Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
x123456
aktív tag
Belefutottam két apróságba, amikkel végképp nem tudok mit kezdeni:
metóduson belül lehet-e metódust definiálni? Ha igen, akkor hogyan? Az eclipse-nek nem tecc az ötlet.
Konkrétan arra kellett volna, hogy egy metódus gyakorlatilag automatizálva tudjon létrehozni swing komponenseket - jelen esetben JButton objektumokat. De ehhez az osztály többi metódusának semmi köze nem lenne, ezért gondoltam, hogy a gombokat felhasználó metóduson belül definiálok egy függvényt/metódust. Ilyet egyáltalán nem lehet?A másik: egymásbaágyazott osztályokat használva hogyan tudom elérni egy adott példányból az őt magába foglaló objektumot? Megfogalmazva kissé bonyolult, de...
class Xy {
...
class zz extends JFrame {
public zz(){
// na innen hogy tudok hivatkozni az Xy osztály aktuális példányára?
// Itt a super() az a JFrame konstruktorra mutat. Ha meg Xy. minősítéssel
// hivatkoznék rá, akkor csak a statikus tagokat érem el. (és nem feltétlenül konstruktorból szeretnék hivatkozni a külső példányra)
}
}
}Lehet, hogy csak elfelejtettem valamit a korábban olvasottakból?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Konkrétan arra kellett volna, hogy egy metódus gyakorlatilag automatizálva tudjon létrehozni swing komponenseket - jelen esetben JButton objektumokat. De ehhez az osztály többi metódusának semmi köze nem lenne, ezért gondoltam, hogy a gombokat felhasználó metóduson belül definiálok egy függvényt/metódust. Ilyet egyáltalán nem lehet?