Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Dreame megmutatta, hogy valójában mekkora - porszívótól az autóig - CES
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Néhány egyszerű példa:
String[] valami = { "ez", "az", "amaz" };System.out.println(valami[0]); // ezString az = valami[1]; // azSystem.out.println(valami[2]); // amaz
Egy lépésben építettem egy 3 fiókos szekrényt és mindegyik fiókba tettem 1-1 szót. Ezekre a fiókokra a szögletes zárójelben lévő számmal tudok hivatkozni és tudom felhasználni a bennük tárolt szavakat, például értékül adhatom egy másik változónak, vagy kiírhatom konzolra, stbstb. Vedd észre, hogy nullától számozódik. Próbáld ki más számokkal is.String[] masValami = new String[4];masValami[0] = "ez";masValami[1] = "az";masValami[2] = null;
Itt az első lépésben csak létrehoztam egy 4 fiókos szekrényt, de üresen. Ezt követően tettem valamit az első (0) és második (1) fiókjába. A harmadik fiókba (2) explicite null-t tettem, a negyedik fiókhoz (3) nem nyúltam, de annak az értéke is null. Egy üres fiókban null van.String[] megintMas;megintMas = new String[]{ "ezt", "csak", "ilyen", "terjengősen", "lehet" };megintMas[1] = "CSAK";
Itt először csak jelzem, hogy lesz egy fiókos szekrényem, de nem tudom, mekkora. A második sorban jönnek létre a fiókok (5 db), amiket fel is töltök. Az utolsó sorban pedig a második fiókban (1) lévő szöveget lecserélem arra, hogy "CSAK".
Játsz vele, kombináld, nézd meg, hogy mi működik és mi nem. Sok sikert.Ja igen, nem csak Stringgel működik, hanem más típusokkal is:
int[] szamok = { 4, 2, 3, 9 };szamok[0] = 8;int ketto = szamok[1];
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gumi és felni topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- VR topik
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Intel Core Ultra 7 265KF 32GB DDR5 2TB SSD RTX5070Ti 16GB O11 EVO Lamborghini!
- Bontatlan Dobozos Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -45% Ultra 7 155U 32/512 FHD+ Magyar!
- AOC C27G4ZXE Gaming Monitor 280Hz 1Ms
- ÚJ HP Pulsefire Haste Wireless Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Bontatlan Dobozos Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -45% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB LIAN LI LANCOOL 217 Wood 750W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest