- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
-
hapakj
őstag
100% hogy a töredezettség akadályozza. Átlag ember csak egy használható eszközt szeretne, nem rögtön azzal a problémával szembesülni, hogy jó akkor melyiket is használjam.
Engem már androidnál is taszít, hogy mindenki forkolja össze vissza aztán egy GUI skint elneveznek OS-nek. Marad az iOS.
-
hapakj
őstag
Alapvetően nem a TPM 2.0 a kritikus elvileg, mert TPM 1.2 is elég, hanem inkább a CPU-kkal volt gond.
A megkövetelt CPU-kban elvileg meg javítva vannak az intelt érintő sebezhetőségek jó része, amit csak "jelentős" sebesség csökkenéssel lehetett kezelni és új utasítások is be lettek vezetve, amivel hatékonyabban lehet security featureöket implementálni. Nekem úgy tűnt ez a legfőbb ok.
Illetve az is érthető, hogy nem akarnak végtelen sok hw-t támogatni
Konkrétan a Windows 11 lenne a legtöbb CPU-t támogató OS, ha régebbi CPU-kat is támogatna. Am elvileg a Windows 10 sem támogatta sosem a Core 2-s cpu-kat csak ment rajta. Szerintem itt a legnagyobb gond a frissítések visszatartása. Úgy kellett volna mint Win 10-nél. Telepíthető, de semmilyen felelősséget nem vállalnak.
-
hapakj
őstag
Elég kb 2 évente, mert egy-egy major verzió 2 évig kap támogatást.
Amúgy pont emiatt a kényelmetlenség miatt szerintem ajánlatos, amit lehet megtenni a Win 11 kompatibilitásért. fTPM, Secure Boot, Uefi Boot, GPT particiós tábla. Mert talán így az inplace upgrade gördülékenyebb lehet, mint ezeket megkerülve feltelepíteni.
-
hapakj
őstag
-
hapakj
őstag
Sok helyen látom még ennek a registry kulcsnak az emlegetését is, nem tudom esetembe miért nem igényelte. [link] De mintha újabb Windows 11 telepítők engedékenyebbek lennének.
-
hapakj
őstag
válasz
brabbitz #109 üzenetére
6. és 7. generációs CPU-kon, ha be van kapcsolva az fTPM (intel PTT) akkor már nem sír a TPM hiányára. És igen alaplap függő a dolog. Van hogy nem támogatja az alaplap, van hogy BIOS-t kell updatelni.
(Secure Boot, UEFI Boot és GPT particiós tábla is kell)
A CPU továbbra sem lesz kompatibilis, s az Update Assistant nem is engedi a frissítést, de manuálisan indítva a telepítőt az ISO-ból nekem fel ment probléma nélkül. Ezt nem nevezném mókolásnak.
-
hapakj
őstag
válasz
brabbitz #104 üzenetére
6. és 7. generációs intel CPU-kban már van megfelelő TPM, s mókolás nélkül manuálisan telepíthető rá Windows 11.
Én a legerősebb 7. generációs 7700K-son használom a Windows 11-et. Egyáltalán nem vagyok elájulva a sebességtől. Windows 10 sem sokkal gyorsabb egyébként.A 3., 4., 5. generációs már biztosan kompromisszumos élményt nyújt manapság.
-
hapakj
őstag
válasz
brabbitz #100 üzenetére
Milyen ígéretét nem tartotta be a Microsoft? Az hogy a Windows 10 az utolsó windows? A Windows 11 lényegében csak egy Windows 10++ és mindenkinek ingyen jár akinek meg van a Windows 10.
Az hogy, a hw-es követelmények, meg nem növekednek soha azt naívság lett volna gondolni. A Windows 10-é is növekedett és voltak gépek, amelyeken már nem indult el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest