- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
- iPhone topik
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Sikerült megoldanom a problémámat, részben a segítségeddel, mivel rájöttem, hogy amit akarok az az inner.HTML-el is megoldható. Ismertem amúgy ezt a lehetőséget, de nem akartam használni, mivel ala nature szerettem volna kiíratni, mert bele akartam rakni egy input mező value értékébe. Ekkor villant be hogy mért ne csinálhatnám az egész input mezőt az innerHTML-el?
A https://website.com/embed/id oldalon ez a script leméri az "all" div magasságát.
<script>
var element = document.getElementById('all');
var magassag = (element.offsetHeight);
var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10;
//window.parent.postMessage(['varA', MYGLOBAL], '*');
parent.postMessage({v1: MYGLOBAL}, "*");
</script>Azon az oldalon ahol a https://website.com/embed/id be van szúrva IFRAME ként:
<html lang="en"><head>
<meta charset="utf-8">
<title>EMBED TESZT</title>
</head>
<body>
<iframe src="https://website.com/embed/id" id="iframe" name="iframe" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 100%; height: 600px;"></iframe>
<br /><br />
<div id="myDiv">0</div>
<script type="text/javascript" >
function receiveMessage(event) {
var ifrheig = (event.data.v1) + 'px';
document.getElementById("iframe").style.height = ifrheig;
var v1data = (event.data.v1);
var textNode = document.createTextNode(v1data);
document.body.appendChild(textNode);
var innertomydiv = '<input style="width: 100%;" type="text" id="frame" name="frame" value="<iframe src='https://website.com/embed/id' id='iframe' name='iframe' scrolling='no' frameborder='0' style='width: 100%; height: ' + v1data + ';'></iframe>">';
document.getElementById("myDiv").innerHTML = innertomydiv;
}
window.addEventListener("message", receiveMessage, false);
</script>
</body></html>1. Megjelenik az iFrame kezdetben 600px magassággal.
2. Kezdetben a myDiv értéke nulla.
3. A scriptben a receiveMessage funkcióval lekérem a CHILD oldal var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10; értékét ami a szülő oldalon van, beleteszem az egészet egy "ifrheig" nevű változóba és ezzel már be tudom állítani az Iframe magasságát (+10px ráhagyás, de ez már a "CHILD" oldali MYGLOBAL értékben alapból benne van)
4. v1data változóba téve ismét lekérem a MYGLOBAL értékét (event.data.v1) amit textNode-ként ki lehet íratni az aktuális helyen. Arra gondoltam, hogy majd ezt teszem bele egy input mezőbe magasságértékként az Iframe kódjával együtt, így majd az user már a kellő magassági értékkel együtt tudja kimásolni azt, nem kell pluszban a scriptkódot is kimásolni , hogy a megfelelő magasságot kapja.
5. Aztán rájöttem, hogy az egészet egy innertomydiv változóval beleíratom input mezőstől a második pontban említett myDiv-be. Így a pléda Iframe alatt megjelenik egy input mezőben az iFrame html kódja, amit könnyen kimásolhat az user és beilleszthet akárhova a megfelelő mérettel. -
válasz
sztanozs
üzenetére
fn helyesen
function encodeHTML(e){return e.replace(/./g,function(e){return"&#"+e.charCodeAt(0)+";"})}bár ez széttöri az emoji-kat (és vsz más komponens karaktereket is)
igazázából lehet elég ez is:function encodeHTML(e){return e.replace(/[<>]/g,function(e){return"&#"+e.charCodeAt(0)+";"})}
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy ruhás topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Fujitsu ESPRIMO Q556/2 USDT,I5-7400T,8GB DDR4,256GB SSD,DVD,WIN11
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2i touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO ThinkBook 13s G2 - i5-1135G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v6, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Apple iphone 13 Mini 128Gb, kártya független, piros színben
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- PowerColor RX 6600 8GB GDDR6 Fighter
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest