Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
orc88
őstag
Ismét ezzel táblázatos gyakorló projektemmel van gond, 2 napja próbálkozok mindennel IS, többször újraírtam a kérdéses részt, de nem akarja az igazat
Van 1 textfield, ahova vonalkód olvasóval lehet bevinni az adatokat, a vonalkód olvasó az olvasás után ENTER-t "üt".
A kód szépen megtalálja, végrehajtja a megfelelő utasításokat a saját gépemen amin írom (i7 3.7Ghz + 12GB ram). A probléma akkor következik, mikor egy lassú pentiumos laptopon futtatom, hibajelenség:
- 5x olvastam le ugyanazt a kódot egymás után, és össze vissza dobál ✔-t és ✖-et ovlasás után.
- sokszor elkezd ugrálni a táblázatban még azelőtt mielőtt érkezne az Enter... (nincs más key event hozzárendelve)Mivel teljesen random viselkedik ugyanazon vonalkód esetében is már csak arra tudtam gondolni, hogy "túl" gyors neki az olvasás, vagy nem elég hatékony a kódom, más logikus magyarázatot nem találtam..
De hátha ti jobban átlátjátok
Az Enter után keresem ki, hogy melyik áruról van szó:
private void text_searchKeyReleased(java.awt.event.KeyEvent evt) {
if(evt.getKeyCode() == java.awt.event.KeyEvent.VK_ENTER) {
indextalalat = -2;
zText.setLength(0); //Stringbuildert használok, hogy megmaradjon az utolsó érték a field ürítése után is.
zText.append(text_search.getText());
for (int i = 0; i <= tabla.getRowCount()-1; i++) {
if (tabla.getValueAt(i, 2).toString().replaceAll("\\s+","").equals(text_search.getText())) {
indextalalat = i;
break;
}
}
if (indextalalat != -2) {
text_search.setText(null);
talalatLabel0.setText("✔");
tabla.setRowSelectionInterval(indextalalat, indextalalat);
tabla.scrollRectToVisible(new Rectangle(tabla2.getCellRect(indextalalat, 0, true)));
setTexts();
} else {
text_search.setText(null);
talalatLabel0.setText("✖");
tabla.removeColumnSelectionInterval(0, tabla.getColumnCount()-1);
}
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest