Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rici
    tag

Hi!

Az a helyzet, hogy most egy kis szerver oldali JavaScriptet próbáltam csinálni, és a JavaScript ezen része támogatja, hogy file műveletek is legyenek. Kipróbáltam a következő kódot (szerveren futtatva):

function create()
    {
    fileObject = new File(''file.txt'')
    write(x)
    result=fileObject.open(''w'')
    write(result)
    }

Ez lényegében egy hivatalos oldalról vett script, alig változtattam rajta. A baj az, hogy amikor lefut, akkor Explorer status bar-jában kiírja, hogy hiba az oldalon, és ha megnézem, hogy mi az, akkor azt írja ki, hogy objektumot várt. Elvileg a new csinál egy file objektumot, sőt a ''w'' miatt ha nem létezik, akkor elvileg létre is hozná a nyitásnál, szóval nem értem. Kipróbáltam azt is, hogy átneveztem shtml-re a kiterjesztést, de semmi nem történik a szerveren. Tud valaki segíteni?

lol

Mintha nem nagyon lennél képben, hogy mi és hol fut.

A szerver oldali JavaScript esetén nem tudom mire gondolsz, de az biztos, hogy (átlagos esetben) szerver oldalon egy JavaScript-ben írt ASP kódra lehet azt mondani, hogy szerver oldali JavaScript. Az ASP amúgy Windows szerverek alatt elérhető programozási felület.

Egyébként akármelyik szerveroldali szkriptnyelvben írt program kódja el sem jut a böngészőig, az a szerver oldalon lefut, és egy html oldalt küld el a böngésző felé. Tehát az nem túl jó, ha a böngésző jelez futási hibát a szerveroldali program kódjában...

Amúgy azt áruld el légyszi, hogy milyen szerverre is rakod fel ezt a dolgot?

• KovacsUr
    addikt

Hi!

Értem a problémát, de akik ezt fogják használni, annyit értenek hozzá, hogy tudják, hol kell bekapcsolni a gépet, meg hogy melyik a ''zinternetgombja'' :) Még az oldal forrását sem tudnák megnézni, ezért gondoltam arra, hogy egy ilyen egyszerű trükkel át lehet őket vágni. Sajnos PHP és egyéb egyelőre ''mágikus'' szerver-oldali progikhoz még nem értek, de ami késik...

Nem kell megijedni, segítünk. Van PHP-s téma is. ;) Nem lesz olyan bonyolult. Javascripttel csinálni ilyesmit annyira béna, hogy egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy segédkezzem benne. Bocsánat. :)

Az 'elrejtéssel' pedig az a helyzet, hogy ezt a js fájlt letölti a böngésző is, és berakja a cache-be. Akár meg tudja nézni a forrást a böngészőben a kíváncsiskodó, akár nem, elég megkeresnie a helyi gépen a másolatot.

• KovacsUr
    addikt

Hi!

De ez nem olyan komoly cucc :) Nem is lehet megoldani ez a letiltást? Se a csillagozást?

Nincs értelme. A csillagozást meg lehet, persze: input type=''password'', de mindenki, aki csak egy hangyányit is ért az informatikához, fél perc alatt megszerzi a teljes jelszó-listát. Nem jó ötlet.

• KovacsUr
    addikt

Sziasztok!

Csak hogy kicsit életben tartsuk a topic-ot, most én is szeretnék egy-két dolgot kérdezni :) Szóval én is elkezdtem JS-et írni, és csináltam egy olyan afféle beléptetőoldalt, tehát van user name meg password. Helyes kombináció esetén egy új oldalt tölt be a beléptető helyére. Ez működik. Két kérdésem is lenne: az első az, hogy nem szeretném, ha az éppen belépő emberke más file-hoz is hozzáférne, tehát mondjuk ahhoz, ami a jelszavakat tárolja. Ezért azt gondoltam, hogy a JS source-ba írok egy function-t, amit az oldal betöltésénél (onLoad metódus) meghívok, és ebbe a függvénybe beírom azt, hogy:

function disable()
    {
    if (location==''ind.js'') location=''index2.html''
    }
    <body onLoad=disable()...

Ezzel csak az a baj szerintem, hogy miután az onLoad meghívja, és addig még nem változott meg a böngészőbe beírt location, ezért a függvény véget ér, tehát nem lesz hatása akkor, amikor valaki megpróbálja meghíni a source file-t a böngészőben. Viszont ha ciklusba rakom, akkor meg nem fut le más kód. Ezt kellene valahogy letiltani. A másik kérdésem az, hogy amikor a jelszót írja be valaki, akkor hogyan lehet *-gá tenni a betüket? Mert gondoltam arra, hogy a input type valamelyik tulajdonságát írom át, de nem tudom, hogy melyiket kell. Köszi előre is a segítséget!

Felejtsd el az egészet, Javascripttel nem lehet beléptetőoldalt csinálni. Használj szerver-oldali programot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés