- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevemfel
senior tag
válasz
nevemfel #8677 üzenetére
Kihagytam pár assembly nyelvjárást. 6510, Z80, ilyen - olyan (jellemzően PIC, illetve Arduino) mikrokontrollert. De egyszer szívesen meghallgatnám a tapasztalataidat a TS használatával kapcsolatban. Sosem szégyen tanulni az okosabbtól-tapasztaltabbtól. Nem szarkasztikusan értem, tényleg komolyan gondolom.
-
nevemfel
senior tag
válasz
Silεncε #8676 üzenetére
De mondom, lelked rajta.
A lelkem az úré. Minden másra ott van a javascript.
Szerk: Én C64 basic-en kezdtem, aztán jött a Pascal 6-7, ES1-2-3-5, PHP 3-4-5-7, hozzá a JAVA 1.2, és egyszer kénytelen voltam alámerülni a COBOL gyönyöreibe. Szóval lehet, hogy ez csak valamiféle generációk közti megnemértés.
-
nevemfel
senior tag
Én is maradok az ES5-nél, bár kétségtelen, volt, mikor elcsábultam az ES6 feature-it tekintve. for...of, rest - spread operátor, natív module kezelés, destructuring. A többi szemét.
TS-t egyszer megnéztem, és arra jutottam, hogy nem érdekel. A problémák, amik fejlesztés közben jellemzően felmerülnek, a TS ezek közül nem old meg semmit.
-
nevemfel
senior tag
Én így oldanám meg a mező elrejtését, és az eredeti display visszaállítását, legyen az block vagy flex, vagy bármi más:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Document</title>
<style>
#walami {
display: flex;
}
</style>
</head>
<body>
<form>
<input type="text" id="walami">
</form>
<script>
document.getElementById("walami").style.display = "none";
</script>
<input type="button" id="bazinga" value="Bazinga!">
<script>
document.getElementById("bazinga").addEventListener("click", function(event) {
document.getElementById("walami").style.display = "";
});
</script>
</body>
</html>Remélem, érthető a példa.
-
nevemfel
senior tag
válasz
lanszelot #8548 üzenetére
Persze, nekem is megvolt az npm install parse-gedcom, globális csomagként (ehhez kell a -g). Lehet, hogy linux alatt, bashben ez jól működiik, de windows cli-ben, adminisztrátor pirivilégiummal, és git-bash alatt sem megy így. Pedig kapott egy input.ged fájlt, nehogy az legyen a problémája, de semmi értékelhetőt nem produkált így sem, még egy értelmezhető error-t sem.
-
nevemfel
senior tag
Nálam sem működik a parser-gedcom Windows alatt, a leírtakat követve.
parse-gedcom input.ged output.json
erre betölti a vscode-ba a cli.js-t?Nem értem.
-
nevemfel
senior tag
válasz
lanszelot #8464 üzenetére
Ha <script src=""> megoldással behúzol egy js fájlt, akkor ez így működhet. Ha viszont a json fájlt nem akarod vagy nincs lehetőséged js fájllá átkonvertálni (az a régebbi data = {...} erről szól), akkor lokálban nem tudsz csakúgy behúzni egy json fájlt. Kell egy lokális webszerver.
-
nevemfel
senior tag
A Canvas nem a JS része, hanem a böngésző API-jáé, azaz a DOM-é. A JS lényegében mindenhol ugyanaz, az implementált API az, ami futtatókörnyezettől függően más és más. HA asztali alkalmazást akarsz, ami használni tudja a böngésző API-ját, arra ott van az pl. az Electron.
-
nevemfel
senior tag
Én azt javaslom, hogyha sok képet akarsz megjeleníteni, akkor használj progresszív képbetöltést, tehát csak akkor kérd le a képet, ha az oldal görgetése a képhez ér (vannak rá kész libek), vagy inkább használj valami galériát, ami szintén nem tölti be az összes képet előre, csak ha a képlapozás odaér (szintén ezernyi kész program van rá, ami előre is tölt x darabot, lapozás irányától függően.)
-
-
-
nevemfel
senior tag
válasz
lanszelot #8295 üzenetére
Viszont az easy meg borzasztó nehéz
Hozz valami konkrét példát ebből, és ha ráérek (vagy valaki más), akkor megmutatom, hogy hogyan lehet egy kicsit komplexebb feladatot részfeladatokra bontani, egészen addig a pontig, amikor a részfeladatok kóddá formálása már triviális.
-
nevemfel
senior tag
válasz
kw3v865 #8218 üzenetére
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta
name="viewport"
content="initial-scale=1,maximum-scale=1,user-scalable=no"
/>
<link rel="stylesheet" href="maplibre-gl.css" />
<style>
#map {
position: absolute;
top: 0;
bottom: 0;
width: 100%;
}
</style>
</head>
<body>
<div id="map"></div>
<script type="module">
import { Map, GeolocateControl } from './maplibre-gl.js';
const mapTilerKey = "get_your_own_OpIi9ZULNHzrESv6T2vL"; // https://cloud.maptiler.com/account/keys/
const map = new Map({
container: "map",
style: `https://api.maptiler.com/maps/hybrid/style.json?key=${mapTilerKey}`,
center: [1, 15],
zoom: 3
});
map.addControl(
new GeolocateControl({
positionOptions: {
enableHighAccuracy: true
}
})
);
</script>
</body>
</html>
Innen lehúzhatod a css-t: [link]
Ez meg a js: [link]Nem egyszerű megoldás, de ez a lib eléggé friss még. Majd alakul.
-
nevemfel
senior tag
-
nevemfel
senior tag
válasz
K1nG HuNp #8127 üzenetére
megtanulsz kódolni akkor a legtöbb nyelv csak szintax diff lesz
Mégis miről beszélsz? A delikvens nem tudja, hogy mi az a függvény, és mit jelent az, hogy "függvényt meghívni". Visszautasítja a kétszázadik javaslatot is arra vonatkozólag, hogy hol talál leírást, videót, akármit a programozás alapjairól.
-
nevemfel
senior tag
Ha jól értem, akkor kliensoldalon rendelkezésre áll az adat, és te szerveroldalon akarod felhasználni. Erre az AJAX a megoldás.
Az elosztott rendszerek, mint amilyen a web is, általában ilyenek. Az esetek többségében nem triviális az, hogy van egy adat, ami az egyik oldalon rendelkezésre áll, és azt a másik oldalon szeretnéd felhasználni. Sajnos ezek a rendszerek általában nem transzparensek.
-
nevemfel
senior tag
Az első példádat simán betettem a html oldalba, script tagok közé, és a firefox erre ezt írta:
A document.execCommand('cut'/'copy') megtagadva, mert az nem egy rövid ideig futó, felhasználó által generált esemény kezelőjéből lett hívva.
Ezután beraktam az egészet egy eseménykezelőbe, így már működik:
-
nevemfel
senior tag
válasz
hiperFizikus #7638 üzenetére
A drawImage-t akkor hívd meg, amikor az Img1 betöltődött.
var Img1 = new Image();
Img1.addEventListener("load", function() {
kg1.drawImage(Img1, 0, 0);
});
Img1.src = "link.bmp";
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- SSD kibeszélő
- Netfone
- Scum
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AI tervezheti az Apple chipeket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MSI CYBORG 15 A13V
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest