- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Poco F7
- Google Pixel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
válasz
Protezis #834 üzenetére
Köszi a linket, bár nem tűnik komoly oldalnak.
Ez kétszer is megtalálható az oldalon :
''a programozók ... fogalmatlan (sic!) emberek''
Van ott egy 35 soros program, ami a Java ''bénaságát'' szemlélteti, hát azt nekem (2 hete tanulom a Java-t) sikerült megírnom kissé rövidebben is.
A program a test változó szövegében levő szavak előfordulási gyakoriságát számolja meg:
import java.util.*;
class MyTest {
public static void main(String[] argv) {
String test = ''Let's count the words in this text. ''
+ ''The text contains some words more than once, ''
+ ''so their count will be more than one.'';
Collection<String> list = Arrays.asList(test.split('' ''));
Collection<String> set = new HashSet<String>(list);
for (String word : set ){
System.out.println(word + '':'' + Collections.frequency(list,word));
}
}
}
Egyébként igaz, hogy a Java az elején igen nehézkes volt, pl. említik a linkelt oldalon, hogy castolni kellett a primitív típus - objektum típus miatt, de ez mára eltűnt (autoboxing/unboxing), és a Collection Framework-öt is eléggé ütősnek érzem, pedig csak a felszínét értem. Azután itt van az assert, ami kitűnő eszköz, meg a kivételkezelés, stb.
Meg ''csúnya'' dolog erősen típusos, fordítós nyelvet összehasonlítani script-nyelvekkel.
A Java és a C# próbál közelíteni a scriptnyelvek hajlékonyságához, szabadságához, de nyilván sose lehetnek olyanok.
Ráadásul azt is írja, a Java könnyen tanulható, hát, nem tudom. Nekem gyötörnöm kell magam, meg magolnom eléggé sokat, és még van 400 oldalam hátra, és akkor csak az alapokon rágtam át magam és még gyakorlatom se lesz.
Személyes véleményem, hogy a programok olvashatósága rettentő fontos. Egy ismerősöm azt mondta a C-ről (eléggé régen volt ez) hogy azt csak írni tudja, olvasni nem...
Én eléggé otthon vagyok a perlben, (ami egy zseniális nyelv), de könnyedén összehozok benne olyan 1 soros programot, amit 3 perc múlva már magam se értek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- EAFC 25
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- További aktív témák...
- Asus G752VS Gamer laptop eladó!
- Makulátlan iPad Air 5 (M1 chip) 64GB Wi-Fi + Cellular, prémium kiegészítőkkel!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- szinte új iPhone 16 Plus 128GB white fehér független Apple 3 év garancia ajándék
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest