Hirdetés
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
nos amit már a másik topicban írtam:
''BME-n azért akadnak együttműködések szépszámmal.
pl. mondjuk az egyetem egyik legtöbbet használt (nemtom ez-e a legnagyobb, de amihez a mezei hallgató hozzáfér azok közül talán) szerverét (Sun Enterprise 450 Server; 4 db 400 MHz UltraSparc processzor; 4 GB RAM; 180 GB merevlemez) pl ajándékba kapta az egyetem a suntól (még a 90'es évek végén (mi pénz még ma is egy ilyen masina, nemhogy akkor...))
nem ragoznám túl a témát, annyit mondok, hogy tudtommal az egyetemi költségvetés 40%-a kutatási pénzekből jön össze (sokhelyen ez a 0-hoz konvergál), bár igaz jópár kutató figura is van. szóval együttműködés az iparral, az akad
viszont gyakorlatokban nem dúskál az oktatás ez tény. első 2 félévben még van gyak rendesen, utána meg egyre siralmasabb a helyzet. (jelen félévben pl. 6db szabályozástechnika, 5db adatbázis és 3db hálózat programozás laboron sikerült részt vennem (utóbbiak viszont gyakorlatilag a feladat beadásának körülményeit taglalták, szóval ez valójában nem volt gyak))''
amik még eszembe jutottak:
minden félévben van jópár ingyenes tanfolyam. van amit cégek van amit az egyetem és van amit a hallgatók szerveznek. pl. .net tanfolyam (1 hétvégés) azthiszem minden évben van. java is szokott lenni (hallgatói szervezésben). volt oracle tanfolyam is, az oracle központjában (asszem). meg egy csomó minden. most ugye felújítják a vikes kótert, de ott egyébként rengeteg fél észosztás van. pl. amik eszembe jutnak fotós tanfolyamtól kezdve hangtechnika, stb.
önálló labor uccsó 3 félévben van, rengeteg féle téma van, kutatási és ipari (értsd: céges) egyaránt. bővebb tapasztalam nincs, révén ősszel lesz először önlabom.
röviden szólva annyi lehetőség van, hogy az ember a harmadát se tudja kihasználni
egyetlen para, mint fentebb is írtam, hogy nincs elég gyakorlat. jópár tárgy teljesen gyakorlat nélkül megy, amiből pedig elkelne.
elhelyezkedésről annyit, hogy olyan sztem nem nagyon van aki bme diplomával ne kapna (aránylag jól fizető) munkát. -
concret_hp
addikt
nos az a helyzet, hogy kb. 1 évben van komolyabb lemorzsolódás, utána nem jellemző...
1 évet szvsz olyan 80-85% vészeli át több kevesebb sikerrel. utána akik lemaradnak, azok helyére jönnek az 1el feljebbi évfolyam lemaradói... szóval 1. év után nagyjából állandó a létszám, és nagyrészt (legalábbis ahogy látom) aki az első évet túléli az (csak idő kérdése) lediplomázik. -
bdav
őstag
asszem ha igazolt sportolo vagy és a klubod tud rola adni papirt ráadásul adott szinten vagytok akkor vagy megcsinálsz vmi felmérést (cooperfutás van vagy x km úszás). de lehet h. ezt is meg lehet uszni valahogy (talán ha nb1ben van a csapat /ismerősöm kézilabdázik náluk ez a mérce / akkor nem kell azt se - de ez nem biztos)
-
concret_hp
addikt
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai szak olyan nincs csak tanszék
(egyébként szakirány lehetne az infón belül de ilyen névvel szakirány sincs). bdav kollega érintett autos kérdésben
mire addig eljutsz, hogy xbox360-ra programozz, addigra az már nagyon elavult dolog lesz
de örülök h tetszettmost is volt ilyen mindenféle érdekesség a K-ban?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7 I9-14900HX RTX 4080
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest