- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murphistic
aktív tag
Megint próbálkoztam egy kicsit. Sajnos most olyan hibával találkoztam, hogy ugyan szépen frissíti a képet a kód ( az is, amit elsőnek írtál ), de a végén, amikor kilép a ciklusból eltűnik a kiírt szöveg. Mintha ezt a Java update hívásai okoznák, sajnos a megoldásra még nem jöttem rá.
Viszont ha csak egy számláló kiírása a cél, akkor szerintem egyszerűbb egy JLabel-t használni erre a célra, amit pl. NetBeansben is vagy saját prancsokkal testre szabsz ( háttérszín, betűméret, betű színe, típusa )
Csináltam egy osztályt, aminek a konstruktorában beállítod, hogy melyik JLabel számoljon és utána meghívod a start-ot.
class IdoThread extends Thread{
JLabel label;
public IdoThread(JLabel label)
{
this.label=label;
}
public void run(){
int ido=0;
while(ido<5){label.setText(""+ido);
label.update(label.getGraphics());
try{
Thread.sleep(1000);
}catch(InterruptedException ie){
ie.printStackTrace();
}
ido++;}
}
}Valahol a programkódban, ahol szükséged van a számláló elindítására ( pl. egy gombra kattintva ) beszúrod ezt:
IdoThread it=new IdoThread(jLabel1);
it.start();Ennek még az is az előnye, hogy nem blokkolja az alkalmazásod felületét, tehát a számláló akkor is megy, ha mondjuk gépelsz a programodban, vagy így használható lesz egy másik gomb is, ami mondjuk a számláló leállítására szolgál.
Úgy néz ki, hogy a tegnap esti megoldásom egy elég nagy katyvasz lett
és nem valószínű, hogy működni is fog.
Nem tudom, hogy ennyi megoldja-e a problémádat, mert az tényleg furcsa, hogy nem akar működni a kirajzolás a Graphics-on.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Meta quest 3 + kiegészítők
- Asztali PC , i5 7400 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 480GB SSD
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, gar.
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest