Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    válasz Fermat #1001 üzenetére

    nos amit már a másik topicban írtam:
    ''BME-n azért akadnak együttműködések szépszámmal.
    pl. mondjuk az egyetem egyik legtöbbet használt (nemtom ez-e a legnagyobb, de amihez a mezei hallgató hozzáfér azok közül talán) szerverét (Sun Enterprise 450 Server; 4 db 400 MHz UltraSparc processzor; 4 GB RAM; 180 GB merevlemez) pl ajándékba kapta az egyetem a suntól (még a 90'es évek végén (mi pénz még ma is egy ilyen masina, nemhogy akkor...))

    nem ragoznám túl a témát, annyit mondok, hogy tudtommal az egyetemi költségvetés 40%-a kutatási pénzekből jön össze (sokhelyen ez a 0-hoz konvergál), bár igaz jópár kutató figura is van. szóval együttműködés az iparral, az akad

    viszont gyakorlatokban nem dúskál az oktatás ez tény. első 2 félévben még van gyak rendesen, utána meg egyre siralmasabb a helyzet. (jelen félévben pl. 6db szabályozástechnika, 5db adatbázis és 3db hálózat programozás laboron sikerült részt vennem (utóbbiak viszont gyakorlatilag a feladat beadásának körülményeit taglalták, szóval ez valójában nem volt gyak))''

    amik még eszembe jutottak:
    minden félévben van jópár ingyenes tanfolyam. van amit cégek van amit az egyetem és van amit a hallgatók szerveznek. pl. .net tanfolyam (1 hétvégés) azthiszem minden évben van. java is szokott lenni (hallgatói szervezésben). volt oracle tanfolyam is, az oracle központjában (asszem). meg egy csomó minden. most ugye felújítják a vikes kótert, de ott egyébként rengeteg fél észosztás van. pl. amik eszembe jutnak fotós tanfolyamtól kezdve hangtechnika, stb.

    önálló labor uccsó 3 félévben van, rengeteg féle téma van, kutatási és ipari (értsd: céges) egyaránt. bővebb tapasztalam nincs, révén ősszel lesz először önlabom.

    röviden szólva annyi lehetőség van, hogy az ember a harmadát se tudja kihasználni :)

    egyetlen para, mint fentebb is írtam, hogy nincs elég gyakorlat. jópár tárgy teljesen gyakorlat nélkül megy, amiből pedig elkelne.

    elhelyezkedésről annyit, hogy olyan sztem nem nagyon van aki bme diplomával ne kapna (aránylag jól fizető) munkát.

    vagy fullba vagy sehogy :D

Új hozzászólás Aktív témák