- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
ReSeTer
üzenetére
Néhány egyszerű példa:
String[] valami = { "ez", "az", "amaz" };System.out.println(valami[0]); // ezString az = valami[1]; // azSystem.out.println(valami[2]); // amaz
Egy lépésben építettem egy 3 fiókos szekrényt és mindegyik fiókba tettem 1-1 szót. Ezekre a fiókokra a szögletes zárójelben lévő számmal tudok hivatkozni és tudom felhasználni a bennük tárolt szavakat, például értékül adhatom egy másik változónak, vagy kiírhatom konzolra, stbstb. Vedd észre, hogy nullától számozódik. Próbáld ki más számokkal is.String[] masValami = new String[4];masValami[0] = "ez";masValami[1] = "az";masValami[2] = null;
Itt az első lépésben csak létrehoztam egy 4 fiókos szekrényt, de üresen. Ezt követően tettem valamit az első (0) és második (1) fiókjába. A harmadik fiókba (2) explicite null-t tettem, a negyedik fiókhoz (3) nem nyúltam, de annak az értéke is null. Egy üres fiókban null van.String[] megintMas;megintMas = new String[]{ "ezt", "csak", "ilyen", "terjengősen", "lehet" };megintMas[1] = "CSAK";
Itt először csak jelzem, hogy lesz egy fiókos szekrényem, de nem tudom, mekkora. A második sorban jönnek létre a fiókok (5 db), amiket fel is töltök. Az utolsó sorban pedig a második fiókban (1) lévő szöveget lecserélem arra, hogy "CSAK".
Játsz vele, kombináld, nézd meg, hogy mi működik és mi nem. Sok sikert.Ja igen, nem csak Stringgel működik, hanem más típusokkal is:
int[] szamok = { 4, 2, 3, 9 };szamok[0] = 8;int ketto = szamok[1];
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- LENOVO Gaming topik - még frissebb lista (2026.01.21)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 256GB WiFi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs