Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nefri

csendes tag

Tehát a lista úgy néz ki, hogy első oszlop "elemSzám" {4789} (ezt az egy elemet tartalmazza), második oszlop "aktév" {2016} (ezt az egy elemet tartalmazza) ennyi a lista (2 oszlop, 1 sor). Feladat: Kiolvasni az évszámot és ha nem egyezik a jelenlegi évszámmal akkor az "elemSzám"-ot visszacsökkenteni 1-re, az évszámot pedig javítani az aktuális évre. Tehát ez a kód évente csak 1* kell, hogy lefusson.

Időközben am megoldottam a problémát azzal, hogy találtam egy megoldást, hogy egy .update-en belül írjam át mind a két értéket és nem kell két külön update-et létrehozzak. Viszont ugyanebben a kódban eredetileg volt még egy ID generálós rész is, ahol ezt a két értéket felhasználva hoztam létre az ID-t. Ennek a résznek a frissítést követően kellett volna lefutnia, viszont ezt nem tudtam elérni, hogy megvárja, mindenképpen egyszerre akart lefutni, így végül kénytelen voltam egy másik eseményhez hozzárendelni. Ez ugyan jelenleg megoldotta a problémát, de a jövőben biztos, hogy lesznek esetek amikor, nem lehet így kicselezni a sorrendet. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha feltesszük, hogy a korábban linkelt kódom megfelelően működik, akkor, hogyan és hová kéne hozzáírnom az ID generálós részt, hogy biztosan az esetlegesen bekövetkező frissítést követően olvassa csak ki a rekordokat?

• Nefri

csendes tag

válasz fordfairlane #6703 üzenetére

Igazad van félre néztem. Viszont azt a hibát csak akkor írtam bele, amikor próbáltam átjavítani a neveket a postoláshoz, hogy könnyebben emészthetőek legyenek, bocsi. Tehát az összes lista hivatkozás a "TargetList"-re vonatkozik. Tudom esetleg szerkeszteni vhogy a régebbi postomat?

A where-el kapcsolatban pedig nem probléma, ha az összes mezőt frissíti mivel csak 1-van minden oszlopban. Lehet, hogy igazából el is lehetne hagyni, csak nem tudom, hogy akkor alapértelmezett ként az összes mezőt átírná-e vagy sem azt még tesztelnem kell.

Illetve azóta már kicsit beleástam magam a témába és úgy tűnik, hogy a jquery alapból asszinkron hajtódik végre. Így nem igazán várják meg egymást az utasítások, amik sorban következnének. Valószínűleg ebből származhat a probléma, bár jelen esetben valójában mind1, hogy melyik update hajtódik végre hamarabb a kódban, azért továbbra sem világos, hogy végül miért csak az 1-ik mező értékét frissíti.

• Nefri

csendes tag

válasz fordfairlane #6701 üzenetére

Szia!

Ez a kód egy részletete egy ID generálásnak. Az ID pedig úgy néz ki, hogy: (felhasználók által létrehozott elemek száma + "./" + aktuális évszám).

Azért van a feltétel vizsgálat mert csak akkor kell a rekordokat frissíteni ha a rekordokban szereplő évszám és az aktuális évszám nem egyezik (nem is kell az updateben felhasználni csak az update szükségességének megállapításához kell), mivel ebben az esetben frissíteni kell az aktuális évszámot, illetve le kell vinnem a létrehozott elemek számát 1-re. (Az egész esemény akkor hajtódik végre ha a user a Save gombra kattint).

Tehát azért van 2* a "Targetlist" mert az elsőnél csak beolvassa és a 2.nál pedig frissíti is ha szükséges. És igen a where feltételek jelzik, hogy az oszlopok mely mezőit kell frissíteni, jelen esetben mivel csak 1 mezőből állnak ezt az 1 mezőt targetelik ki a where-k. Sharepointpluszban csak where-el lehet targetelni elemeket egy oszlopban vagy pedig ID-val.

Amennyiben nincsen új év simán csak a elemek számát updateli +1-el, de mivel nem ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy amikor 2 updatelést kéne végezni egymást követően, csak az egyiket végzi el, nem akartam ezzel is bonyolítani a megértést.

• Nefri

csendes tag

Sziasztok!

Sharepoint listához írtam egy javascriptet. Elvileg az lenne a rendeltetése, hogy ha betöltődik az oldal ellenőrzi az évszámot és ha esetleg megváltozott az utolsó betöltés óta, akkor egy másik listának 2 mezőjét módosítsa. A kód gyönyörűen fut azzal a kis problémával, hogy teljesen random, hogy a 2 mezőből éppen melyiknek a módosításához van kedve. Hol az egyiket írja csak át, hol a másikat. Sajnos nem értek javascripthez, de úgy érzem, párhuzamosan ugrik rá a két feladatra és végül csak a gyorsabb hajtódik végre. Tudtok esetleg vmi gyógyírt, hogy szép sorban menjen végig a feladatokon vagy ha más a probléma, akkor mi az? A módosítandó lista összesen 2 oszlopból áll melyekben mindössze 1-1 elem van. Íme a kód:

$(document).ready(function() {
    $SP().list("TargetList", "http://.../sites/Registry/").get({
    fields: "actualyear", //Listából beolvassa az ott jegyzett évszámot
    }, function getData(data) {
    for (var i = 0; i < data.length; i++) {
    //itt hasonlítja össze, hogy változott-e az évszám
    if ((Number(data[i].getAttribute("actualyear")) < (Number(new Date().getFullYear())))) {
    $SP().list("TargetList", "http://.../sites/Registry/").update({
    actualyear: Number((new Date()).getFullYear()) //frissül az évszám (vagy ez hajtódik végre)
    }, {
    where: "actualyear < " + Number((new Date()).getFullYear()),
    });
    $SP().list("AdriaPostaSzamLista", "http://.../sites/Registry/").update({
    lastnumber: Number("1") //újévkor 1-re változik a sorszám mező (vagy ez)
    }, {
    where: "lastnumber > " + Number("1")
    });
    }
    }
    });
    });

A megvalósításhoz Jquery és Sharepointplus-t használok.

Hálásan köszönök minden ötletet a javításra!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés