- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Néhány egyszerű példa:
String[] valami = { "ez", "az", "amaz" };System.out.println(valami[0]); // ezString az = valami[1]; // azSystem.out.println(valami[2]); // amaz
Egy lépésben építettem egy 3 fiókos szekrényt és mindegyik fiókba tettem 1-1 szót. Ezekre a fiókokra a szögletes zárójelben lévő számmal tudok hivatkozni és tudom felhasználni a bennük tárolt szavakat, például értékül adhatom egy másik változónak, vagy kiírhatom konzolra, stbstb. Vedd észre, hogy nullától számozódik. Próbáld ki más számokkal is.String[] masValami = new String[4];masValami[0] = "ez";masValami[1] = "az";masValami[2] = null;
Itt az első lépésben csak létrehoztam egy 4 fiókos szekrényt, de üresen. Ezt követően tettem valamit az első (0) és második (1) fiókjába. A harmadik fiókba (2) explicite null-t tettem, a negyedik fiókhoz (3) nem nyúltam, de annak az értéke is null. Egy üres fiókban null van.String[] megintMas;megintMas = new String[]{ "ezt", "csak", "ilyen", "terjengősen", "lehet" };megintMas[1] = "CSAK";
Itt először csak jelzem, hogy lesz egy fiókos szekrényem, de nem tudom, mekkora. A második sorban jönnek létre a fiókok (5 db), amiket fel is töltök. Az utolsó sorban pedig a második fiókban (1) lévő szöveget lecserélem arra, hogy "CSAK".
Játsz vele, kombináld, nézd meg, hogy mi működik és mi nem. Sok sikert.Ja igen, nem csak Stringgel működik, hanem más típusokkal is:
int[] szamok = { 4, 2, 3, 9 };szamok[0] = 8;int ketto = szamok[1];
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
- Milyen autót vegyek?
- Fűnyíró topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- XPEnology
- További aktív témák...
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Poco X7 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Thermalright Assassin X 120 V2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest