel hasznalod a kedvenceket, akkor betehed ezeket a bongeszo konyvjelzoi koze a PH! kedvencek helyett es megnezheted, amikor szeretned.
Mindegyik topikot egyszerre megnyitni a bongeszo konyvjelzoibol szerintem foloslegesen generalna sok forgalmat es utana kezzel kellene bezarogatnod mindegyiket.
Egy userscript meg tudna csinalni, hogy kiszedi az osszes linket az oldalrol, aminek "new-msgs" class-ja van. -
A könyvjelzősávban létrehozod ezt a mappát és bele pakolod az általad figyelt topikok linkjeit kedvencként. Miután az összes benne van, ha jobb klikkeled, akkor lesz egy olyan opció, hogy összes megnyitása, vagy összes megnyitása új ablakban. Az előbbit használd, hogy ne nyisson minden linknek külön böngésző ablakot, mert az belassíthatja a rendszered és össze is omolhat akár.
-
Đusty
addikt
válasz
Golden9
üzenetére
A kinyitást nem értem de akkor gondolom mind kinyílik amiket meg be kell zárni, és változásoknál meg szerkeszteni kellene.
"a böngészőmenüben ugyanúgy három kattintással megoldható."
Ez viszont érdekelne ha konkrétan leírnád, böngészőből Brave-t használok. (mondjuk ha a héten meg lenne akkor nem is lenne érdekes, sajna nem így megy. tudom
)
köszi -
Golden9
veterán
Vasárnap este nem fogják neked megcsinálni, majd holnap délutánra meglesz.
Amíg nincs ilyen, addig szerintem úgy a legegyszerűbb a nullázásuk, hogy az összes topikodat elmented a könyvjelzősávra egy ! PH nevű mappában lévő mappába, így azon jobb klikkel, mindegyiket egyszerre meg tudod nyitni, és már le is vannak nullázva.
Ha nem használsz könyvjelzősávot, akkor a böngészőmenüben ugyanúgy három kattintással megoldható. -
Đusty
addikt
Én egy olyan gombot szeretnék amivel egyszerre lenullázom a piros számokat amik az itt szóltam hozzá és a kedvenceknél vannak új hozzászólás számlálóként. Nem akarom minden nap az összeset elolvasni, végigkattintgatni csak amelyik érdekel, és ez így baromi rossz. És csodálkozom, hogy ez még nem jött elő vagy van erre megoldás?
-
0xmilan
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Pont ezt irtam, hogy ezzel tenyleg semmi dolgotok nincs / nem lesz. Ra se kell neznetek.
A usereknek lenne jo, hogy meg tudjak nezni, hogy adott bug vagy otlet felmerult-e mar korabban es hogy milyen valasz jott ra, ha jott.
Persze vissza lehet keresni a topikban, de ez szerintem sokkal rendezettebb es atlathatobb.
Ha valaki (talan mod is tudja) berakja az osszefoglalokba a linket, akkor lehet hasznalni. Ha nem, akkor meg nem tudnak rola az emberek, szoval folosleges. -
Golden9
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
Nekem ez kínai, miért nem magyarul írsz?
Komolyra váltva a szót, én csak azt javasolnám, hogy a GitHub oldal arculata ls legyen hozzáigazítva a lapcsalád többi tagjához, mert a jelenlegi formájában eléggé kilóg a sorból, és nagyon igénytelen is.
Ha esetleg ez csak ideiglenesen van így összedobva, amíg be nem indul a látogatottsága, akkor elnézést kérek.
-
0xmilan
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Irtam egy wall of textet, aztan valahogy eltunt az egesz. Gondolom a wireless eger/bill rosszalkodott.
A lenyeg, hogy hulyeseg volt felteteleznem, hogy ezt a listat a PH-nak kene hostolni vagy karbantartani. A legjobb megoldas szerintem egy erre dedikalt GitHub repo, aminek az Issues fulet hasznaljuk. Kulcs infok akar kint lehetnek a fo readme oldalon.
Minden issue-ra lehet rakni egy "bug" vagy "otlet" label-t. Elfernenek azok is, ami "nem jó ötlet, vagy megvalósíthatatlan vagy nincs rá erőforrás." Ezekre mehet "wontfix" cimke. Ha van arra erdemes issue, akkor "hivatalos" PH fiok kommentelhet az issue ala, hogy "megfontoljuk / megcsinaljuk" es kerul ra ennek megfelelo cimke.
Nektek csak annyi dolgotok lenne vele, hogy villogo szirena gifek koze betegyetek a bugos es otletes topik osszefoglalojaba, hogy "Nezd meg eloszor az Issue tracker-unket'.Letrehoztam a repot. Ha sajat github fiok ala tennetek, akkor torlom ezt vagy szerintem tudjatok forkolni is. Felvittem nehany issue-t, hogy latszodjon, hogy nezne ki.
Szerk: termeszetesen lehet cimke szerint szurni, szoval ide az otletes topik osszefoglalojaba lehet olyan linket rakni, amin csak az otlet cimkes issue-k vannak.
-
-
0xmilan
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
> Ha meg akarsz sértődni, akkor bármin meg lehet

Nem sertodotten irtam.
Szeri van <3> Kérlek mutass nekem ilyesmire példát más cégektől...
Uhh, ez remelem nem komoly keres volt. Olyan internetes ceget nehez talalni, akinek nincs ilyen.
Google IssueTracker (nyilvan az osszes letezo Google projektre)
Bugzilla (Firefox, Thunderbird, WebExtensions, Devtools, stb.)
Chromium bug tracker (chromium, git, oss-fuzz, project-zero, stb.)
Discord Bugs
Mojang / Minecraft (egyszeru, publikus Jira. rengeteg cegnek van ilyen)
Wikimedia Phabricator
Reddit r/bugs
Facebook Platform Bug Reports
Apache issue tracker (itt szinten egy Jira tobb tucat projekttel - ugye nem csak a HTTP szerver van, hanem a rengeteg Big data, ML tool is pl.)+ Az osszes letezo GitHub, GitLab, Bitbucket repo "Issues" fule szinten erre valo.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
0xmilan
üzenetére
A topik 90%-a olyan, mintha a falnak beszelne az ember
Mert 90%-a nem jó ötlet, vagy megvalósíthatatlan vagy nincs rá erőforrás.
(A 90% amúgy nem tudom, hogy igaz-e, csak átvettem tőled)megtiszteltetesnek erzem, hogy explicit el lettem kuldve.
Ha meg akarsz sértődni, akkor bármin meg lehet
akkor gondolom nem tartana sokaig megirni azt az SQL query-t
Nem tudod, hogy milyen bonyolult a rendszer. Egészen apró kis módosításokért is ilyen folyamatábrákat kell rajzolni és átbeszélni, minek mire van hatása.
Jo regen felvetettem, hogy legyen publikusan elerheto, hogy mi az a hiba, amirol mar tudunk meg milyen keres van mar TODO listan, hogy hsz elott meg lehessen nezni es ne legyen annyira redundans ez a topik, de persze ebbol se lett semmi.

Kérlek mutass nekem ilyesmire példát más cégektől... -
Szajkop
csendes tag
-
Szajkop
csendes tag
privát beszélgetések archiválása, aktivitás esetén automatikus visszaállítás
ez egy nagyon egyszerű funkció lenne, kb 1 flag az adatbázisba meg egy gomb a felületre és egy lista oldal ahol az archívumot lehet böngészni. Sokat tenne az élményhez mert akik több üzenetet kapnak azok jobban áttudnák látni hogy mi éppen az aktív beszélgetés. Ha meg visszatérő az üzleti partner új üzlet vagy az előző miatti kérdéssel akkor könnyen lehetne tudni a konextust

-
0xmilan
addikt
Igen, latszik, hogy van kovetkezo oldal, de megis konnyu figyelmen kivul hagyni, ahogy a mellekelt abra mutatja.
Ilyenkor a friss.html#msg12345 betoltene minden uj hozzaszolast es odaugrana legregebbi nem olvasotthoz, ha minden igaz. Ez persze csak akkor mukodik, ha az uj hsz.-ok szama kifer meg a jelenlegi oldalra. Nem tudom, hogy mennyi a max. a friss.html-re, mert nekem ezen az oldalon mar 68 hsz. van, de a regebbi oldalaknal ugye fixen 50 hsz. van.
-
0xmilan
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem er hosszaszolas toroltetessel gunyolodni.
-
0xmilan
addikt
-
0xmilan
addikt
válasz
0xmilan
üzenetére
Itt van, hogy miert lenne jo ezt is megfontolni.
"Nem láttam, hogy van új oldal
"Az #51-ben es az #53-ban is valaszoltak mar az #50-re, de ezt nem latta az illeto, mert eloszor csak #50-ig tolt be oldal.
A usernek kell fejben szamolnia, hogy "30 volt a szovegbuborek mellett, de eddig csak 17-et olvastam es megis vege az oldalnak, szoval valoszinuleg lesz meg 13 uj hsz. a kov. oldalon."Szerk: hozzatennem, hogy egy "nagyur"-rol van szo, nem egy 3 napos fiokrol, akinel ertheto lenne, hogy szokatlan neki a UX.
-
0xmilan
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
A topik 90%-a olyan, mintha a falnak beszelne az ember, szoval igen, megtiszteltetesnek erzem, hogy explicit el lettem kuldve.
Meg ez is jobb annal, mintha siman figyelmen kivul hagynanak. Igy legalabb tudom, hogy hiaba erolkodok.Elhiszem, hogy sok fontosabb dolog van a sorban, de ha ezt elfogadjuk egy megoldasnak, akkor gondolom nem tartana sokaig megirni azt az SQL query-t, ami update-eli a userek nevet nehany feltetel meglete eseten.
Apropo TODO lista. Jo regen felvetettem, hogy legyen publikusan elerheto, hogy mi az a hiba, amirol mar tudunk meg milyen keres van mar TODO listan, hogy hsz elott meg lehessen nezni es ne legyen annyira redundans ez a topik, de persze ebbol se lett semmi.

-
0xmilan
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem egyertelmu, hogy olyan extrem esetekrol beszelek, akik nem nevezhetok valodi usereknek, mert 1-2 hozzaszolasuk van tizen-x vagy huszon-x evvel exelottrol es azota nem is jelentkeztek be es soha nem is fognak.
De legalabb kaptam valaszt nagybetustol, szoval en itt zarnam. -
0xmilan
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Annak a hsz-nek a masodik reszet se gondoltam komolyan.
Tudom, hogy a forgalom szamit.Viszont tamadt egy uj otletem:
Az ilyen archaikus usereket at lehetne nevezni pl. <eredeti_nev>.bak sema szerint, igy az <eredeti_nev> felszabadul, de megis be tud jelentkezni, ha arra tamad kedve 15-20 ev utan. Aztan, ha nem tetszik neki a .bak kiterjesztes, akkor meg tudja valtoztatni.
Igy a meg eletben levo tagokat prioritizalhatnank azokkal szemben, akik ez elmult evtizedben nem jelentkeztek be. So we can have our cake and eat it too. -
0xmilan
addikt
válasz
0xmilan
üzenetére
Kozben egy gyors google keresessel meglett a topik, ahol az ominozus ket hozzaszolas szuletett. Sok nagybetus tag jar errefele. Nem tudna valaki titokban torolni ezeket a hozzaszolasokat, hogy kesobb ne legyen akadalya a user torlesenek?

Vagy ezzel flexelunk a hirdetoknek, hogy van 866e regisztralt tag az oldalon, es ciki lenne, ha kiderulne, hogy a feluk be se lepett az elmult fel evben? -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ja, ezt nem tudtam, köszönöm neked is
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ok, köszönöm

szerk.
De honnan tudom hogy elérhető? Látom, hogy előbb fizetnem kell és utána derül ki.
Vagy ha a linkben lévő nevem módosítom a kívántra és 404-et dob, akkor azt jelenti, hogy szabad? -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Tényleg, névváltoztatást lehet igényelni valahol, vagy az nem megoldható?
-
-
Đusty
addikt
válasz
0xmilan
üzenetére
Én ugyanerre várok, egy 15 éve nem létező tag feladott egy hirdetést regisztráláskor, se előtte se utána semmi. [link]
Még azt nézem, hogy a nagybetűt átváltja automatice kicsire vagyis nem különbözteti meg?
Ja kösz a tippet ez nekem eddig nem tűnt fel, hogy így kell felhasználó létezést ellenőrizni
-
0xmilan
addikt
Jogos, nekem az is eleg, ha egy mod torli a hozzaszolasait.
Csak ugye nem lehet tudni, hogy milyen topik(ok)ban irta. Ilyen esetben tenyleg tehetnenk kivetelt. Valoszinuleg ha akarna, se tudna bejelentkezni, mert pl. nem letezik mar az az email fiok... vagy akar az egesz email szolgaltato.
Illetve egy 19 eve inaktiv fioknak nyugodtan kuldhetne a RIOS emailt, hogy "Szia, elsz meg? Ha 30 napig nem jelentkezel be, akkor vegleg torlunk." Rengeteg helyen csinaljak ezt. Volt, hogy igy torlodott fiokom, mert nem erdekelt.Meg arra is kivancsi lennek, hogy egy ilyen regi fioknal hogyan van tarolva a jelszo. Gondolom (remelem) valtozott a hash algoritmus a 2 evtized alatt, ha egyaltalan volt barmi a plain text helyett anno. Ugye modern, biztonsagos algoritmussal csak akkor lehetett volna ujrahashelni, ha bejelentkezett volna azota az illeto. Szoval a RIOS megnezi minden loginnal, hogy milyen hash van a tablaban es aszerint hashel es komparal vagy egyseges a hash algo minden usernek es a regi tipusuak torolve lettek, hogy a user a legkozelebbi loginnal kotelezoen valtoztassa? Mert ha az utobbi, akkor meg kisebb az eselye egy sikeres loginnak, mert az illeto hiaba emlekszik a jelszavara (vagy tippelne meg sikeresen), csak a 19 eves email fiokjaval tudna magat azonositani, amihez ma vagy hozzafer vagy nem. Valoszinuleg inkabb nem.
-
Razor18
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha direkt beállította magának, akkor semmit. De az már saját döntése.
-
-
0xmilan
addikt
Mikor lesz az inaktiv userek kovetkezo tisztogatasa?
O legutobb asszem azert nem kerult vagohidra, mert 2 hozzaszolasa van a 0 helyett.
Mennyit kell fizetni lezsonak, hogy futtasson egy delete query-t, hogy megvehessem vegre a usernevet?
-
Razor18
aktív tag
Sziasztok,
úgy tűnik, nagyon sok user nem tud róla, hogy lehet Email értesítést kérni privát üzenet beérkezésekor, amelynek hiányában a feladó és/vagy a címzett is le tud maradni fontos üzenetekről, akár adásvételről, ha a másik fél nem lép be ránézni a privátjaira. Nem lehetne a - jelenleg az account Beállítások közt található - checkbox-ot betenni mondjuk a privát üzenet küldés template aljára, akár új üzenetet küld az ember, akár válaszol valamire? Pl.
"Akarsz-e email értesítést kapni privát üzenet érkezésekor? [Ide jöhet egy *Checkbox*, ami pl. a "mindegyikről" opciót aktiválja a Beállítások között is]
Esetleg még kiírni, hogy "(További opciókat lásd a Beállítások között)".Szerintem nagyon sok epét meg lehetne takarítani mindenkinek. Aki meg azért se, az legfeljebb nem pipálja be, de legalább tud róla.
-
0xmilan
addikt
válasz
0xmilan
üzenetére
Talaltam relevans hozzaszolast in the wild.
Itt legalul van egy URL, amit lusta volt az illeto linkesiteni.
Szoval ez a funkcio sokszor megsporolhatna egy kijeloles-masolas-ujtab-beillesztes-enter-t. (Tudom, hogy van jobb klikk > Open link in new tab... is, de nem gyorsabb) -
wannacry
csendes tag
Kár, hogy nem lehet értékelni olyan eladót, aki egy hónapja nem válaszol.
-
0xmilan
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, igy mukodik, hogy kijelolom a nevedet es azt masolom: Intruder2k5.
Viszont jobb klikk > Copy link utan, maga az URL csak szovegkent illesztodik be: https://itcafe.hu/tag/intruder2k5.html
Nem pedig linkesitve: https://itcafe.hu/tag/intruder2k5.htmlLehet, hogy szandekosan van igy es valami use-case-t nem veszek figyelembe.
-
0xmilan
addikt
Nagyon jo feature, hogy a kepet tartalmazo link kepkent kerul beillesztesre.
Meg lehetne oldani, hogy a nem-kep linkek is linkesitve illesztodjenek be automatikusan? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sokszor jól jönne, ha lehetne képre keresni amúgy...

(Nem adott képre persze, csak azt tartalmazó hsz-ra) -
Espla
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jó. Lehetne képes és vegyes lista is.
pl. amatőr csillagászat témából csak azok érdekelnek ahol van kép, például
-
Espla
aktív tag
Adatvizualizációs ötletem lenne.
Aktív témák mintájára.
Aktív posztok képpel.Időrendben azokat a posztokat listázná amiben van kép.
Így gyorsan átfuthatók azok a témák.
Az ember felfedezhet újdonságokat, érdekességeket. -
törölt tag
-
0xmilan
addikt
Ha az x498. hsz.-re meg jon 3 uj, akkor a jobb oldali panelben a kis szovegbuborekra kattintva csak x500-ig tolti be es kell meg egy klikk a " >>| " -re, hogy a 3. hsz, az x501. szamu is olvashato legyen.
Meg lehetne oldani, hogy ilyenkor egybol a friss.html-re keruljon a user extra lepes nelkul? -
-
DS39
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Javaslatnak ez elfér, viszont azt nem értem, miért kell ezt váltogatni?
Akinek a régi jön be, azt használja állandóan, akinek az új, azt.
Hsz írás közben nem váltogat senki folyton. -
-
válasz
macilaci78
üzenetére
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Tippre szerintem is maradni fog, ahogyan van, egyszerűbb. Mi meg adunk-veszünk máshol késeket. De azért beírtam, hátha.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Fred23
üzenetére
Kategóriát tilt, nem hiszem, hogy lesz kivétel.
Nekem van egy 10 centis pengéjű Victorinox zsebkésem, ami behajtott pengével minden bajt megelőz, de beleesne a kategóriába, ha el akarnám adni.Ha kivételeket engednének, akkor egyrészt jönnének az ügyeskedő hirdetők, másrészt a hisztizők, hogy az adott terméket miért nem lehet... Kezelhetőbb a kategorikus tiltás.
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Energiaital topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB szép állapot 91% akku 111 ciklus
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó nem gond, regisztráltam újat, mert csak annyi a gáz, hogy újra új vagyok így, pedig... 

)

"
), hanem az Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád.