- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Birki
tag
válasz
Cathfaern #19179 üzenetére
Az iPhone software-ére is ez vonatkozik szerintem. (A nem okostelefonok firmware-jét sem módosíthatja bárki.) Azért én mégis különválasztanám azt az esetet, mikor ténylegesen a tulajdonom a telefon vagy ha részletre vettem és még nem fizettem ki a teljes árat. Utóbbi esetben a telefon sem az enyém, ez egyértelmű. Előbbi eset a problémásabb, hiszen mikor jailbreak-elem a telefont, akkor más szellemi termékét módosítom, a számítástechnikai eszköz integritásába avatkozom be. Ha olyan alkalmazást rakok fel (pl. cydián keresztül az sms értesítés vagy karakterszámláló) ami az adott termék rendeltetésszerű használatához elengedhetetlen, vagy a technika jelenlegi állása szerint elvárható lenne nem hiszem, hogy bárki kifogásolná.
Viszont ha az appstore-ban vásárolható program kerül fel pl. Appulous-ról a telefonra, azzal egyértelműen megkárosítom az Apple-t!
Karma: Szerintem ha több "szakértőt" is megkérdeznénk, mindegyik másképpen értelmezné a dolgokat.
(Különösen a szerzői és azzal szomszédos jogokkal kapcsolatban.)
-
válasz
Cathfaern #19179 üzenetére
Igen, ezt én is tudom, sőt egy munkatársam olyat is mondott, hogy nem kell explicite aláírni/elfogadni egy EULA-t, elég a "ráutaló magatartás", azaz hogy használom a telefont, ahhoz, hogy implicit fejet hajtsak.
Egy szakértői véleményre igazán kíváncsi lennék.
Emellett ott van még az is, hogy az EULA betartatható-e, mint valódi szerződés.
-
manchester85
veterán
válasz
Cathfaern #17777 üzenetére
Így van, ez egyénre szabott dolog. De akkor ne írja azt, hogy úgy jobban megéri. Max neki éri meg úgy jobban.
Ha valakinek nincs céges mobilja, és nincs valami flottában, akkor a csomagon belüli (200, 400, 600) 20ft-os percdíj igenis korrekt. És akkor számolhatunk az 1000ft/GB árral is, ami ugyancsak rendben van.
Csak mondjuk arról ne feledkezz meg, hogy kidobott pénz mindkét esetben lehet. Pl. ha én megveszem ikon 400-ban 40 ezerért, de ennek csak a felét használom le, mert mittomén, elmegyek külföldre és nem használom ezt az előfizetést, akkor 2 év alatt 120 ezer a veszteségem, hisz a 10 ezerből átlagosan csak 5-öt használtam le. Így a telefon ára számomra 160 ezer forint lett. Coyote mennyivel van előrébb?
-
Misi1979
őstag
válasz
Cathfaern #16849 üzenetére
Lényeg, hogy az az előfizu fizetve legyen, a kedves rokon simán ipod touchot varázsolhat az iphone-ból
Szóval jogi akadálya ha van is, senki nem törődik vele, ami lényeges talán, hogy használva legyen az ikonos előfizu. Technikai akadálya sincs az átruházásnak.
Az aktiváláshoz akár egy dominós sim is elegendő. Hogy hányszor kell megtenni.. hát, ez szerencsétől is függhet, előfordulhat hogy a telefont a tetszhalotti "tégladarab" állapotból itunes progi segítségével kell előhozni és akkor kérni fog egy sim-kártyát, de mint mondtam, bármilyen T-s jó, szóval ez a kérdés gondolom számodra megoldott.
Dokkolót asszem Csabee. kolléga is árul, ő tuti kompetensebb ebben a témában
Én a helyedben úgy készülnék, hogy első körben beszereznék egy tartalék adatkábelt (akár a legolcsóbb felcsévélhető megoldás is jó), jól fog jönni váratlan lemerülések esetén
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest