Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• @hcl: Egyenlőre itthon, az iroda szobában (2 szeró szekrény is van bent, egy raktár/polc-nak, a másikban vannak a gépek), lásd képek... (A link láthatósági jogát módosítottam!)

Igen, a support érdekes kérdés. (Jelentős plusz munka tud lenni, amit szakemberben megfizetve nem biztos, hogy akarnak a nagy cégek.)
    Minél nagyobb a szerverpark, annál jobban nő a velejáró pluszmunka is, ergo költséghatékonyabb a csere, mint a szakembereket (és az állási időt) megfizetni.

Igen, jól érted, a fenntartás egy része visszajön kriptóban. (Majd)
    Viszont jelenleg még nincsen az összes gép egyszerre bekapcsolva:
    Különben az otthoni hálózat el sem bírja, illetve csak úgy, hogy asszonypajti legnagyobb örömére hosszabbítók futnak végig a lakáson, hogy a különböző fázisokat más-más konnektorból, ezzel-együtt más-más biztosítékról kapja az áramot!
    Az első lépés a lakás teljes elektromos felmérése volt! :D :D :D

Az más kérdés, hogy pont ezért, illetve a rettenetesen hangos volta miatt kerül majd egy külön műhelybe!
    Ott viszont az áram megoldott, mivel céges megállapodás keretében nem én fizetem! (Szolgáltatásokért cserébe! A cég pedig szépen leírja "adóból", kiadásként.)
    De igazad va, rendes lesz a fogyasztása is, ezért lehetséges, hogy belátható időn belül nem költözik szerverterembe.
    De majd ezt is kiszámolom egyszer-csak...

@Armagedown: Relatív a magas.
    Szerintem úgy kell számolni, hogy mekkora számítási teljesítményt veszel egy bizonyos keretösszegből.
    Természetesen hosszú távra lebontva magas, és főleg, amikor jelentősen nagyobb teljesítményre van szükséged (költséghatékonyság), akkor eleve nem opció a régi hardver.

Viszont ez így eddig (mindent beleszámolva, amiket még nem írtam kltség, és amiket nem is fogok írni) 10 misi alatt. van, úgy pedig bele kellene tolni 5-10 szeresét!

Ebben a kategóriában, ahol játszunk, még nem az áram a nagy költség! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák