Hirdetés

2018. november 17., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

Mobilarena

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Ahhoj


Ahhoj
(fanatikus tag)

A kérdés egyszerű. Azt szeretném megcsinálni, hogy ha az egérrel egy kép felé megyek, akkor oda töltsön be új képet. Amit tudok:
<a href=''link''><img src=''kep1'' onmouseover='ide mi kell?=''kep2'''></a>

az ''ide mi kell?'' rész helyére kéne valami, csak nem tudom, hogy mi :(

(#2) Ahhoj


Ahhoj
(fanatikus tag)

Na, csak tudja vki...

(#3) KovacsUr


KovacsUr
(PH! addikt)

<html>
<head>
<script type=''text/javascript''>

function bekapcs(mit) {
mit.src = mit.src.replace(/_ki/, ''_be'')
}

function kikapcs(mit) {
mit.src = mit.src.replace(/_be/, ''_ki'')
}

</script>
</head>
<body>
<a href=''link''><img src=''kep1_ki.jpg'' onmouseover=''bekapcs(this)'' onmouseout=''kikapcs(this)''></a>
</body>
</html>

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#4) KovacsUr válasza KovacsUr (#3) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

És ha nem leene világos, ehhez olyan képek kellenek, mint pld.
hirek_ki.jpg
hirek_be.jpg
letoltes_ki.jpg
letoltes_be.jpg
...

ha előbb is szerepel a fájlnévben a ''_be'' vagy ''_ki'' karakterlánc, akkor azt cseréli ki... szóval ne szerepeljen :)

Sok-sok megoldás van még, de nézd meg bármelyik weboldal forrását, amelyik ezt használja

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#5) KovacsUr válasza KovacsUr (#3) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

function bekapcs(mit) {
mit.src = mit.src.replace(/_ki\b/, ''_be'')
}

function kikapcs(mit) {
mit.src = mit.src.replace(/_be\b/, ''_ki'')
}

így pld. csak a szóvégi ''_ki''-t és ''_be''-t cseréli

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#6) Incognito


Incognito
(senior tag)

Segítséget kérek

Egy olyan parancsra lenne szükségem ami külön ablakban megnyit egy ablakot és azt lehetne szerkeszteni (toolbar=yes-no scrollbars=yes-no directories=yes-no menubar=yes-no width=665 height=412 stb). Mondok egy példát: http://www.hungarianrealty.com/h_index.php
Ezen az oldalon vannak ingatlanhirdetések. A kis információ alatt van egy ''megnézem'' szöveg. Erre kattintva előugrik az ablak. Na nekem pont ilyen kell html-be ágyazható formában.

Előre is köszi

(#7) KovacsUr válasza Incognito (#6) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

Bocs, nem egészen értem... a kérdésedben benne van a válasz, de azért

ez megy a head-be:

<script language="Javascript">
function popup(url) {
window.open(url,"uj_ablak","toolbar=0, scrollbars=1, location=0, directories=0, status=0, menubar=0, resizable=1, width=800, height=600");
}
</script>

aztán

<span onclick='return popup("http://prohardver.hu")'>prohardver</span>

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#8) KovacsUr válasza KovacsUr (#7) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

így gondolod?

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#9) KovacsUr


KovacsUr
(PH! addikt)

Most látom, egyszerűbb lett volna így mondanom:
jobb klikk prohardveren
view source :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#10) escie


escie
(őstag)

volna egy ''kis'' problémám.

csinálok egy oldalt, aminek az alapja táblázat.
felül fejléc, baloldalt-középen egy menüsornak szánt rész, jobboldalt-középen pedig egy nagyobb terület, melyben a lap érdemi része jelenne meg.
a lényeg, hogy csak ezutóbbit akarom frissíteni, tehát ide egyéb html-fájlt, szeretnék betölteni.

eddig úgy próbáltam, hogy betettem egy iframe-et ebbe a nagyobb részbe és a menübe gombot(form), ami meghívott egy functiont,ami megpróbálta az iframe-nek az ''src'' értékét egy url-el feltölteni.(fuhh!..)
hát ez így nem működött.

namost a kérdés az lenne, hogy ez az elgondolás jó-e?
ha igen, akkor hogy kell a táblázaton belüli iframe scr-értékére hivatkozni?
egyáltalán lehet-e?

azivesen látok egyéb megoldást is ha van.
előre is köszi.

I'm back, baby!

(#11) biker válasza escie (#10) üzenetére


biker
(PH! nagyúr)

ehhez miért kell java? hogy bonyolultabb legyen?

<iframe name=''ezakeret''....................... folytatva ahogy akarod
és minden linknél: <a href=''http://izé.lap/ez.html'' target=''ezakeret''>klikk</a>
<a href=''http://izé.lap/ezis.html'' target=''ezakeret''>klikk</a>

és nem kell semmi function, meg javaizé, meg buttonfene

Egyedi nyomtatott telefon tokok: https://gerisoft.hu/egyedi-telefon-tok-nyomtatas | Mai ajánlatunk: www.kattanj-ra.hu | www.gerisoft.hu | www.csomagologepalkatresz.hu

(#12) escie válasza biker (#11) üzenetére


escie
(őstag)

próbáltam már targettel, de nem ment.
kipróbáltam most is,-ahogy leírtad-, hátha előzőleg elrontottam valamit, de most sem működött. :(
nem a iframeben nyitotta, hanem ''teljes képernyőn''.

nem az kavar be, hogy táblázaban van az egész?
a link az egyik cellában, az iframe meg egy másikban.

I'm back, baby!

(#13) escie válasza escie (#12) üzenetére


escie
(őstag)

nah,nem tud segíteni senki?... :(
ha van valami hasonló megoldás a neten, link is jó.
legysziii, valaki!

I'm back, baby!

(#14) kolja


kolja
(kvázi-tag)

escie ! a megadott emilre elküldtem amit én megfelelőnek gondolok ha ilyesmire http://www.extra.hu/kpeter gondoltál akkor a leírtakat követve az eredmény ilyen lesz. :C

sok sikert

kolja

Nem élteni sok fulcsaság ...

(#15) escie válasza kolja (#14) üzenetére


escie
(őstag)

köszi, a fáradozást, de nem telejesen így gondoltam.

én szeretném megírni az egész oldalt, sajátkezűleg, meg linuxot használok, úgyhogy nem tudom a progit használni.
de majd vindóz alatt kipróbálom mindenképp. jónak tűnik.

amúgy kircsi az oldalad. :C jól néz ki.
tényleg valami ilyesmit akarok elérni én is.
baloldalon kattintok, jobboldalon töltődés :)

tényleg nagyon köszi a fáradozást!

I'm back, baby!

(#16) KovacsUr válasza escie (#12) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

Mennie kell. Valamit rosszul csinálsz. :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#17) KovacsUr válasza KovacsUr (#16) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

Tessék, egy példa:

<html>
<body>

<table>
<tr>
<td><iframe name="frame1" src="about:blank"></iframe></td>
<td><a href="http://prohardver.hu" target="frame2">prohardver lent</a></td>
</tr>
<tr>
<td><a href="http://prohardver.hu" target="frame1">prohardver fent</a></td>
<td><iframe name="frame2" src="about:blank"></iframe></td>
</tr>
</table>

</body>
</html>

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#18) escie válasza KovacsUr (#16) üzenetére


escie
(őstag)

vajon mi nem jó :(
már egy napja szenvedek ezzel,arrrgh!

ha a lapon bárhol lévő link target mezőjébe beírom az iframe name mezőjében lévő szöveget, akkor a linkre kattintva a iframe-ben nyílik meg az oldal.
jólértem?

az iframe amúgy a táblázat egyik cellájában van.
ha az src-be beírok egy url-t, akkor minden gond nélkül megnyílik.


megpróbálom feltenni valahova az oldalkezdeményt, úgy egyszerűbb lesz, remélem.
nemtudod mennyi ideig tart amíg regisztrálódok a tar.hu-n?



I'm back, baby!

(#19) KovacsUr válasza escie (#18) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

Pár perc. De ha megnézed, az én példámban is táblázat celláiban ülnek az iframe-ek :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#20) escie válasza KovacsUr (#19) üzenetére


escie
(őstag)

aj.aj.
engem órák óta nem enged be a tár.
biztos itt is elrontok valamit. :C :U :(

igen tanulmányozom a példát.
jéééé tényleg müxik. mindjárt alkalmazom a tanultakat.
köszi a segítséget.

I'm back, baby!

(#21) escie válasza KovacsUr (#19) üzenetére


escie
(őstag)

hát valami itt nagyon nem stimmel... :(
ilyen hülye nem lehetek.

kipróbáltam amit te írtál.oké.működik.
beillesztem az én táblámba és, áhh, úgyanúgy teljesképernyőn nyitja.
valahol mélyebben lehet a probléma...

nem lehetne, hogy átdobom ímélben a forrást?

I'm back, baby!

(#22) KovacsUr válasza escie (#21) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

Dobjad, de gyorsan, mert 10-15 perc múlva mennék... :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#23) supercow válasza KovacsUr (#19) üzenetére


supercow
(őstag)

Azért nem megy, mert az IFRAME külön dokumentum, nem ''sima'' FRAME.
próbálni ez tkicserélni
<a href='oldal.html' target='iframe_neve'>klikk</a>
erre:
<a href='#' onClick=''iframe_neve.location='oldal.html'''>klikk</a>

Nyuszi vagy, McFly?!

(#24) supercow válasza supercow (#23) üzenetére


supercow
(őstag)

ezexerint lehet, hogy amúgy is megy? :D

Nyuszi vagy, McFly?!

(#25) escie válasza supercow (#24) üzenetére


escie
(őstag)

próbálkozom...próbálkozom...
majd írok, hogy mi a helyzet.

I'm back, baby!

(#26) escie válasza KovacsUr (#22) üzenetére


escie
(őstag)

mail ment.

I'm back, baby!

(#27) KovacsUr válasza escie (#26) üzenetére


KovacsUr
(PH! addikt)

válasz ment :)

So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.

(#28) escie válasza KovacsUr (#27) üzenetére


escie
(őstag)

örök hála! :) :) :)

nagyon köszi!

I'm back, baby!

(#29) escie válasza supercow (#23) üzenetére


escie
(őstag)

kipróbáltam a te megoldásod is, de sajna nem működött.
biztos én bambáztam el valamit...
azért köszi.

I'm back, baby!

(#30) biker válasza supercow (#23) üzenetére


biker
(PH! nagyúr)

tökmindegy, símán meg iframeben is...

Egyedi nyomtatott telefon tokok: https://gerisoft.hu/egyedi-telefon-tok-nyomtatas | Mai ajánlatunk: www.kattanj-ra.hu | www.gerisoft.hu | www.csomagologepalkatresz.hu

(#31) biker


biker
(PH! nagyúr)

http://www.externet.hu/gerisoft/teszteld.html

tessék, mé ne menne?

Egyedi nyomtatott telefon tokok: https://gerisoft.hu/egyedi-telefon-tok-nyomtatas | Mai ajánlatunk: www.kattanj-ra.hu | www.gerisoft.hu | www.csomagologepalkatresz.hu

(#32) prob


prob
(újonc)

sziasztok

<HTML>
<HEAD>
<SCRIPT LANGUAGE=''JavaScript''>
<!-- A JavaScript kód elrejtése



function ujablak3(){
x=1;
y='0'+x+'.jpg';
alert(y);

ujablak = open('''',''uj_ablak3'',
''width=400,height=300,status=yes,toolbar=yes,menubar=yes'');
ujablak.document.open();
ujablak.document.write(''<HTML><HEAD><SCRIPT LANGUAGE='JavaScript'>'');
ujablak.document.write(''function bezar(){ close(); }</SCRIPT><TITLE>kép megnyitása'');
ujablak.document.write(''</TITLE></HEAD>'');
ujablak.document.write(''<BODY><CENTER>'');
ujablak.document.write(''<img src=y border='0' width=400 height=250>'');
ujablak.document.write(''<FORM><CENTER><INPUT TYPE='button' VALUE='Zárj be!' onClick='bezar()'></CENTER></FORM>'');
ujablak.document.write(''</CENTER></BODY>'');
ujablak.document.write(''</HTML>'');
ujablak.document.close();
}

// -->
</SCRIPT>
</HEAD>
<BODY>
<table>
<tr>
<td>
<img src=''01.jpg'' width=200 height=120''>
<CENTER>
<FORM>
<INPUT TYPE=''button'' VALUE=''kép nagyítása'' onClick=''ujablak3()''>
</FORM>
</CENTER>

</BODY>
</HTML>

Ennek azt kellen csinálni, hogy a képet nagyobb (eredeti méretében ) megnyitja, de sajna az y csak az alertig stimmel utána mint ha nem működne . Miért nem nyitja meg a képet ?

PLS segítsetek !

prob

(#33) klinsi


klinsi
(újonc)

Hello!

Van 1 űrlapom. Az űrlapnak vannak hidden paraméterei meg van benne egy <div name=''szerkeszto_panel''>...</div> réteg.
Ebbe a rétegbe vannak szövegek és ebben dhtml+js elemekkel manipulálom a szövegeket. Ez már műxik.
Azonban ha a formot elküldöm akkor nem igazán jöttem rá, hogy tudnék hivatkozni a 'szerkeszto_panel'-ben lévő szövegre a következő oldalon.

Gyak úgy néz ki, hogy a <textarea> elem helyett ezt a megoldást használnám.
Arra gondoltam, hogy valahogy letárolom vmi ideiglenes fájlba a szöveget aztán utána visszaolvasom. Vagy egy az egybe küldöm az űrlappal együtt. De hogyan?

Van módszer arra, hogy egy rétegen lévő dolgokra hivatkozzak, vagy azokat küldjem egy űrlappal? :F

A segítséget előre is köszi:

Klinsi

(#34) Bazsesz


Bazsesz
(őstag)

Sziasztok!

Sürgős lenne!

Hogyan kell Pop-up ablakot csinálni pölö egy szavazógépnek?

A válaszokat előre is köszi!

Üdv: Balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#35) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Tőőők irigyellek benneteket.
Én is szeretném megtanulni a szkriptek használatát, tud valaki segíteni?

Azért nem kell leírni ide minden apró részletet, elég, ha ajánlotok valami a html dummies-hoz hasonló színvonalú könyvet indulásnak. Ha netán valaki még egy ebookkal is meg tudna dobni, akkor szobrot emelnék neki (kivételesen magyar nyelvű lenne jó, mert nem akarok még a fordítással is bajlódni).

Az első akadály, amit venni szeretnék:
Hegesztettem egy ilyen izékét, de nem akarom a tag-boardot felhasználva működésre bírni:
[L]http://web.axelero.hu/fed/cont/forum.htm [L]

egyéb állatfajták

(#36) Warlock_42 válasza prob (#32) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


Így ránézésre:

ujablak.document.write(''<img src=y border='0' width=400 height=250>'');

helyett:

ujablak.document.write(''<img src=''+y+''border='0' width=400 height=250>'');

kellene.

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#37) Warlock_42 válasza Warlock_42 (#36) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


Hm, ahogy látom csekély négy hónapot késtem ezzel. Mind1. Éjjel fél három van, de ez valószínű senkit nem érdekel.


What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#38) Warlock_42 válasza kamikaze boci (#35) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


Amit szeretnél azt PHP-vel lehet megcsinálni nem JS-sel. Ha érdekel, nézd meg az oldalamat, már írtam ilyesmit.

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#39) kamikaze boci válasza Warlock_42 (#38) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Megnéztem, kúúúl. Én Blake-tól a festményeit szerettem, szűrreálisak! (mindez bőven az impresszionisták előtt)

A tutorials lenne jó, igen:). Ha ezen múlik, nyitott vagyok php-re is, csak működjön az a vacak ( meg különben is).

A link újra, most már bekékítve:
http://web.axelero.hu/fed/cont/forum.htm

egyéb állatfajták

(#40) kamikaze boci válasza kamikaze boci (#35) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

valaki?

egyéb állatfajták

(#41) Warlock_42 válasza kamikaze boci (#40) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


http://www.ajkanet.hu/~warlock/fed/

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#42) kamikaze boci válasza Warlock_42 (#41) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Rendes vagy, hogy időt szántál a dologra, köszönöm.

Belenézek a php-ba, előbb utóbb úgyis meg kell ismernem. Mert szeretném szerkeszteni és formázni a saját oldalamat, és ezt így sajnos nem tudom megcsinálni....
Szereztem egy php ekönyvet, (4.24, fogalmam sincs, melyik verziónál tart most), aztán majd meglátjuk.
Köszi mégegyszer :)

egyéb állatfajták

(#43) Warlock_42 válasza kamikaze boci (#42) üzenetére


Warlock_42
(senior tag)


Nincs mit, csak érdekelt a probléma.
Ha be szeretnéd indítani az oldaladon az üzenőfalat, elküldöm szívesen a forrást.

What does the free fall feel like? Asks the boy with a spark in his eye Know why the nightingale sings Is the answer to everything

(#44) kamikaze boci válasza Warlock_42 (#43) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Örülnék neki, biztosan tanulságos lesz...

egyéb állatfajták

(#45) salazol


salazol
(őstag)

Javascript segítséget kérek.
Ha window.open-nel nyitok egy új ablakot, elérhetem-e valahogy, hogy ne legyen ott a kék windows csík a tetején. Az igazi az lenne, ha kitöltené a teljes képernyőt úgy, hogy a vékony szürke border sem látszana.
Előre is köszönöm a választ.
Üdv: salazol

(#46) faster válasza salazol (#45) üzenetére


faster
(PH! nagyúr)

Itt van a window.open leírása:

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/author/dhtml/reference/methods/open_0.asp

fullscreen=1 -et kell beszúrni a paraméterlistába. Csak Explorerben működik.

(#47) salazol válasza faster (#46) üzenetére


salazol
(őstag)

Nagyon köszönöm.
Üdv: salazol

(#48) salazol válasza faster (#46) üzenetére


salazol
(őstag)

Gond van. A fullscreen opció viszont visszateszi a scrollbar-t, halványszürkén, mert az oldal kis méretű, de nem tudom eltávolítani sehogy, a scrollbars opcióval sem.
A másik gond, erről az előbb nem írtam, hogy az IE kibővített asztal második monitorán fut, a window.open szépen a második asztalon nyílik nem fullscreen módban. Viszont fullscreen mód esetén csak az első monitoron nyitva jelenik meg (sajnos scrollbar-ral), a második monitoron nyitva nem jelenik meg és csak a feladatkezelővel lehet lelőni utána.
Tehát mégis kellene megoldás (ha van) nem fullscreen ablak kék csík nélkül megoldásra.
köszönöm
salazol

(#49) faster válasza salazol (#48) üzenetére


faster
(PH! nagyúr)

Ha a fullscreen ablakban megnyitott oldal forrásához is hozzáférsz, akkor egy:
<body style=''overflow: hidden;''>
... leszedi a scrollbart.

A két monitoros dolgot nem tudom kipróbálni. Azok a scriptek, amik kék csík nélkül nyitnak ablakot úgy működnek, hogy megnyitnak egy fullscreen ablakot, amit window.resizeTo-vel a kívánt méretre igazítanak (legalábbis eddig még csak ilyeneket láttam). Vannak kész scriptek, amik az ilyen ablakok kezelését megkönnyítik, esetleg azokkal érdemes próbálkozni, pl:

http://www.chromeless.org/

[Szerkesztve]

(#50) salazol válasza faster (#49) üzenetére


salazol
(őstag)

Köszönöm, próbálkozgatok.
Üdv: salazol

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.