- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm!
Van előzménye is:
https://logout.hu/bejegyzes/1992_mivel_jatszottunk_pc-n.html
486DX-en előfordulhattak azok közül is programok.
Érdekes, hogy mindenki másik korszakban találja meg a neki való retrót. Van aki a 80-as években, de valakinek meg az ezek utáni időszakok hozzák meg az érzést. -
Az AMD 5x86 az P75 szint. Ha 160MHz-en toltad neki mint általában akinek volt, akkor meg Pentium 90 MHz kategória. (kivéve Quake alatt, ahol jóval lassabb)
Csakhogy ez a proci még sehol nem volt akkor. A játékhoz képest 1-1,5 évvel később lett elérhető.A processzor követelményeket úgy értem a leírásban, hogy normál használattal, nem lebutítva. Ahogy a képek is mellékelve vannak.
Az NFS kapcsán ott a pont, ezt kihagytam, mindjárt beleírom infónak.
Köszönöm!
A 3DO verzió előbb volt, de jót tett a programnak hogy reszeltek még
az SVGA PC verzión ami így szebb és gyorsabb lett. Valaki képes volt ezt is letesztelni:
https://www.youtube.com/watch?v=DqBFAMr7upIZ_A_P köszönöm!
-
Igen. Alapvetően az adta az ötletet az összefoglaláshoz, hogy ne legyen ennyi helyen szétszórva az információ. A neten mindenre külön rá kell keresni, akkor is ilyen adatbázisszerűen ömlesztve a sok adat. Elég sok árlistám megmaradt. Megvan az összes korabeli játékmagazinom is.
Olyan lehet, hogy nem teljesen sorban vannak a játékok. Próbáltam kategorizálni őket, nem ismételni magam 1-2 játékkal később.
(ettől függetlenül sorban dolgoztam fel, időrendben)Egyébként nekem pont az jött le így egyben látva, hogy régen is pontosan ugyanaz volt a helyzet mint most.
Jelenleg sincs mindenkinek RTX 4060 kártyája, mégis azt követelik meg a játékok vagy inkább jobbat. Próbálnak kényszeríteni a fejlesztésre.1994-ben nem volt elterjedt a 486-os, a programok mégis egyre inkább azt követelték. (ahogy írtam, ekkor már Pentium is volt)
A legagresszívebben az Origin játékok léptek fel. Lásd pl. Wing Commander 3, amihez egy gyors 486-os is kevés volt 1994-ben.
Nem mentek csődbe, vagyis gondolom így is nagyon sok példányt értékesítettek a játékból.A 386-os gépek 1993 végére kifulladtak. Egy "TFX" vagy "Stike Commander" teljes halált jelentett volna neki, a "Doom" már csak szenvedett rajta.
Nekem speciel ekkor még mindig a 286-om volt.Arról az időről is írtam összefoglalást:
https://logout.hu/bejegyzes/1992_mivel_jatszottunk_pc-n.html -
válasz
AxBattler #28 üzenetére
Köszönöm!
A képet a Logout rakta bele amikor kiment címoldalra. Amúgy nem túl jó választás, mert már valami nagy felbontású remake verzió. Nem reprezentálja a korszakot. Az írásban le is cseréltem a Pinball Fantasyra - hirtelen ez volt kéznél. Keresgélek még, hátha van jobb.
-
-
Szerintem ennyi programmal senki nem játszott. Azért is írtam össze, mert kíváncsi voltam a fejlődésre, meg jó látni hogy páran honnan indultak. Kik voltak régen.
Azt gondoltam, hogy a DemoSceneben saját gyártású volt minden
Gratula a progihoz, én sajnos nem merültem bele annak idején a programozásba ilyen szinten.
A 96-97 évről jutnak eszembe magyar demo csapatok, de nem sokat tudok róluk. Nem néztem még utána.
Illetve, ebben az írásban egy kicsit hanyagoltam a DemoScene-t, inkább a 96-97-98-ra koncentrálnék, amikor berobbannak, akkor eszméletlen jó programok születnek.
De ha van ötlet, szívesen veszem, lehet beleírom az összefoglalóba. De az sem célom, hogy egy adatbázist készítsek, amiben minden szerepel. Csak a különlegességet próbálom kiemelni, hogy ne legyen unalmas. Így is túl hosszú lett az írás.Lord Myn, köszi az infót, javítottam. És az egyéb különlegességeket is, most hétvégén beleszerkesztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged