- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Elvi kerdesem van.
Olyan szituacioba botlottam, hogy logikus lenne egy statikus de absztrakt fuggvenyt definialni, amit ugye nem lehet, es interface se lehet statikus fuggveny. A konkret eset ugy szol, hogy memoriadarabkakat leiro osztalyaim vannak (a darabok kiosztasa tulkepp egy interface koztem es az embedded program kozott, egy flash-be kerul bele). Namarmost a tarolasnak vannak generacioi, es igy egyes kozos tulajdonsagok, pl. a darab hossza fugg(het) a generaciotol, de azon belul peldanytol mar nem. (Egyelore nem tobzodunk bennuk, mert nincs me'g kint a termek azaz csak egyet hasznalunk, de nyilvan altalnosan kene felepiteni, mert kesobb - hosszu eletciklusu termek - tuti lesz ra pelda.)
A statikussag meg azert kell, mert bizonyos infokat - mint pl. a hossz - vagy a kezelotol, vagy a memoriabol mas helyrol (az fix) megkapott generaciobol kell tudnom me'g mielott peldanyt hozok letre, pl. hogy mekkora reszt kell kiolvasnom mashonnan, vagy letrehoznom ujkent, es ezen adatokkal johet csak letre peldany mar eleve kitoltve.
Nyilvan az megvan, hogy definialom nem absztraktkent, es vagy a jelenlegi generacio adataval ter vissza, vagy dob egy exceptiont, utobbival legalabb kesobbi karbantartaskor is ha nem is fejlesztesi, de legalabb elso rafutasi esetnel kibukik, hogy muszaj override-olnia [velhetoen mas fogja mar csinalni]. Illetve azt is lehet, hogy az absztrakt osztalynak csinalok egy olyan gettert, ami a generaciotol fuggoen meghivja az adott statikus fuggvenyt, ez me'g labilisabb bovitesi hibara nezve. Vagy persze lehetne me'g ugy inditani, hogy dummy peldanyokat teszek le csak azert, hogy tudjam oket kerdezni, de ez mar se nem szep, se nem karbantartasbiztos. Nyilvan az egy dolog, hgy dokumentacioban meg lehet emlekezni mindezen feltetelekrol (kodba irt komment es kulso fejlesztesi doksi egyarant), ha igy nezem nem egy kardinalis problema, de mint elvi kerdes izgat. Sot, igazabol jo lenne megertenem, hogy mi oka van a static abstract tiltasnak (mert ami egyetlen eszembe jut, hogy ne letezzen olyan static ami nem hivhato meg, arra ott az ellenpelda az abstract osztaly letez(het)o constructora, me'g ha nincs is odairva ele a static elotet, de ott tudja kapasbol hogy nem hivhato ra a peldanyositas).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei P30 - kell ennél több?
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest