- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senhi
aktív tag
Tiszta JavaEE-vel:
Db-nek jó szerintem a Mysql.
Szervernek a legegyszerűbb a TomEE, esetleg GlassFish.
Adatréteg JPA, hozzá providernek EclipseLink
Üzleti-logika: EJB-k
Megjelenítés: JSF + ehhez kiegészítésként PrimeFaces amivel több komponensed lesz. Mondjuk JSF helyett millió egy másik technológia van, majd többiek mondanak mást. -
Senhi
aktív tag
Egy kicsit is komolyabb adatbázis esetén nem szabad arra játszani, hogy (rendezés nélkül) az adatok mindig ugyanabban (pl. berakás) sorrendjében kerülnek visszaadásra. Van egy eredeti sorrendjük, de ha a db úgy gondolja, hogy egy lekérdezéshez egy másik sorrend hatékonyabb akkor azt használja.
Ettől függetlenül problémádat szerintem megoldja az @OrderColumn annotáció, amit arra a listára kell rárakni amelynek meg akarod tartani a sorrendjét.
-
Senhi
aktív tag
Én is a JSF + Primefaces kombóra szavazok.
Wicket-tel van még tapasztalatom, kicsit hasonlít a vaadin-ra csak itt a html kódot is részben meg kell írni (JS-t generálja) így a kinézetet sokkal könnyebb személyre szabni. Hátránya, hogy kicsit bonyolult és sok felhasználó esetén figyelni kell, mert a session mérete nagyon megnőhet. -
Senhi
aktív tag
Munkahelyemen 1,5-2 évig használtuk (illetve régi projekteket még supportáljuk rá, de az újakat már nem abban írjuk) így egy kis tapasztalatom van vele.
Szerintem alapvetően nem rossz, bizonyos típusú felületeket nagyon gyorsan össze lehet benne dobni, de ha valami egyedit akarsz, legyen az egy meglévő komponens kibővítése vagy valami komolyabb CSS módosítás akkor az tud fájni.
A generált js és html is hagy maga után kívánni valót pl. van egy olyan hibánk hogy egy menüpontot a user háromszor lenyit akkor a harmadik alkalommal 10 pixellel elcsúszik és a generált kód akkora gány (30 div egymásban, rengeteg css osztály, követhetetlen JS stb.) ,hogy senkinek sincs kedve utánajárni.Amit még megfigyeltem, hogy bár mindenhol bizonygatják, hogy ugyanolyan gyors mint bármelyik másik technológia, szerintem nem elég folytonos. Ha sok elem van egy oldalon, sok ajax hívással akkor egyszerűen lassúnak tűnik. Ez már lehet, hogy a mi sarunk, meg csak 6-os verzióig használtuk, így nem tudom, hogy mennyire gyorsak mostanság az újabb kiadások.
-
Senhi
aktív tag
válasz
MrSealRD #5342 üzenetére
Hát a JavaFX-xel szerintem elég szép dolgokat lehet csinálni pl.: oracle honlapján is vannak elég jó példák kóddal: [link]. JavaFX célja amúgy is hosszútávon kiváltani a swinget, 7-es verziótól kezdve a jre része, van hardveres gyorsítás, régi verziókkal ellentétben most már nem kell szkripteket írni.
Régebben amikor megjelent a 2-es verzió próbálgattam és nekem bejött. -
Senhi
aktív tag
Az egyik szép megoldás hogy servlet-et használsz. Ennek át tudsz adni url paramétereket és az alapján könnyen megtalálod a videót (hangot) a fájlrendszerben.
Itt egy példa képekre, de videókra/hangokra is ez az elv: [link]
Arra figyelj, hogy ez nem stream, hanem egyben leszedi az egészet, de szerintem ez most nem probléma.
-
Senhi
aktív tag
válasz
Spam123 #4559 üzenetére
Hát remélem, hogy továbbra is egy osztályon belül vannak csak nem egy metódusban.
Az okában én se vagyok teljesen biztos, de szerintem nagyjából ilyesmi:
Ugye a metódusban deklarált változó csak addig él amíg a metódusban vagy. Ha egy ilyen változót adsz át az névtelen osztálynak (nálad az ActionListener ez) akkor egy másolat jön létre a változóról és nem referencia. Itt már látszik, hogy mi a gond: ha módosítod akár 2 sorral később a változód akkor az ActionListener-nél továbbra is a régi verzió marad meg.
Osztályszintű változók mindaddig élnek amíg az osztály így ott nincs gond, gondolom ott nem másolat jön létre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest